Kariyer günleri etkinliği ile öğrencilerimiz kamu ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımız ile buluşarak meslektaşlarımızın deneyimlerini dinleme şansı elde ettiler. Kariyer günlerine katkı veren tüm meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız...:)
Beslenme ve Diyetetik bölümü 4. sınıf öğrencilerimiz mesleklerinin nişanesi beyaz önlüklerini giyindiler... Yolunuz, bahtınız açık olsun kıymetlilerimiz...:)
Her çocuk bir umut, Her çocuk bir kahraman!
NBT Life'dan misafirimiz Ufuk Karakaya'ya ziyareti ve öğrencilerimize yönelik yaptığı bilgilendirme için teşekkürlerimizi sunarız... Sevgili öğrencilerimiz etkinliklerde sizlerle buluşmak çok özel ve güzel.
Tüm meslektaşlarımızın ve öğrencilerimizin diyetisyenler gününü kutlarız...:) Sevgilerimizle... Kapadokya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü....
Pediatrik karbonhidrat sayımı etkinliğinde bizlerle birlikte olan ve bize deneyimlerini aktaran Sn. Dr. Dyt. Nüket ÜNSAL'a öğrencilerimiz ve kurumumuz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız....
Böbrek hastalıklarında tıbbi beslenme tedavisini anlatmak üzere Türk Böbrek Vakfı Diyetisyeni Sn. Gökçen Efe AYDIN bizlerle beraber olmuştur. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. :)
📚Dünyada 382 milyon yetişkin diyabet hastası olduğu bilinmekte ve 2035 yılına kadar bu rakamın 592 milyona çıkması beklenmektedir. ⁉️Peki siz ülkemizde diyabetin ne kadar farkındasınız?🧐 Etkinliğin detaylarına ulaşmak için tıklayınız.
2022-2023 Eğitim-Öğretim yılımızın ilk etkinliğinde bizimle birlikte olan Sn. Uzm. Dyt. Furkan YOLCU'ya verdikleri değerli bilgilerden dolayı sonsuz teşekkürlerimiz sunarız...:)
Dr. Öğr. Üyesi Wida SİMZARİ danışmanlığında yürütülen Ahmet Can KAÇAR, Merve İLHAN, Kübra YAMAN ve Vildan KAYA tarafından yazılan ilgili tez özetine ulaşmak için tıklayınız...Tez konusu: Sporcularda antrenman öncesi-sonrası besin tercihleri ve stres düzeylerinin beslenmelerine etkisinin incelenmesi
14.05.2022 tarihinde Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ilk mezunlarımızın ''Önlük Giyme Tören''lerini gerçekleştirdik. Kıymetli öğrencilerimiz, hayatta her zaman mutlu, başarılı ve huzurlu olmanızı temenni ediyoruz...:)
Etkinliğin detaylarına ulaşmak için tıklayınız.
Etkinliğin detaylarına ulaşmak için tıklayınız.
Beslenme ve Diyetetik bölümü 3. sınıf derslerinden ''Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması'' dersi kapsamındaki uygulamalara hizmet edecek; vücut analiz cihazı, kaliper, stadiometre, yağ-kas replikaları gibi cihaz ve malzemeleri içeren ''Antropometri Laboratuvarı''mız kuruldu... :) Heyecanla öğrencilerimizi bekliyoruz.
KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Dilara AĞTAŞ tarafından kaleme alınan "Konstipasyon" yazısını okumak için tıklayınız...
Küresel çapta oldukça zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde, tüm dünyayı etkilemekte olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” ilan edilen COVID-19 enfeksiyonundan korunmanın en önemli yollarından biri de bağışıklık sistemini güçlendiren besin / besin öğelerini tüketmektir. Bu kapsamda, özellikle immün sistemi güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak adına antioksidan, fonksiyonel ve nutrasötik besin / besin öğesi tüketimine özen göstermek bağışıklık sistemini güçlendirmek için atılabilecek önemli adımlardan biridir. Bu bilgiler doğrultusunda, antioksidan özellikleri ile öne çıkan vitamin ve minerallerden yararlanılması gerektiği sonucuna varılmaktadır. Yazının devamı için tıklayınız.
Gastronomi-Mutfak Sanatları ve Aşçılık bölümü ile ortak olarak yürütülen etkinlikte öğrencilerimiz fenilketonüri hastaları için özel olarak üretilen düşük proteinli ürünleri kullanarak -Düşük Proteinli Yoğurt -Proteini Azaltılmış Sebze Bulyonlu Çorba -Düşük Proteinli Pilav- Makarna ve Ekmek yaptılar. Ardından yaptıkları özel ürünlerin tatlarına bakan öğrencilerimiz, hastaların tüketimini kolaylaştırmak adına tarifeler üzerinde ne tarz değişiklikler yapılabileceği tartıştılar.
