KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Dilara AĞTAŞ tarafından kaleme alınan "Konstipasyon" yazısını okumak için tıklayınız...

Bağışıklık Sistemini Destekleyici Beslenme Önerileri...

Küresel çapta oldukça zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde, tüm dünyayı etkilemekte olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” ilan edilen COVID-19 enfeksiyonundan korunmanın en önemli yollarından biri de bağışıklık sistemini güçlendiren besin / besin öğelerini tüketmektir. Bu kapsamda, özellikle immün sistemi güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak adına antioksidan, fonksiyonel ve nutrasötik besin / besin öğesi tüketimine özen göstermek bağışıklık sistemini güçlendirmek için atılabilecek önemli adımlardan biridir. Bu bilgiler doğrultusunda, antioksidan özellikleri ile öne çıkan vitamin ve minerallerden yararlanılması gerektiği sonucuna varılmaktadır. Yazının devamı için tıklayınız.

Fenilketonüri Hastaları İçin Mutfaktayız...

Gastronomi-Mutfak Sanatları ve Aşçılık bölümü ile ortak olarak yürütülen etkinlikte öğrencilerimiz fenilketonüri hastaları için özel olarak üretilen düşük proteinli ürünleri kullanarak -Düşük Proteinli Yoğurt -Proteini Azaltılmış Sebze Bulyonlu Çorba -Düşük Proteinli Pilav- Makarna ve Ekmek yaptılar. Ardından yaptıkları özel ürünlerin tatlarına bakan öğrencilerimiz, hastaların tüketimini kolaylaştırmak adına tarifeler üzerinde ne tarz değişiklikler yapılabileceği tartıştılar.

Multidisipliner Yaklaşımla Yenidoğan Sempozyumu

Üniversitemiz Ürgüp Yerleşkesinde 7 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek olan "Multidisipliner Yaklaşımla Yenidoğan Sempozyumu"nun "Beslenme ve Diyetetik" bölümü ile ilişkili oturumunda; "Yenidoğanda Geleneksel Beslenme Uygulamaları", "Yenidoğan Kataterizasyonu ve Bakımında Güncel Yaklaşımlar" ve "Düşük Doğum Ağırlıklı Prematüre Bebekte Tıbbi Beslenme Tedavisi-Olgu Sunumu" konularında sunumlar yapılacaktır.

Lorenzo'nun Yağı Film Gösterimi

Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz danışman hocaları eşliğinde "Adrenolökodistrofi" hastalığının "Tıbbi Beslenme Tedavisi"nde kullanılan "Lorenzo'nun Yağı" isimli, gerçek hayattan uyarlanan filmi izlediler. Öğrencilerimiz film etkinliği sayesinde gelecekte kullanacakları yöntemler hakkında somut bilgiler edinme şansı buldular.

Kapadokya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesile ŞENOL, bölümümüz hakkında bilgi veriyor.

‘’Özel Durumlarda (Yaşlı, Sporcu, Gebe, İşçi) Beslenme’’

Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimizin ‘’Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi’’ dersi kapsamında sunum ve hitabet becerilerini geliştirmek amacıyla hazırladıkları sunumlar başladı.  İlk sunum ‘’Özel Durumlarda (Yaşlı, Sporcu, Gebe, İşçi ) Beslenme’’

6 Haziran Diyetisyenler Günü

Ülkemizde 1986’dan bu yana  6 Haziran Diyetisyenler Günü olarak kutlanmaktadır.  Diyetisyenler sağlık profesyonelleri olarak, özel bilgi ve yeteneklerini toplumun sağlığını geliştirmeye adamıştır. Diyetisyenler halkımızın sağlığını geliştirmek, hastalıkları önlemek ve yönetmek, sağlıklı vücut ağırlığına ulaşmayı sağlamak için çalışmaktadır.  Tüm Öğrencilerimiz ve Öğretim Elemanlarımızın Diyetisyenler Günün'nü kutlar, diyetisyenlik mesleği adına yeni fırsatların çıkmasını, içimizden yeni yeteneklerin parlamasını temenni ederim. Dr. Öğr. Üyesi Rukiye YALAP Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı

