Gıda takviyeleri üzerine doğru bilgiler!!!

NBT Life'dan misafirimiz Ufuk Karakaya'ya ziyareti ve öğrencilerimize yönelik yaptığı bilgilendirme için teşekkürlerimizi sunarız... Sevgili öğrencilerimiz etkinliklerde sizlerle buluşmak çok özel ve güzel.

6 Haziran Diyetisyenler Günü...

Tüm meslektaşlarımızın ve öğrencilerimizin diyetisyenler gününü kutlarız...:) Sevgilerimizle... Kapadokya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü....

Pediatrik Karbonhidrat Sayımı Etkinliği

Pediatrik karbonhidrat sayımı etkinliğinde bizlerle birlikte olan ve bize deneyimlerini aktaran Sn. Dr. Dyt. Nüket ÜNSAL'a öğrencilerimiz ve kurumumuz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız....

Tuz Tüketimi ve Böbrek Sağlığı Etkinliği

Böbrek hastalıklarında tıbbi beslenme tedavisini anlatmak üzere Türk Böbrek Vakfı Diyetisyeni Sn. Gökçen Efe AYDIN bizlerle beraber olmuştur. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. :)

Diyabet Farkındalığı Poster Yarışması

📚Dünyada 382 milyon yetişkin diyabet hastası olduğu bilinmekte ve 2035 yılına kadar bu rakamın 592 milyona çıkması beklenmektedir. ⁉️Peki siz ülkemizde diyabetin ne kadar farkındasınız?🧐 Etkinliğin detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

Dirençli Epilepsili Çocuk Hastalarda Ketojenik Diyet Tedavisi

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılımızın ilk etkinliğinde bizimle birlikte olan Sn. Uzm. Dyt. Furkan YOLCU'ya verdikleri değerli bilgilerden dolayı sonsuz teşekkürlerimiz sunarız...:)

Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4. sınıf Öğrencilerimiz Tez Sunumlarını Gerçekleştirdiler..:)

Dr. Öğr. Üyesi Wida SİMZARİ danışmanlığında yürütülen Ahmet Can KAÇAR, Merve İLHAN, Kübra YAMAN ve Vildan KAYA tarafından yazılan ilgili tez özetine ulaşmak için tıklayınız...Tez konusu: Sporcularda antrenman öncesi-sonrası besin tercihleri ve stres düzeylerinin beslenmelerine etkisinin incelenmesi

İlk Mezunlarımızın Önlük Giyme Töreni Heyecanı :)

14.05.2022 tarihinde Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ilk mezunlarımızın ''Önlük Giyme Tören''lerini gerçekleştirdik. Kıymetli öğrencilerimiz, hayatta her zaman mutlu, başarılı ve huzurlu olmanızı temenni ediyoruz...:)

İnsülin Direnci ve Ağırlık Kaybı/Insulin Resistance and Weight Loss

Etkinliğin detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

BEBIS Programı Tanıtım Söyleşisi

Etkinliğin detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

KÜN Beslenme ve Diyetetik Bölümü - Antropometri Laboratuvarı

Beslenme ve Diyetetik bölümü 3. sınıf derslerinden ''Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması'' dersi kapsamındaki uygulamalara hizmet edecek; vücut analiz cihazı, kaliper, stadiometre, yağ-kas replikaları gibi cihaz ve malzemeleri içeren ''Antropometri Laboratuvarı''mız kuruldu... :) Heyecanla öğrencilerimizi bekliyoruz. 

KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Dilara AĞTAŞ tarafından kaleme alınan "Konstipasyon" yazısını okumak için tıklayınız...

Bağışıklık Sistemini Destekleyici Beslenme Önerileri...

Küresel çapta oldukça zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde, tüm dünyayı etkilemekte olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” ilan edilen COVID-19 enfeksiyonundan korunmanın en önemli yollarından biri de bağışıklık sistemini güçlendiren besin / besin öğelerini tüketmektir. Bu kapsamda, özellikle immün sistemi güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak adına antioksidan, fonksiyonel ve nutrasötik besin / besin öğesi tüketimine özen göstermek bağışıklık sistemini güçlendirmek için atılabilecek önemli adımlardan biridir. Bu bilgiler doğrultusunda, antioksidan özellikleri ile öne çıkan vitamin ve minerallerden yararlanılması gerektiği sonucuna varılmaktadır. Yazının devamı için tıklayınız.

