TBMM ve Millet Kütüphanesi Gezisi

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencilerimiz, Arş. Gör. Poyraz Çini eşliğinde TBMM ve Millet Kütüphanesine ziyarette bulundular. TBMM'de, rehber eşliğinde yapılan gezide öğrencilerimiz, Genel Kurul, Şeref Holu, Şeref Merdivenleri gibi önemli konumları yerinde gördüler.

Türk-Rus İlişkilerinde Tarih, Bugün ve Gelecek

Rusya İşbirliği Federal Ajansı Türkiye Temsilcisi Dr. Aleksandr Sotnichenko'nun konuk olacağı "Türk-Rus İlişkilerinde Tarih, Bugün ve Gelecek" başlıklı seminer 10.11.2021 tarihinde saat 18.00'da Mustafapaşa Yerleşkesi, Medrese Binası, A-1 Konferans Salonu'nda yüz yüze gerçekleşecektir.

Koronavirüs Salgınının Sosyal ve Ekonomik Etkileri (20.03.2020)

Dr. Burak Sakal koronavirüs salgınını uluslararası iş birliği bağlamında değerlendirdi

Öğrencilerimiz Yeşilöz Köyü’nü Tanıyarak Analiz Etti (06.11.2019)

İktisat dersi kapsamında köy birimi, iktisadî açıdan Yeşilöz’de incelendi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler | Prof. Dr. Hasan Ali Karasar

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar'dan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler | Dr. Öğr. Üyesi Halil Burak Sakal

Kapadokya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Halil Burak Sakal'dan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programı

Nevşehir Ekonomisi Kapadokya Üniversitesinde Konuşuldu (19.04.2019)

Mustafapaşa Ekonomi Toplantıları'nın İkincisi Gerçekleştirildi

Matematik Atölyesi Öğrenci Velileriyle Tanışma Toplantısı (27.10.2018)

[toplantıyla ilgili özet bilgi için fotoğrafa tıklayınız]

Rusya-Türkiye İlişkilerinde Enerji Çalıştayı (27.9.2018)

Türkiye-Rusya İlişkileri Enerji Bağlamında Konuşuldu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [toplantıyla ilgili özet bilgi için fotoğrafa tıklayınız]

Matematik Öğretmenleri Semineri (22.9.2018)

[toplantıyla ilgili özet bilgi için fotoğrafa tıklayınız]

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile "Matematik Atölyesi Projesi İşbirliği Protokolü" İmzalandı (19.7.2018)

Matematik atölyesi projesi hayata geçiyor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [toplantıyla ilgili özet bilgi için fotoğrafa tıklayınız]

100. Yılında Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi Semineri Gerçekleşti

Tarihi: 24.05.2023 Saati: 16.00 Konuşmacı: Aytek Soner Alpan

Kamusal Akıl Stüdyosu Dersi Kapsamında Mustafapaşa Muhtarı Gültekin Kan’a Ziyaret

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. Sınıf öğrencilerimiz, Kamusal Akıl Stüdyosu dersi kapsamında Mustafapaşa muhtarı Gültekin Kan’ı ziyaret etti. Ziyarette muhtarlık kurumu ve Muatafapaşa’nın sorunları konusunda öğrencilere bilgi veren Kan, daha sonra öğrencilere, restorasyonu tamamlanan ve ziyarete açılacak olan Topakoğlu konağını gezdirdi. Kan, konak ve Mustafapasa tarihi konusunda bir sunum yaptı.

Kamusal Akıl Stüdyosu Dersi Kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansı'na Ziyaret

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. Sınıf öğrencilerimiz, Kamusal Akıl Stüdyosu dersi kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. Ziyarette Tanıtım ve Halkla İlişkiler uzmanı Kerim Adikti, Ajansın kuruluşu, yaptığı çalışmalar, işleyişi ve iş olanakları konusunda öğrencilere bir sunum yaptı.

Fakültemize Hoşgeldiniz!