Doç. Dr. Sakineh Nouri Saeidlou ile Söyleşi

İranlı meslektaşımız Doç. Dr. Sakineh Nouri Saeidlou'u üniversitemizde ağırladık. Sevgili İranlı meslektaşımız "Doç. Dr. Sakineh Nouri Saeidlou’’ söyleşi etkinliği kapsamında Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimiz ile buluştu. Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde; iki ülkenin beslenme alışkanlıklarının farklı ve benzer yönlerini tespit etme konusunda, halk sağlığı diyetisyenliği alanında ve beslenme ile ilgili bilimsel çalışmalarda kullanılan yöntemler hakkında bilgi sahibi olma şansı buldular.

Tek Bağımlılığınız Sevdikleriniz Olsun

Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen yürüyüş etkinliğinde ''UYUŞTURUCUYA HAYIR'' dedik.

Beslenme ve Diyetetikte Kariyer Planlama Süreci Semineri

Diyetisyen Nazmiye CERAN'la   Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimize ‘’Beslenme ve Diyetetikte Kariyer Planlama Süreci’’ temalı söyleşi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde birçok alanda çalışma deneyimi olan Diyetisyen Nazmiye CERAN ile tanışma ve farklı alanların çalışma koşulları hakkında bilgi edinme şansı buldular. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Beslenme ve Sağlık Riskleri Semineri

Türkiye Diyetisyenler Derneği tarafından Kayseri'de düzenlenen ‘’Beslenme ve Sağlık Riskleri’’ ve ‘’Gıda Güvenliği ve Gıdada Bilgi Kirliliği’’ seminerine katılım sağladık. Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimiz Arş. Gör. Hürmet KÜÇÜKKATIRCI ile birlikte Kapadokya Üniversitesi Öğr. Gör. Uzman Diyetisyen Banu SÜZEN hocamızın da konuşmacı olduğu ve Türkiye Diyetisyenler Derneği tarafından Kayseri'de düzenlenen ‘’Beslenme ve Sağlık Riskleri’’ ve ‘’Gıda Güvenliği ve Gıdada Bilgi Kirliliği’’ seminerine katıldılar.

Diyetisyenin Görevleri ve Çalışma Alanları Semineri

Kayseri Şehir Hastanesi diyetisyenleri Baş Diyetisyen Filiz KONAK SEYİTOĞLU ve Dyt. Asuman KAYA DEMİRKAYA Beslenme ve Diyetetik bölümü 1. Sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek öğrencilerimize ‘’Diyetisyenin Görevleri ve Çalışma Alanları’’ konulu seminer verdi. Öğrencilerimiz bu etkinlik ile görev tanımları ve çalışma alanları konusunda alanda yıllardır çalışan deneyimli diyetisyenlerden bilgi edinme şansı buldular.

KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Büşra BOZKURT tarafından derlenen "Metabolik Sendrom" yazısını okumak için tıklayınız...

KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gaye SABAN tarafından kaleme alınan "D Vitamini ile İlişkili Güncel Veriler" yazısını okumak için tıklayınız...

KABAK PİZZA

KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Kübra MEŞE'den kabak sevmeyen miniklerimize kabağı sevdirecek bir tarif :) Tarif için tıklayınız...

Gıda Güvenliği

Korona virüs soğuk havaya karşı çok dirençlidir. -20 oC hava koşullarında 2 yıl, buzdolabında ise (4 oC) 72 saat yaşayabilir. Bu nedenle gıda güvenliğine ve hijyenik ortam sağlanarak virüsün taşınmamasına dikkat edilmelidir. Yazının devamı için tıklayınız.

