Kapadokya Üniversitesi Öykü Yazma Yarışması’nın Başvuru Süreci Tamamlandı

Bölümümüz tarafından ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Çevre-...

Bölümümüz tarafından ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Çevre-İnsan-Geleneksel Yaşam” konulu öykü yarışmasının başvuru aşaması geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Büyük bir ilginin gösterildiği yarışmamıza ülkemizin 47 ilinden başvurusu geçerli toplam 166 öykü gönderildi. Yarışmamıza en çok öykü gönderen ilk beş ilimiz 34 öykü ile Ankara; 15 öykü ile İstanbul; 14 öykü ile Konya; 8’er öykü ile Nevşehir ve Adana; 7 öykü ile İzmir olarak sıralandı.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından Üniversitemiz Instagram hesabından yapılan canlı yayında yarışmamızın başvuru aşaması ele alınarak değerlendirme süreci ve ödül töreni hakkında bilgi verildi. Yarışmamıza öykü gönderen öğrencilerin, sonuçlarını merakla bekleyen velilerin de katılım sağladığı canlı yayında Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Akıllı yarışma sürecini değerlendirerek yarışmanın teması hakkında ayrıntılı bilgiler verdi, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Kapadokya Üniversitesinin çevreci faaliyetlere duyarlığının dünyanın saygın üniversitelerinin katıldığı GreenMetric sıralamasında elde ettiği dereceyle taçlandığını ifade eden Akıllı, Kapadokya Üniversitesinin gerek Çevreci Beşerî Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi gerekse bölümümüzün de katkı sağlamaya devam ettiği Beşerî Bilimler Fakültesi ile çevre sorunlarına yönelik çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Akıllı, iklim krizi, türlerin yok oluşu gibi uluslararası toplumu ilgilendiren çevre sorunlarının Kapadokya Üniversitesinin gündeminin bir parçası olduğunu vurgulayarak yarışmanın amacının geleneksel Türk yaşamının doğayla olan uyumlu birlikteliğine ve tüketime odaklanan modern şehir hayatına alternatif bir yaşam biçimi sunduğuna dikkati çekmek olduğunu ifade etti.

Her biri profesyonel olarak yazarlık faaliyetlerine devam eden jüri üyelerinin önümüzdeki günlerde dereceye girecek öyküleri belirlemesinin ardından sonuçlar 12.06.2020 tarihinde üniversitemiz web sayfasında ilan edilecek. Covid-19 salgını nedeniyle ödül töreni çevrimiçi olarak 17.06.2020 tarihinde yapılacak.

Özellikle doğayla uzlaşma çabalarından uzaklaşan, kendisini doğaya hâkim bir güç olarak konumlandıran, geleneksel unsurları öteleyen, çevre sorunlarını görmezden gelen insanlığa karşı doğa tarafından verilen bir ders olarak tanımlanabilecek Covid-19 salgınını dünyaca yaşadığımız şu günlerde, “Çevre-İnsan-Geleneksel Yaşam” temalarına odaklanan öykü yarışmamızla hedeflenen amaçların daha da anlam kazandığı düşüncesindeyiz.

Değerlendirme yayınına ulaşmak için aşağıdaki adresi ziyaret ediniz: https://www.facebook.com/KapadokyaUniversitesi/videos/576070799700065/