2022-2023 eğitim öğretim yılında fakültemiz bölümlerine yerleşen ve aramıza dahil olan tüm öğrencilere fakülte personeli ve öğrencileri olarak hoş geldiniz diyoruz. Hep birlikte mutlu, huzurlu, bol bilgili, bol keyifli, severek öğreneceğimiz bir üniversite süreci geçirmek dileğiyle! İİSBF Ekibi

İş Dünyasında Yapay Zeka İnsan Etkileşimi Kongresi

İş Dünyasında Yapay Zekâ-İnsan Etkileşimi Kongresi, Üniversitemiz tarihi Medrese Binası’nda yapıldı. İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümümüz tarafından düzenlenen, Başkanlığını Üniversitemiz İİSBF Dekanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Ünal’ın yaptığı kongreye, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vesile Şenol da katıldılar. Üç oturumdan oluşan kongrenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz, yapay zekâ teknolojilerindeki gelişmelere değinerek, Üniversitemiz bünyesinde yürütülen benzer projelere dikkat çekti. Ardından kongrenin açılış konferansı bölümüne geçildi. Bu bölümde Süleyman Demirel Üniversitesinden Doç. Dr. Utku Köse, kongrenin yapılış amacına yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Köse konuşmasında, dünyada yapay zekâ teknolojisinde yaşanan üstel gelişmeler, yeni çağda yapay zekânın nasıl bir rol üstleneceği ve insanoğlu ile nasıl bir etkileşim içerisinde olacağı gibi konularda açıklamalarda bulundu. “Sektörlerde Yapay Zekâ Uygulamaları”, “Yapay Zeka ve Strateji” ve “ Yapay Zeka Uygulamaları” oturumlarından oluşan kongre, Türkiye’nin yapay zeka alanında önde gelen araştırmacılarından oluşan davetli konuşmacılar oturumuyla devam etti. Bu bölümde, Prof. Dr. Sinem Çöleri, Prof. Dr. Resul Daş, Doç. Dr. Şebnem Özdemir, önemli ve dikkat çekici sunumlar gerçekleştirdiler. Konferans, Türkiye’de yapay zekâ alanında önde gelen bilim insanlarından biri olan Doç. Dr. Utku Köse’nin kapanış konuşması ve soru/cevap bölümüyle sona erdi. Programın ikinci gününde katılımcılarla Kapadokya Gezisi gerçekleştirildi.

Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) Semineri

Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) CEO'su Randall Durand, Asya Direktörü Mihee Kang ve Akdeniz Direktörü Ioannis Pappas, Üniversitemizin davetlisi olarak "Sürdürülebilir Turizm" hakkında seminer vermek, yerleşkelerimizi ve Mustafapaşa köyünü gezmek üzere bölgemize geldiler. Ekip, yerleşke gezisinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar'ı makamında ziyaret etti.

Asya'nın Bilinmeyenleri: Din ve Siyaset İlişkisi Semineri

Üniversitemiz İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen, Öğr. Gör. Gizem Karaağaç'ın konuşmacı olduğu “Asya'nın Bilinmeyenleri: Din ve Siyaset İlişkisi” başlıklı seminer, Enstitü Konağı'nda yüz yüze olarak yapıldı. Konfuçyanizm, Taoizm ve Budizm'in hep birlikte Neo-Konfuçyanizm adı altında Doğu Asya siyasetine olan etkisinin tartışıldığı seminerde Karaağaç, yıllardır yaptığı araştırma ve gözlemlere dayanan bilgilerini öğrencilerimiz ile paylaştı.

128. AVRUPA BİRLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

Konrad-Adenauer Vakfı ve TANDEM tarafından organize edilen ve Kapadokya Üniversitesi ile ortak düzenlenecek 128. Avrupa Birliği Sertifika Programı 15-19 Kasım tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecektir.

Politika Araştırmaları Topluluğu Tarafından Afrika Çalıştayı Düzenlendi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümümüzün öğrencileri öncülüğünde kurulan Politika Araştırmaları Topluluğu tarafından organize Afrika Çalıştayı değerli katılımcıların sunumları çerçevesinde 29-31 Ekim 2021 tarihlerinde online olarak gerçekleştirildi. Politika Araştırmaları Topluluğu'na okulumuz dahilindeki akademik çalışmalara katkıları sebebiyle teşekkür ederiz.

Kampüs Öğrencilerle Güzel

2021-2022 eğitim öğretim yılında nihayet yüz yüze eğitime geri döndük. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerimizle kampüsün bahçesinde buluştuk ve yeni döneme merhaba dedik. Sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmek dileğiyle, evinize hoş geldiniz!

Antalya Diplomasi Forumu - Haziran 2021

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve Uluslararası İlişkiler öğrencilerimiz 18-20 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumu'na katıldılar.

