KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencis...
KABAK PİZZA
Kabak sevmeyen miniklerimize kabağı sevdirecek alternatif bir tarif
Alt tabanı için;
Malzemeler
- 3 OB Yeşil Kabak
- 1 OB Yumurta
- 5 YK Tam Buğday Unu ya da kullanmak istediğiniz herhangi bir un
- 1 Silme TK Tuz
Sosu için;
- 1 OB Domates
- 1 TK Salça
- Kekik, kırmızı toz biber ve karabiber (Dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.)
Üst tabanı dilediğimizce (porsiyon kontrolünü unutmadan) süsleyelim (Süsleme için mısır, biber, mantar vb. kullanabilirsiniz.)
Yapılışı;
• İlk olarak pizzanın sosunu küçük bir tencerede tüm malzemeleri katarak pişiriyoruz.
• Kabakları rendeliyoruz ardından elimiz ile suyunu sıkıyoruz. (*Ne kadar iyi sıkarsak hamurumuzun kıvamı o kadar güzel olacaktır). Ardından yumurta, un ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine yayıp, karışıma şekil veriyoruz.
• Üzerine pişirdiğimiz sostan sürüyoruz ve dilediğimizce süslüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200°de 30 dakika kadar pişiriyoruz, tabanın piştiğinden emin olduktan sonra son olarak kaşar peyniri ekliyoruz. Kaşar peyniri eridikten sonra fırından alıyoruz.
Afiyet olsun...