Fenilketonüri Hastaları İçin Mutfaktayız...

Gastronomi-Mutfak Sanatları ve Aşçılık bölümü ile ortak olarak yürütülen etkinlikte öğrencilerimiz fenilketonüri hastaları için özel olarak üretilen düşük proteinli ürünleri kullanarak -Düşük Proteinli Yoğurt -Proteini Azaltılmış Sebze Bulyonlu Çorba -Düşük Proteinli Pilav- Makarna ve Ekmek yaptılar. Ardından yaptıkları özel ürünlerin tatlarına bakan öğrencilerimiz, hastaların tüketimini kolaylaştırmak adına tarifeler üzerinde ne tarz değişiklikler yapılabileceği tartıştılar.

Multidisipliner Yaklaşımla Yenidoğan Sempozyumu

Üniversitemiz Ürgüp Yerleşkesinde 7 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek olan "Multidisipliner Yaklaşımla Yenidoğan Sempozyumu"nun "Beslenme ve Diyetetik" bölümü ile ilişkili oturumunda; "Yenidoğanda Geleneksel Beslenme Uygulamaları", "Yenidoğan Kataterizasyonu ve Bakımında Güncel Yaklaşımlar" ve "Düşük Doğum Ağırlıklı Prematüre Bebekte Tıbbi Beslenme Tedavisi-Olgu Sunumu" konularında sunumlar yapılacaktır.

Lorenzo'nun Yağı Film Gösterimi

Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz danışman hocaları eşliğinde "Adrenolökodistrofi" hastalığının "Tıbbi Beslenme Tedavisi"nde kullanılan "Lorenzo'nun Yağı" isimli, gerçek hayattan uyarlanan filmi izlediler. Öğrencilerimiz film etkinliği sayesinde gelecekte kullanacakları yöntemler hakkında somut bilgiler edinme şansı buldular.

Kapadokya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesile ŞENOL, bölümümüz hakkında bilgi veriyor.

‘’Özel Durumlarda (Yaşlı, Sporcu, Gebe, İşçi) Beslenme’’

Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimizin ‘’Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi’’ dersi kapsamında sunum ve hitabet becerilerini geliştirmek amacıyla hazırladıkları sunumlar başladı.  İlk sunum ‘’Özel Durumlarda (Yaşlı, Sporcu, Gebe, İşçi ) Beslenme’’

6 Haziran Diyetisyenler Günü

Ülkemizde 1986’dan bu yana  6 Haziran Diyetisyenler Günü olarak kutlanmaktadır.  Diyetisyenler sağlık profesyonelleri olarak, özel bilgi ve yeteneklerini toplumun sağlığını geliştirmeye adamıştır. Diyetisyenler halkımızın sağlığını geliştirmek, hastalıkları önlemek ve yönetmek, sağlıklı vücut ağırlığına ulaşmayı sağlamak için çalışmaktadır.  Tüm Öğrencilerimiz ve Öğretim Elemanlarımızın Diyetisyenler Günün'nü kutlar, diyetisyenlik mesleği adına yeni fırsatların çıkmasını, içimizden yeni yeteneklerin parlamasını temenni ederim. Dr. Öğr. Üyesi Rukiye YALAP Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı

Doç. Dr. Sakineh Nouri Saeidlou ile Söyleşi

İranlı meslektaşımız Doç. Dr. Sakineh Nouri Saeidlou'u üniversitemizde ağırladık. Sevgili İranlı meslektaşımız "Doç. Dr. Sakineh Nouri Saeidlou’’ söyleşi etkinliği kapsamında Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimiz ile buluştu. Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde; iki ülkenin beslenme alışkanlıklarının farklı ve benzer yönlerini tespit etme konusunda, halk sağlığı diyetisyenliği alanında ve beslenme ile ilgili bilimsel çalışmalarda kullanılan yöntemler hakkında bilgi sahibi olma şansı buldular.

