Prof. Dr. Nuran Tezcan, Seyahatname çalışmalarına danışma kurulu üyesi olarak katkı sağlayacak

Evliya Çelebi ve Seyahatname üzerine dünya çapında ses getiren çalışmalar yapan Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanımız ve Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Nuran Tezcan; Ketebe Yayınları ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Evliya Çelebi Çalışmaları Merkezi iş birliğinde hazırlanacak Seyahatname’nin yeni edisyonuna danışma kurulu üyesi olarak katkı sağlayacak. Prof. Dr. Nuran Tezcan’ın da Rami Kütüphanesi’nde tanıtım toplantısına katıldığı proje kapsamında Seyahatname, hem orijinal dili korunarak transkripte edilecek hem de bugünün Türkçesine aktarılacak. Yaklaşık 4 yıl sürmesi planlanan çalışmanın sonucunda 10 ciltlik bir çalışmanın ortaya çıkması bekleniyor.

Hayati Develi, Zekeriya Kurşun, Slobodon Ilic ve Marta Andric gibi Evliya Çelebi üzerine çalışmalar yürüten yerli ve yabancı pek çok akademisyenin katkıda bulunacağı projede Robert Dankoff, Donna Landry ve Gerald MacLean gibi araştırmacıların da Prof. Dr. Nuran Tezcan ile birlikte danışma kurulunda yer alması planlanıyor.