3. Liseliler Öykü Yarışması- Teknoloji ve İnsan

Bölümümüzün düzenlediği ödüllü “Teknoloji ve İnsan” konulu geleneksel öykü yazma yarışması başlıyor.

Türkiye genelindeki tüm ortaöğretim öğrencilerine açık olan yarışma, gençlerimizin teknoloji ile insan arasındaki güçlü ilişkinin farklı açılardan ele alınmasını ve gençlerimizin günlük yaşantımızın vazgeçilmezi haline gelen teknoloji hakkında bilinçlenmesini hedeflemektedir. Teknoloji ve dünya, geleceğin teknolojisi, teknolojik gelişmeler ve çevre, insansız teknoloji ve teknoloji olmadan insan, engelsiz hayat teknolojileri gibi başlıklar yarışmanın alt temalarıdır.

Seçici Kurul: Seçici kurul, bilinen öykü yazarı ve edebiyat eleştirmenlerinden Kapadokya Üniversitesi tarafından oluşturulur.

Düzenleme Kurulu: Kapadokya Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi tarafından görevlendirilecek 3 öğretim elemanından oluşur.

Yarışmaya Katılım Koşulları: Öğrenciler yarışmaya bireysel olarak katılabilir. Ekli (Ek-1) başvuru formuyla üniversiteye iletilir. Üniversitede düzenleme kurulu tarafından öyküyü yazanın kimliği, sayfanın üstünde yazılacak “RUMUZ”la belirtilir. Yarışmacının açık kimliğini, varsa telefonunu ve e-posta adresini içeren yazı bir zarfa yerleştirilir. Zarfın üzerine, sadece öykü yazarının “RUMUZ”u yazılır. “RUMUZ”lu öyküler, seçici kuruldaki üye sayısı kadar çoğaltılarak kurul üyelerine elden ya da kargo aracılığıyla iletilir.

Yarışma Takvimi

Okullardaki tüm öğrencilerin ‘Öykü Yazma’’ve ‘’Yarışma Kuralları’’ hakkında bilgilendirilmesi: 18.03.2022
Eserlerin Kapadokya Üniversitesine teslimi: 13.05.2022
Eserlerin düzenlenerek Seçici Kurul Üyelerine teslimi: 20.05.2022
Seçici Kurul Üyeleri tarafından dereceye girenlerin belirlenmesi: 13.06.2022
Ödül Töreni: 23.06.2022

Değerlendirme: Seçici Kurul üyeleri aldıkları öyküleri 100 puan üzerinden değerlendirir. Yapacakları bir toplantıyla yarışmacılara verdikleri puanları birleştirerek yarışmada dereceye girenleri belirler. Değerlendirmede hikâyenin özgünlüğü 60, dilin kullanımı – üslup 40 puan üzerinden puanlanacaktır. Düzenleme kurulu tarafından ödül töreni düzenlenir.

Yarışma Ödülleri: Yarışmada dereceye giren yirmi öykü kitaplaştırılacak, öykü sahiplerine kitaptan 20 adet hediye edilecektir. Bu ödül, yarışmaya katılan öğrencinin başvuru belgesinde beyan ettiği adrese kargo yolu ile gönderilecektir. Birinciye 2.000, ikinciye 1.500, üçüncüye 1.000 TL karşılığında banka hediye çeki verilecektir. Bu çek, ilgili banka gişelerinden nakden alınabilecektir. Çek karşılığında alınan nakdi ödülün her türlü kullanım hakkı yarışmacıya aittir.

Yarışma Şartnamesini indirmek için tıklayın.
EK-1 Başvuru Formu ve Taahhütname için tıklayın.
EK-2 Aydınlatma Metni ve Açık Rıza Onay Belgesi için tıklayın.

Gönderimler elektronik posta ile oykuyarismasi@kapadokya.edu.tr adresine veya kargo ile Kapadokya Üniversitesi, Mustafapaşa Yerleşkesi 50420 - Mustafapaşa, Ürgüp / Nevşehir adresine yapılabilir.