Tek Bağımlılığınız Sevdikleriniz Olsun

Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen yürüyüş etkinliğinde ''UYUŞTURUCUYA HAYIR'' dedik.

Beslenme ve Diyetetikte Kariyer Planlama Süreci Semineri

Diyetisyen Nazmiye CERAN'la   Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimize ‘’Beslenme ve Diyetetikte Kariyer Planlama Süreci’’ temalı söyleşi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde birçok alanda çalışma deneyimi olan Diyetisyen Nazmiye CERAN ile tanışma ve farklı alanların çalışma koşulları hakkında bilgi edinme şansı buldular. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Beslenme ve Sağlık Riskleri Semineri

Türkiye Diyetisyenler Derneği tarafından Kayseri'de düzenlenen ‘’Beslenme ve Sağlık Riskleri’’ ve ‘’Gıda Güvenliği ve Gıdada Bilgi Kirliliği’’ seminerine katılım sağladık. Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimiz Arş. Gör. Hürmet KÜÇÜKKATIRCI ile birlikte Kapadokya Üniversitesi Öğr. Gör. Uzman Diyetisyen Banu SÜZEN hocamızın da konuşmacı olduğu ve Türkiye Diyetisyenler Derneği tarafından Kayseri'de düzenlenen ‘’Beslenme ve Sağlık Riskleri’’ ve ‘’Gıda Güvenliği ve Gıdada Bilgi Kirliliği’’ seminerine katıldılar.

Diyetisyenin Görevleri ve Çalışma Alanları Semineri

Kayseri Şehir Hastanesi diyetisyenleri Baş Diyetisyen Filiz KONAK SEYİTOĞLU ve Dyt. Asuman KAYA DEMİRKAYA Beslenme ve Diyetetik bölümü 1. Sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek öğrencilerimize ‘’Diyetisyenin Görevleri ve Çalışma Alanları’’ konulu seminer verdi. Öğrencilerimiz bu etkinlik ile görev tanımları ve çalışma alanları konusunda alanda yıllardır çalışan deneyimli diyetisyenlerden bilgi edinme şansı buldular.

Klinik Nütrisyonun Mihenk Taşları II - Kapadokya Diyetisyen Buluşması

Kapadokya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Klinik Enteral ve ParenteralNütrisyon Derneği KEPAN ve Türkiye Diyetisyenler Derneği ortaklığı ile düzenlenecek olan “Nütrisyonun Mihenk Taşları II: Kapadokya Diyetisyenler Buluşması” sempozyumu 2 Mart 2024 Cumartesi günü Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu'nda yapılacaktır.

Kılavuzlar Eşliğinde Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği Sempozyumu

Beslenme ve Diyetetik Bölümümüz tarafından düzenlenecek 'Kılavuzlar Eşliğinde Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği Sempozyumu' 9 Aralık Cumartesi günü Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu'nda yapılacaktır. Detaylar için okulumuz web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Dönemin ilk etkinliğini gerçekleştirdik... :)

Dönemin ilk etkinliği olan "To The Bone" film değerlendirmesi Arş. Gör. İrem KAYA hocamız moderatörlüğünde, öğrencilerimizin katılımı ile tamamlandı..:) Anoreksiya nervoza ve diğer yeme bozukluğu hastalıklarını konuştuğumuz bu güzel etkinlik için hocamız ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Yeni öğrencilerimiz evinize hoşgeldiniz..:)

Okulumuzu ve bölümümüzü yeni kazanan öğrencilerimiz hepiniz hoşgeldiniz. Birlikte geçireceğimiz güzel günler için sabırsızlanıyoruz. KÜN Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Elemanları..:)

İkinci mezunlarımızı vermenin mutluluğu ve gururuyla...:)

Kapadokya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü olarak ikinci mezunlarımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman yolunuz, bahtınız açık olsun sevgili öğrencilerimiz...Biz hep buradayız..:)

Öğrencilerimizin önlük giyme töreni heyecanı..:)

Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencilerimiz Uçhisar Yerleşkemizde düzenlenen tören ile beyaz önlüklerini giydiler ve mesleklerine ilk adımlarını attılar. Tüm öğrencilerimize meslek hayatları boyunca başarılar diliyoruz.

