Âşık Sanatı Sempozyumu'muz sona erdi

 

Üniversitemizin, 2021 – Hacı Bektaş-ı Velî yılı dolayısıyla T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ahiler Kalkınma Ajansı desteğiyle düzenlediği Âşık Sanatı Sempozyumu'muz sona erdi.

Pandemi kurallarına uygun olarak Üniversitemiz Mustafapaşa Yerleşkesi'nde yapılan sempozyum, Türkiye’de âşık sanatı üzerine çalışan araştırmacıları bir araya getirerek, disiplinler arası bir paylaşım ve tartışma ortamı ortaya çıkarmayı başardı. Sekiz oturumdan oluşan Âşık Sanatı Sempozyumu'nda, “Âşıklık Geleneği”, “Yaşayan Âşık Sanatı”, “Âşıkların Sazından Hacı Bektâş-ı Velî” ve “Gelecek Kuşaklara Aktarım” oturumlarında çok yönlü bir bakış açısıyla âşık sanatının değerlendirilmesi yapıldı.

Sempozyum programımız, 31 Temmuz Cumartesi akşamı, Ürgüp Fabrika Yerleşkemizde Edip Bülbül ve Başak Küreş’in açık hava dinletisi ile sona erdi.

Sempozyumumuza katılan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Nevşehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hatice Arslan, öğretim üyeleri, yurt içi ve yurt dışından âşık sanatı araştırmacıları ve tüm davetlilerimize teşekkürlerimizi sunarız.