20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerimiz, bölüm öğretim elemanlarımız rehberliğinde üniversitemiz Ürgüp ve Fabrika Yerleşkelerinde Dünya Çocuk Hakları Gününe özel etkinlik düzenlediler.

Eğlenceli ve Eğitici Etkinlikler Serisi - 1

Sevgili ebeveynler, Covid-19 (Koronavirüs) sebebiyle değişen yaşam şartları içerisinde sizleri yalnız bırakmamak, çocuklarınızın gelişimlerini desteklemek ve siz aileler için hayatı daha keyifli kılmak istedik. Detaylar için tıklayınız.

Eğlenceli ve Eğitici Etkinlikler Serisi - 3

Sevgili ebeveynler, bu bölümde Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Lisans Bölümü ve Çocuk Gelişimi Ön Lisans Programı öğretim elemanları olarak Montessori Anaokullarımızda grup sorumlusu öğretmenlerimizle birlikte çocuklarınızın günlük yaşam becerilerine yönelik ve bilişsel gelişimini destekleyici etkinlikler ile duygu ve düşüncelerini paylaşarak yaratıcılıklarını ortaya koyacakları etkinlikler paylaştık. Detaylar için tıklayınız.

“Öğrenci & Sektör Buluşmaları” kapsamında Kuğulu Montessori International Preschool yetkilileri tarafından Çocuk Gelişimi lisans ve ön lisans öğrencilerimize söyleşi düzenlendi. 📚Kuğulu Montessori International Preschool Kurucusu Yadigar Işıldar ve beraberindeki uzmanlar öğrencilerimizin aklındaki tüm soruları cevapladılar.

“Öğrenci & Sektör Buluşmaları”

“Öğrenci & Sektör Buluşmaları” kapsamında Kuğulu Montessori International Preschool yetkilileri tarafından Çocuk Gelişimi lisans ve ön lisans öğrencilerimize söyleşi düzenlendi. 📚Kuğulu Montessori International Preschool Kurucusu Yadigar Işıldar ve beraberindeki uzmanlar öğrencilerimizin aklındaki tüm soruları cevapladılar

Çocuk Gelişimi Lisans Programı öğrencileri uygulamalarını KÜN Montessori Anaokullarında yapar...

Montessori metodu ile matematik eğitimi

Montessori Duyu Araçları - 3 | Pembe Kuleler

Montessori Duyu Araçları - 3 | Pembe Kuleler

TEK BAĞIMLILIĞINIZ SEVDİKLERİNİZ OLSUN

Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen yürüyüş etkinliğinde uyuşturucuya hayır dedik

Orff Eğitiminde hem eğlendik hem öğrendik

Ünlü Alman besteci ve müzik eğitimcisi Carl Orff ( 1895-1982) tarafından geliştirilmiş olan “Orff Eğitimi ” müzik, hareket, dil ve dansın karşılıklı etkileşimi üzerine kurulmuştur ve   çocukların doğasına en uygun teknikleri içerir. Orff Eğitimi çocuğun yaratıcılığının gelişimine yön verecek tekniklerle ilerler. Bir yandan müziğin elemanları basit ve ham formunda keşfedilirken, diğer yandan ritmik, ezgisel, dans figürü doğaçlamaları yaratıcı süreci hızlandırır. Bu süreç aynı zamanda nota öğrenmeye temel oluşturacak müzikal davranışların da temelini atar. Böylece deneyimsel, duygusal, zihinsel ve sosyal yönleriyle gelişimini de destekleyen “Orff Eğitimi” aracılığı ile kendisini ifade etme cesareti kazanır.

