Şekeri Meyvesinden, Enerjisi Yağlı Tohumlardan: Sağlıklı Granola...

Tarife ulaşmak için tıklayınız...:)

Malzemeler (1 Küçük Kase için)

  • 1 Su Bardağı Yulaf
  • 8-10 Adet Ceviz İçi
  • 10-12 Adet Çiğ Kaju Fıstığı
  • 8-10 Adet Çiğ Badem
  • 8-10 Adet Fındık
  • 2 Yemek Kaşığı Vişne Kurusu
  • 1/2 Çay Bardağı Kuru Üzüm (Çekirdeksiz)
  • 1 Çay Bardağı Üzüm Pekmezi
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın

Yapılışı

    1. Ceviz içi, çiğ badem, fındık ve çiğ kaju fıstığını buzdolabı poşeti içerisine doldurun, tokmak veya bardak yardımı ile iri parçalar hâlinde kırın.
    1. İri parçaladığınız kuruyemişlerin üzerine yulaf, pekmez ve tarçını ekleyin. Karışım hâline getirin. Hazırladığınız karışımı yağlı kâğıt serili fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka hâlinde yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişmeye bırakın.
    1. Fırından çıkardığınız granolayı sıcaklığının düşmesi için oda sıcaklığında bekletin. Ilıyan granolaya kuru üzüm ve vişne kurusunu ekleyin. Katılaşan granolayı dilimleyin ve kapaklı bir kavanozda saklayın.

Ara öğünler için güzel bir alternatif olan bu ürünü, kalsiyum deposu süt ürünleri ile beraber de tüketebilirsiniz. 😊

Evde kalın, sağlıkla kalın. 😊

Arş. Gör. Hürmet KÜÇÜKKATIRCI