Haydi ekmek yapalım! :)

Beslenme ve Diyetetik bölümü dördüncü sınıf öğrencilerimiz ve Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde eğitimlerine devam eden lise öğrencilerine, ekmek yapımının tarihçesi - ekmek yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar sayın hocamız Dr. Öğr. Üyesi Banu Süzen'in Ürgüp Gastronomi Enstitüsünde düzenlediği etkinlikte anlatıldı.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Film Etkinliği

Fransız Mutfağı, Mutfak düzeni ve Toplu Beslenme Sistemleri hakkında bilgi veren ''Ratatouille'' adlı film 24 Mart 2023 saat 21:00'de Arş. Gör. Kübra SERÇE hocamız moderatörlüğünde Microsoft Teams kanalı aracılığıyla beslenme ve diyetetik bölümü öğrencilerimiz ile tartışılmıştır.

Diyetisyenlerin Çalışma Alanları (WHO/FAO)

20 Aralık 2022 akşamı bizlerle olan, kıymetli bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan Sn. Uzm. Dyt. Şeniz ILGAZ'a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız... 

BEBİS (Beslenme Bilgi Sistemi) Eğitimi

Etkinliğin detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

İlk Mezunlarımızı Vermenin Heyecanı ve Coşkusuyla... :)

Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak ilk mezunlarımızı verdik. Sevgili öğrencilerimiz yolunuz, bahtınız açık olsun. Var olduğunuz her yerde mesleğinizi en güzel şekilde temsil edeceğinizden eminiz.....

Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4. sınıf Öğrencilerimiz Tez Sunumlarını Gerçekleştirdiler..:)

Öğr. Gör. Elif KÜTAHNECİ danışmanlığında yürütülen Visal DEVİREN, Sevilay ÖZDEMİR, Aslınur KILIKBİÇEN ve Kübra MEŞE tarafından yazılan ilgili tez özetine ulaşmak için tıklayınız...Tez konusu: Kapadokya Üniversitesi Öğrencilerinde Sosyal Medya Kullanımının Beden Algısı ve Yeme Tutumu Üzerine Etkisinin İncelenmesi

İlk Mezunlarımızın Önlük Giyme Töreni Heyecanı :)

14.05.2022 tarihinde Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ilk mezunlarımızın ''Önlük Giyme Tören''lerini gerçekleştirdik. Kıymetli öğrencilerimiz, hayatta her zaman mutlu, başarılı ve huzurlu olmanızı temenni ediyoruz...:)

İlk Mezunlarımızın Önlük Giyme Töreni Heyecanı :)

Yemek Şirketinde Diyetisyen ve Gıda Mühendisi İş Birliği

Etkinliğin detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

Toplu Beslenme Sistemleri Üzerine Söyleşi

Etkinliğin detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

KÜN Beslenme ve Diyetetik Bölümü Antropometrik Ölçümler Etkinliği

28 Nisan Çarşamba günü Beslenme ve Diyetetik bölümü 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerimiz ''Tartı'' firması diyetisyeni Tuğçe ALDATMAZ ile buluştular ve diyetisyen Tuğçe hanım ile ''Antropometrik Ölçümler - Rapor Yorumlaması'' hakkında söyleşi gerçekleştirdiler. TARTI AKADEMİ'ye ve Tuğçe hanıma katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Büşra BOZKURT tarafından derlenen "Metabolik Sendrom" yazısını okumak için tıklayınız...

KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gaye SABAN tarafından kaleme alınan "D Vitamini ile İlişkili Güncel Veriler" yazısını okumak için tıklayınız...

KABAK PİZZA

KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Kübra MEŞE'den kabak sevmeyen miniklerimize kabağı sevdirecek bir tarif :) Tarif için tıklayınız...

Gıda Güvenliği

Korona virüs soğuk havaya karşı çok dirençlidir. -20 oC hava koşullarında 2 yıl, buzdolabında ise (4 oC) 72 saat yaşayabilir. Bu nedenle gıda güvenliğine ve hijyenik ortam sağlanarak virüsün taşınmamasına dikkat edilmelidir. Yazının devamı için tıklayınız.