Biz Büyük Bir Aileyiz

İftar yemeğinde buluştuk

Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Nevşehir Montessori Anaokulu Ziyareti

Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, bölgemizin, Montessori eğitim anlayışı ile hizmet veren tek merkezidir. Merkezde, üniversitemizin tecrübeli akademik kadroları, Montessori eğitimi sertifikalı eğitmenler, ve uzman psikoloğ çocukların gelişimini takip etmekte onlara yüksek standartta, İngilizce eğitimi ile desteklenmiş benzersiz bir program sunmaktadır. Temel ilke olarak; montessori eğitim felsefesi doğrultusunda çocuğa saygı duymak ve onu, kendi gelişimini yönetebilecek bir birey olarak görmek benimsenmiştir.  Merkez, örnek eğitim programı ile, geleceğin öğretmenleri olan üniversitemizin Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerine, iyi uygulamaları görme, öğrenme imkanı sunmaktadır. Hedef, montessori felsefesine gönül vermiş ve bu yöntemi başarıyla uygulayan öğretmenler yetiştirmek; ve bu eğitim felsefesini Türkiye’nin dört bir köşesine yaymaktır. Bu kapsamda Çocuk Gelişimi 1. sınıf öğrencilerimiz ile Nevşehir Anaokulumuzu ziyaret ederek, merkezle ilgili bilgi aldık.

Oyun, Öğrenme ve Okul Öncesinde Öğrenme Ortamları Semineri

Oyun, Öğrenme ve Okul Öncesinde Öğrenme Ortamları Semineri 17.11.2018 tarihinde 10.00-12.00 saatleri arasında Oktay Sinanoğlu Konferans salonunda "Çocuk Gelişimi Lisans Bölümü" öğrencileri için düzenlenmiş ve  "Çocuk Gelişimi Önlisans Programı" öğrencileri de seminere katılmıştır. Seminer, okul öncesi eğitimde yetkili alan akademisyeni, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşare AKTAŞ ARNAS tarafından gerçekleştirilmiştir.  Seminerde oyun ve öğrenme ortamlarının çocuk gelişimi üzerindeki etkileri, nasıl planlanması ve düzenlemesi gerektiği anlatılmış, öğrencilerimize görseller ile öğrenme ortamlarını nasıl düzenleyebilecekleri örnekler ile açıklanmış ve öneriler sunulmuştur. Seminer süresince, içeriğe uygun bir çizim etkinliği ve kısa süreli bedensel  bir etkinlik yapılarak öğrencilerin aktif katılımı sağlanmıştır. Seminer sonunda, hocamız tarafından öğrencilerden gelen sorular yanıtlanmıştır.

Hastanede Çocuk Gelişimci Olmak

Çok keyifli, bol etkileşimli etkinliğimizden kareler. Konuğumuz Çocuk Gelişimcisi Esma Pekel'e içten teşekkürlerimizi sunarız.

Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü - 23 Nisan Kutlama Videosu

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

KÜN-Çocuk Gelişimi Lisans bölümü olarak, 20 Kasım’ da “Çocuk Hakları ve Müzik” etkinliği ile aramızda olan Öğr. Gör. Rana Rudvan hocamıza çok teşekkür ederiz. “Dünya Çocuk Hakları Günü” bizim için sadece bir kutlama değil farkındalık, duyarlılık ve daha çok üzerine düşünmek demek. Etkinliğimize katılarak çocuk haklarına ilişkin duyarlılık gösteren bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz. “YAŞASIN ÇOCUKLAR”

“Çocukları Anlamak için Çocukluğumuza Dönmek”

KÜN-Çocuk Gelişimi Lisans Bölümü olarak  2020-2021 eğitim öğretim yılı için ilk bölüm etkinliğimizi bugün gerçekleştirdik. “Çocukları Anlamak için Çocukluğumuza Dönmek” konulu uygulamalı seminer ile bizi aydınlatan ve ufkumuz açan Doç. Dr. Özkan Özgün hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Etkinliğimize katılım gösteren Çocuk Gelişimi Lisans Bölümü ve Önlisans Programı öğrencilerimiz ile Psikoloji Bölümü, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü, Sosyal Hizmetler Programı öğrencilerimize çok teşekkür ederiz…İlerleyen etkinliklerde görüşmek üzere…Sağlıkla Kalın😊

