Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Üniversitemizin kurucusu ve Türk edebiyatının en önemli yazarlarından Alev Alatlı'yı, "Alev Alatlı Hatırasına: Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dünya Öykü Günü Bildirisinin Okunması ve Küçürek Öykü Yarışması" başlıklı etkinlikle andık.

Açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü Arş. Gör. Duran Can Gazioğlu'nun yaptığı etkinlikte, Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Duygu Oylubaş Katfar; "Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dünya Öykü Günü Bildirisi"ni okuyarak öğrencilere kapsamlı bilgiler verdi. Alev Alatlı hatırası için düzenlenen "Küçürek Öykü Yarışması"na katılan öğrencilerin öyküleri üzerine değerlendirmeler yapılarak küçürek öykü türüne yönelik kuramsal tartışmalar da öğrencilerle birlikte ele alındı.