Filistin-İsrail Çatışması: Tarihsel Arka Plan ve Güncel Durum

Konuk: Dr. Öğretim Üyesi Selim Sezer Moderatör: Gökçehan Maraşlı

Göç Konuşmaları-I: Afganistanlı Kanaat Önderleri Gözünden Türkiye'de Göçmenlik

Başlangıç Tarihi: 09.06.2021 Saati: 13:15 Yerleşke: Yapılacağı Yer: Zoom Etkinlik Türü: Konferans Düzenleyen Birim: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Araştırma ve Bilimsel İrade

Konuk: Prof. Dr. Niyazi Karasar Moderatör: Gökçehan Maraşlı

Kariyer Söyleşileri: Yeni Medya Ve Siyaset

Moderatör: Gökçehan Maraşlı

Uluslararası İlişkilerde Kariyer Söyleşileri: "Büyükelçi"

Konuk: İskender Okyay Moderatör: Gökçehan Maraşlı

Her Ay Bir Ülke Söyleşileri: Çin Halk Cumhuriyeti

Çin'in Doğu Asya Siyaseti: Pax-Sinica Mümkün Mü?

Kapadokya Ekonomi Toplantıları IV: Türkiye'nin Teknoloji Malları İhracatı ve Orta Gelir Tuzağı

Başlangıç Tarihi: 21.04.2021 Saati: 10:00 Yapılacağı Yer: Zoom ID: 814 4734 1154 Şifre: 342838

Söyleşi: Yakın Tehlike

Konuk: Dr. Öğretim Üyesi Ali Gemuhluoğlu - Moderatör: Gökçehan Maraşlı

Her Ay Bir Ülke Söyleşileri: Çin'de Devlet ve Siyaset

Fakülye öğrencilerimizin kurmuş olduğu "Politika Araştırmaları Topluluğu"nun düzenlemekte olduğu "Her Ay Bir Ülke Söyleşileri" isimli serinin 17.04.2021 tarihinde gerçekleşecek "Çin'de Devlet ve Siyaset" başlıklı ayağını Ankara Üniversitesi'nden değerli akademisyen Prof. Dr. Seriye Sezen'in ağzından dinleyeceğiz. Bölüm öğrencimiz Gökçehan Maraşlı'nın moderatörlüğü yapacağı oturum saat 20.30'da Microsoft Teams üzerinden gerçekleşecektir. 

Koronavirüsten geriye ne kalacak? (20.03.2020)

Fakültemiz öğretim elemanları koronavirüsü değerlendirdi

Salgın ve Hastalıklarda Uluslararası İş Birliği (20.03.2020)

Dr. Burak Sakal koronavirüs salgınını uluslararası iş birliği bağlamında değerlendirdi

Bir Mesafe ve Boşluk Kitabı: Şeffaflık Toplumu (20.03.2020)

Bülent Özçelik "sosyal mesafe" üzerine yazdı

Kapadokya Ekonomi Toplantıları III (20.11.2019)

Kapadokya Ekonomi Toplantıları'nda Turizm Konuşuldu

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi | Prof. Dr. Hasan Ali Karasar

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar'dan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Oyunmatik Projemizi Başarıyla Gerçekleştirdik

Kapadokya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz Oyunmatik Projesi başarıyla tamamlandı

27 Kasım 2018

Mustafapaşa Ekonomi Toplantıları (27.11.2018)

Ekonomi Tüm Detaylarıyla Kapadokya'da Konuşuldu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [toplantıyla ilgili özet bilgi için fotoğrafa tıklayınız]

Matematik Atölyesi Öğrencileri Zeka Oyunları (28.10.2018)

Çocuklar Matematiği Zekâ Oyunlarıyla Öğreniyor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [toplantıyla ilgili özet bilgi için fotoğrafa tıklayınız]

Matematik Atölyesi Eğitim Programı (28.10.2018)

Nevşehir’de Çocuklara Matematiği Sevdirecek Proje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [toplantıyla ilgili özet bilgi için fotoğrafa tıklayınız]

Ahiler Kalkınma Ajansı Oyunmatik Projesi (24.9.2018)

“OYUNMATİK” İsimli Teknik Destek Projemiz Ahiler Kalkınma Ajansı Tarafından Destelenmeye Hak Kazandı . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [toplantıyla ilgili özet bilgi için fotoğrafa tıklayınız]