KABAK PİZZA

KÜN Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencis...

KABAK PİZZA

Kabak sevmeyen miniklerimize kabağı sevdirecek alternatif bir tarif

Alt tabanı için;

Malzemeler

  • 3 OB Yeşil Kabak
  • 1 OB Yumurta
  • 5 YK Tam Buğday Unu ya da kullanmak istediğiniz herhangi bir un
  • 1 Silme TK Tuz

Sosu için;

  • 1 OB Domates
  • 1 TK Salça
  • Kekik, kırmızı toz biber ve karabiber (Dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.)

Üst tabanı dilediğimizce (porsiyon kontrolünü unutmadan) süsleyelim (Süsleme için mısır, biber, mantar vb. kullanabilirsiniz.)

Yapılışı;

•          İlk olarak pizzanın sosunu küçük bir tencerede tüm malzemeleri katarak pişiriyoruz.

•          Kabakları rendeliyoruz ardından elimiz ile suyunu sıkıyoruz. (*Ne kadar iyi sıkarsak hamurumuzun kıvamı o kadar güzel olacaktır). Ardından yumurta, un ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine yayıp, karışıma şekil veriyoruz.

•          Üzerine pişirdiğimiz sostan sürüyoruz ve dilediğimizce süslüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200°de 30 dakika kadar pişiriyoruz, tabanın piştiğinden emin olduktan sonra son olarak kaşar peyniri ekliyoruz. Kaşar peyniri eridikten sonra fırından alıyoruz.

Afiyet olsun...