Yazmasam Deli Olacaktım

Üniversitemiz öğrencilerinin yazdıkları küçürek öyküler tartışıldı.

Öykü Yarışmamızın Kazananları Belli Oldu

Üniversitemiz Geleneksel Liseliler Öykü Yarışması sonuçlandı.

Kapadokya Üniversitesi Öykü Yazma Yarışması: "Gezegenin Geleceği: Kaygılar ve Umutlar"

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüzün düzenlediği ödüllü “Gezegenin Geleceği: Kaygılar ve Umutlar” konulu geleneksel öykü yazma yarışması başladı.

Üniversite Adayları için Seyirlik Ders: Türkoloji'ye Giriş

Dr. Nükhet Okutan Davletov, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü aday öğrencilerine yönelik olarak uzaktan öğretim sistemi üzerinden "Türkoloji'ye Giriş" dersi verdi.

Teknoloji Çağında Dil ve Edebiyat

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Gökkaplan, üniversitemizin Youtube kanalından canlı yayınlanan “Teknoloji Çağında Dil ve Edebiyat” adlı programda Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarının iş olanakları, bölümümüz dersleri, Türkoloji bilimi, etkili iletişimde dil ve edebiyat bilgi ve becerisinin sağladığı avantajlar, bölümümüzün ayrıcalıkları, teknolojik gelişmelerin dil ve edebiyata mevcut ve öngörülebilir etkileri hakkında ayrıntılı bilgiler vererek aday öğrencilerin sorularını cevapladı. Programı izlemek için lütfen tıklayınız.

Kapadokya Üniversitesi Öykü Yazma Yarışması’nın Başvuru Süreci Tamamlandı

Bölümümüz tarafından ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Çevre-İnsan-Geleneksel Yaşam” konulu öykü yarışmasının başvuru aşaması geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Prof. Dr. Şaban Doğan ‘Türkçenin Tarihi ve Coğrafi Vatanı’nı Anlattı

04.11.2019 tarihinde saat 16.00'da Oktay Sinanoğlu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şaban Doğan, başta Erciyes Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olmak üzere çevre illerden gelen Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyelerinden oluşan katılımcılar ile üniversitemiz öğrencilerine Türk dünyası, Türkçenin konuşulduğu coğrafyalar, Moğolistan’da bulunan Türk yazıtları ve eserleriyle ilgili tarihî ve güncel bilgileri aktardı.

“Şamanizm ve Hakas Ölüm Maskeleri: 2000 Yıl Önceki Türkler, Konferans ve Fotoğraf Sergisi” Yapıldı

25.10.2019 Cuma günü saat 16.00'da başlayan etkinlikte TÜRKSOY Sibirya Uzmanı ve Sergi Küratörü Dr. Timur B. Davletov, binlerce yıl öncesinin kadim inançlarından olan Şamanizm inancının Türk kültüründeki mevcut derin etkilerini anlattı. Detaylar için tıklayınız.

Bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yusuf GÖKKAPLAN doçent oldu

Yazar Mıydım Hiç Şiir?

Üniversitemiz öğrencilerinin yazdıkları şiirler tartışıldı.

İstiklal'den İstikbal'e

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf GÖKKAPLAN konferans verdi.

Kapadokya Üniveritesi Öykü Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

Bölümümüz tarafından lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Çevre-İnsan ve Geleneksel Yaşam” konulu Liseliler Öykü Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

Türk Dili ve Edebiyatı | Prof. Dr. Nuran Tezcan

Türk Dili ve Edebiyatı | Prof. Dr. Nuran Tezcan