Üniversitemiz Ürgüp Yerleşkesinde 7 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek olan "Multidisipliner Yaklaşımla Yenidoğan Sempozyumu"nun "Beslenme ve Diyetetik" bölümü ile ilişkili oturumunda; "Yenidoğanda Geleneksel Beslenme Uygulamaları", "Yenidoğan Kataterizasyonu ve Bakımında Güncel Yaklaşımlar" ve "Düşük Doğum Ağırlıklı Prematüre Bebekte Tıbbi Beslenme Tedavisi-Olgu Sunumu" konularında sunumlar yapılacaktır.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz danışman hocaları eşliğinde "Adrenolökodistrofi" hastalığının "Tıbbi Beslenme Tedavisi"nde kullanılan "Lorenzo'nun Yağı" isimli, gerçek hayattan uyarlanan filmi izlediler. Öğrencilerimiz film etkinliği sayesinde gelecekte kullanacakları yöntemler hakkında somut bilgiler edinme şansı buldular.
Kapadokya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesile ŞENOL, bölümümüz hakkında bilgi veriyor.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimizin ‘’Türk Dili ve Temel Mantık Bilgisi’’ dersi kapsamında sunum ve hitabet becerilerini geliştirmek amacıyla hazırladıkları sunumlar başladı. İlk sunum ‘’Özel Durumlarda (Yaşlı, Sporcu, Gebe, İşçi ) Beslenme’’
Ülkemizde 1986’dan bu yana 6 Haziran Diyetisyenler Günü olarak kutlanmaktadır. Diyetisyenler sağlık profesyonelleri olarak, özel bilgi ve yeteneklerini toplumun sağlığını geliştirmeye adamıştır. Diyetisyenler halkımızın sağlığını geliştirmek, hastalıkları önlemek ve yönetmek, sağlıklı vücut ağırlığına ulaşmayı sağlamak için çalışmaktadır. Tüm Öğrencilerimiz ve Öğretim Elemanlarımızın Diyetisyenler Günün'nü kutlar, diyetisyenlik mesleği adına yeni fırsatların çıkmasını, içimizden yeni yeteneklerin parlamasını temenni ederim. Dr. Öğr. Üyesi Rukiye YALAP Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı
İranlı meslektaşımız Doç. Dr. Sakineh Nouri Saeidlou'u üniversitemizde ağırladık. Sevgili İranlı meslektaşımız "Doç. Dr. Sakineh Nouri Saeidlou’’ söyleşi etkinliği kapsamında Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimiz ile buluştu. Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde; iki ülkenin beslenme alışkanlıklarının farklı ve benzer yönlerini tespit etme konusunda, halk sağlığı diyetisyenliği alanında ve beslenme ile ilgili bilimsel çalışmalarda kullanılan yöntemler hakkında bilgi sahibi olma şansı buldular.
Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen yürüyüş etkinliğinde ''UYUŞTURUCUYA HAYIR'' dedik.
Diyetisyen Nazmiye CERAN'la Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimize ‘’Beslenme ve Diyetetikte Kariyer Planlama Süreci’’ temalı söyleşi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde birçok alanda çalışma deneyimi olan Diyetisyen Nazmiye CERAN ile tanışma ve farklı alanların çalışma koşulları hakkında bilgi edinme şansı buldular. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Türkiye Diyetisyenler Derneği tarafından Kayseri'de düzenlenen ‘’Beslenme ve Sağlık Riskleri’’ ve ‘’Gıda Güvenliği ve Gıdada Bilgi Kirliliği’’ seminerine katılım sağladık. Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimiz Arş. Gör. Hürmet KÜÇÜKKATIRCI ile birlikte Kapadokya Üniversitesi Öğr. Gör. Uzman Diyetisyen Banu SÜZEN hocamızın da konuşmacı olduğu ve Türkiye Diyetisyenler Derneği tarafından Kayseri'de düzenlenen ‘’Beslenme ve Sağlık Riskleri’’ ve ‘’Gıda Güvenliği ve Gıdada Bilgi Kirliliği’’ seminerine katıldılar.
Kayseri Şehir Hastanesi diyetisyenleri Baş Diyetisyen Filiz KONAK SEYİTOĞLU ve Dyt. Asuman KAYA DEMİRKAYA Beslenme ve Diyetetik bölümü 1. Sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek öğrencilerimize ‘’Diyetisyenin Görevleri ve Çalışma Alanları’’ konulu seminer verdi. Öğrencilerimiz bu etkinlik ile görev tanımları ve çalışma alanları konusunda alanda yıllardır çalışan deneyimli diyetisyenlerden bilgi edinme şansı buldular.