Danışman Hocalarından Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerine Mesaj Var...:)

Sevgili öğrencilerim, bu süreçte EVLERİNİZDE okuyabileceğiniz güzel bir kitap önerim var sizlere. Mesleğimizin kurucusu Prof. Dr. Ayşe BAYSAL'ın yaşam öyküsünü anlatan, Prof. Dr. Türkan Kutluay MERDOL tarafından kaleme alınan "SİLBİÇLİ BEŞİK" isimli kitabı okuyarak, hem mesleğimizin kuruluş süreci hem de Ayşe hocamızın yaşamı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sağlıkla kalın, en yakın zamanda görüşmek dileğiyle..:) Arş. Gör. Hürmet KÜÇÜKKATIRCI.

"Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" Dersi Kapsamındaki Sunumlarında Bu Hafta...

"Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" dersi kapsamındaki sunumlarda bu haftaki konumuz “Beslenme ve Diyetetik Bölümü hangi yılda kurulmuştur? Günümüzde beslenme ve diyetetik eğitimi kaç üniversitede vardır? Beslenme ve diyetetik bölümü eğitimi nasıldır? (Bölümde görülen temel dersler, hazırlık sınıfı gibi) Beslenme ve diyetetik bölümü mezunları hangi alanlarda çalışmaktadır?“ idi, meslekî oryantasyon konularını içeren bu sunumlar sayesinde öğrencilerimiz mesleklerine dair temel konularda kendilerini güncelleme şansı buldular.

"Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" Dersinde Sunumlar Hız Kesmeden Devam Ediyor...

"Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" dersinde öğrencilerimizin sunumları hız kesmeden devam etmekte... Bu haftaki grubumuzun konusu, son günlerde oldukça popüler konuma gelen "Ketojenik Diyet Nedir?", "Ketojenik Diyet Türleri Nelerdir?" ve "Hangi Durumlarda Ketojenik Diyet Uygulanmalıdır?" idi. Öğrencilerimizi daha lisans eğitimlerinin ilk yıllarında araştırmaya yönelten, sunum ve hitabet becerilerini geliştiren "Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" dersi sadece Kapadokya Üniversitesinde okutulan "fark" derslerimizden yalnızca birtanesi.

Besin Kimyası ve Analizleri Dersi Laboratuvar Uygulamaları

"Besin Kimyası ve Analizleri" dersi laboratuvar uygulamaları sayesinde öğrencilerimiz laboratuvar, laboratuvarda çalışma koşulları, laboratuvarda kullanılan malzemeler, deney planı, deney şartları gibi konular hakkında bilgi sahibi olmakta...

"Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" Dersi Ders Sunumları Başladı.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. sınıf öğrencilerimiz "Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" dersi kapsamında sunum ve hitabet becerilerini geliştirmek amacıyla alanları ile ilgili sunumlar yapmaktadır. İlk grubumuz "Yüksek glisemik indeks ve yüksek glisemik yüklü beslenmenin Tip-2 Diabetus Mellitus hastalığı üzerine etkisi nelerdir?" isimli konunun sunumunu gerçekleştirmiştir.

Üniversitemizde ''Mesleki Riskler ve Çalışan Güvenliği'' Çalıştayı düzenlendi.

Üniversitemizde ''Mesleki Riskler ve Çalışan Güvenliği'' Çalıştayı düzenlendi.

‘’Depresyonda Vitamin- Mineral Seviyesi’’ Sunumu

Öğrencilerimizin sunumları devam ediyor. ‘’Depresyonda Vitamin- Mineral Seviyesi’’ sunum ekibi

Anaokulu Menülerinin İyileştirilmesi ve Yemek İsrafının Azaltılması Çalışması

Beslenme ve Diyetetik bölümü öğretim görevlilerimiz ve gönüllü öğrencilerimiz ‘’Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’’mizde anaokulu menülerini iyileştirmek, menüleri çocukların gelişim özellikleri ve tercihlerine uygun hale getirerek artık yemek miktarını azaltmak amacıyla gerçekleştirdiği proje devam ediyor.