Danışman Hocalarından Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerine Mesaj Var...:)

Sevgili öğrencilerim, bu süreçte EVLERİNİZDE okuyabileceğiniz güzel bir kitap önerim var sizlere. Mesleğimizin kurucusu Prof. Dr. Ayşe BAYSAL'ın yaşam öyküsünü anlatan, Prof. Dr. Türkan Kutluay MERDOL tarafından kaleme alınan "SİLBİÇLİ BEŞİK" isimli kitabı okuyarak, hem mesleğimizin kuruluş süreci hem de Ayşe hocamızın yaşamı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sağlıkla kalın, en yakın zamanda görüşmek dileğiyle..:) Arş. Gör. Hürmet KÜÇÜKKATIRCI.

"Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" Dersi Kapsamındaki Sunumlarında Bu Hafta...

"Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" dersi kapsamındaki sunumlarda bu haftaki konumuz “Beslenme ve Diyetetik Bölümü hangi yılda kurulmuştur? Günümüzde beslenme ve diyetetik eğitimi kaç üniversitede vardır? Beslenme ve diyetetik bölümü eğitimi nasıldır? (Bölümde görülen temel dersler, hazırlık sınıfı gibi) Beslenme ve diyetetik bölümü mezunları hangi alanlarda çalışmaktadır?“ idi, meslekî oryantasyon konularını içeren bu sunumlar sayesinde öğrencilerimiz mesleklerine dair temel konularda kendilerini güncelleme şansı buldular.

"Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" Dersinde Sunumlar Hız Kesmeden Devam Ediyor...

"Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" dersinde öğrencilerimizin sunumları hız kesmeden devam etmekte... Bu haftaki grubumuzun konusu, son günlerde oldukça popüler konuma gelen "Ketojenik Diyet Nedir?", "Ketojenik Diyet Türleri Nelerdir?" ve "Hangi Durumlarda Ketojenik Diyet Uygulanmalıdır?" idi. Öğrencilerimizi daha lisans eğitimlerinin ilk yıllarında araştırmaya yönelten, sunum ve hitabet becerilerini geliştiren "Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" dersi sadece Kapadokya Üniversitesinde okutulan "fark" derslerimizden yalnızca birtanesi.

Besin Kimyası ve Analizleri Dersi Laboratuvar Uygulamaları

"Besin Kimyası ve Analizleri" dersi laboratuvar uygulamaları sayesinde öğrencilerimiz laboratuvar, laboratuvarda çalışma koşulları, laboratuvarda kullanılan malzemeler, deney planı, deney şartları gibi konular hakkında bilgi sahibi olmakta...

"Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" Dersi Ders Sunumları Başladı.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. sınıf öğrencilerimiz "Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi" dersi kapsamında sunum ve hitabet becerilerini geliştirmek amacıyla alanları ile ilgili sunumlar yapmaktadır. İlk grubumuz "Yüksek glisemik indeks ve yüksek glisemik yüklü beslenmenin Tip-2 Diabetus Mellitus hastalığı üzerine etkisi nelerdir?" isimli konunun sunumunu gerçekleştirmiştir.

Üniversitemizde ''Mesleki Riskler ve Çalışan Güvenliği'' Çalıştayı düzenlendi.

Üniversitemizde ''Mesleki Riskler ve Çalışan Güvenliği'' Çalıştayı düzenlendi.

‘’Depresyonda Vitamin- Mineral Seviyesi’’ Sunumu

Öğrencilerimizin sunumları devam ediyor. ‘’Depresyonda Vitamin- Mineral Seviyesi’’ sunum ekibi

Anaokulu Menülerinin İyileştirilmesi ve Yemek İsrafının Azaltılması Çalışması

Beslenme ve Diyetetik bölümü öğretim görevlilerimiz ve gönüllü öğrencilerimiz ‘’Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’’mizde anaokulu menülerini iyileştirmek, menüleri çocukların gelişim özellikleri ve tercihlerine uygun hale getirerek artık yemek miktarını azaltmak amacıyla gerçekleştirdiği proje devam ediyor.