Kapadokya Üniversitesi Öykü Yazma Yarışması: "Gezegenin Geleceği: Kaygılar ve Umutlar"

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüzün düzenlediği ödüllü “Gezegenin Geleceği: Kaygılar ve Umutlar” konulu geleneksel öykü yazma yarışması başladı.

Türkiye genelindeki tüm ortaöğretim öğrencilerine açık olan yarışma, gençlerimizin mevcut dünya düzeninin getirdiği kaygılara karşı farkındalıklarını artırarak hayal güçlerini zenginleştirmeyi ve kaygılarla dolu bir dünyada da umudun yeşerebileceğini hatırlatmayı hedeflemektedir. Muhtemel kaygı senaryoları, iklim konusunu ele alan kurgular, alternatif tarih yazımı, kıyamet kurgusu, distopik dünyada umut ve ümitvar distopyalar gibi başlıklar yarışmanın alt temalarıdır.

Yarışma Takvimi:

Okullardaki tüm öğrencilerin "Öykü Yazma" ve "Yarışma Kuralları" hakkında bilgilendirilmesi: 31.01.2021

Okulları temsil edecek eserlerin Kapadokya Üniversitesine teslimi: 30.04.2021

Eserlerin düzenlenerek Seçici Kurul Üyelerine teslimi: 15.05.2021

Seçici Kurul Üyeleri tarafından dereceye girenlerin belirlenmesi: 04.06.2021

Ödül Töreni: 11.06.2021

Değerlendirme:
Seçici Kurul üyeleri aldıkları öyküleri 100 puan üzerinden değerlendirir. Yapacakları bir toplantıyla yarışmacılara verdikleri puanları birleştirerek yarışmada dereceye girenleri belirler. Değerlendirmede öykünün özgünlüğü 60, dilin kullanımı – üslup 40 puan üzerinden puanlanacaktır. Düzenleme kurulu tarafından ödül töreni düzenlenir.

Yarışma Ödülleri:
Yarışmada dereceye giren yirmi öykü kitaplaştırılacak, öykü sahiplerine kitaptan 20 adet hediye edilecektir. Birinciye 1.750 TL, ikinciye 1.250 TL, üçüncüye 750 TL karşılığı kitap vb. hediye çeki verilecektir.

Yarışma Şartnamesine erişebilmek için  tıklayın.

EK-1 Başvuru Formu ve Taahhütname için tıklayın.

EK-2 Veli Onay Belgesi için tıklayın.

Posta Gönderim Adresi: Kapadokya Üniversitesi, Mustafapaşa Yerleşkesi, 50420 - Mustafapaşa, Ürgüp / Nevşehir

Kargo gönderimlerini, üniversitemizin anlaşmalı olduğu Aras ve Yurtiçi Kargo ile yapmanız gerekmektedir.