Tanışma Toplantısı

KÜN-Çocuk Gelişimi Bölümü olarak her yıl olduğu gibi yeniden bir aradayız. Tanışmak, konuşmak, paylaşmak ve anlaşmak için mesafelerin engel olmadığını kanıtladık. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla daha da  enerjik ve güçlü bir şekilde hayata gülümsemeye, çocuklar için yeni fikir ve projeler üretmeye devm ediyoruz. Bekleyiniz ... :) 

Lösemili Çocuklar Haftası

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası Farkındalık Etkinliğimiz...

Eğlenceli ve Eğitici Etkinlikler Serisi - 2

Sevgili ebeveynler, bu bölümde Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Lisans Bölümü ve Çocuk Gelişimi Ön Lisans Programı öğretim elemanları olarak Montessori Anaokullarımızda grup sorumlusu öğretmenlerimizle birlikte çocuklarınızın yaratıcılıklarını destekleyici sanat çalışmaları, meraklarını ve keşfetme isteklerini geliştirecek deneyler ve yeni oyunlar hazırladık. Detaylar için tıklayınız.

Eğlenceli ve Eğitici Etkinlikler Serisi - 4

Sevgili ebeveynler, daha önceki paylaşımlarımızda çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz farklı etkinlik örneklerine yer vermiştik. Bu bölümde ise sizlere çeşitli film ve kitap önerileri sunmak istiyoruz. Detaylar için tıklayınız.

Eğlenceli ve Eğitici Etkinlikler Serisi - 5

Sevgili çocuklar ve ebeveynler, bağımsızlığımızın sarsılmaz ifadesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. yılında eğlenceli ve eğitici etkinlikler serisi ile sizlerle birlikte umudu, mutluluğu, aynı heyecan ve coşkuyu paylaşıyoruz. Detaylar için tıklayınız.

Neden Montessori Eğitimi?

İlk altı yıl, bir çocuğun zihinsel gelişiminin en önemli dönemidir. Bilinçsiz öğrenmeden bilinçli öğrenme evresine geçilen bu yıllar dönüşü olmayan bir dönemi temsil eder. Bu yıllarda çocukların öğrenmek ve bilgiyi özümsemekte olağanüstü bir duyarlılıkları ve zihinsel güçleri vardır. Montessori eğitimi, çocukların bu dönemini en verimli şekilde değerlendirmeyi hedefler. Eğitim metodunun temelinde çocuklara güvenmek, onlara birey olarak saygı duymak, kendi deneyimlerini kazanabilmeleri için belirli özgürlükleri uzman eğitimciler kontrolünde tanımak yatar. “Bana kendi başıma yapmayı öğret!” cümlesi Montessori eğitiminin özünü teşkil etmektedir. Öğretilmek istenenleri çocuklara soyut bir şekilde anlatmak ve ezberlemelerini beklemek yerine, öğrenmeyi somut ve eğlenceli bir hâle getirmek çocukların gelişiminde büyük farklar yaratmaktadır. Çocuklar en iyi oyun yoluyla öğrenirler. Montessori eğitim sistemi ile, her çocuğun öğrenme açısından belli yaşlarda farklı kritik dönemlerden geçtiğini ve bu dönemler gözlemlenerek doğru bir şekilde değerlendirildiği takdirde çocukların gelişimleri açısından büyük fırsatlara dönüştürülebilmektedir.

Montessori Duyu Araçları - 1 | Kulplu Silindir

Montessori Duyu Araçları - 1 | Kulplu Silindir

Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından Montessori Eğitim müfredatına uygun olarak hazırlanan videolar serisinde, Montessori duyu araçlarını tanıyacak ve bu araçlarla yapılabilecek aktivitelerin amaçlarını, sunumunun nasıl yapılmasını gerektiğini tüm detayları ile öğrenebileceksiniz. Çocuğun her aşaması muhteşem olan bu keşif yolculuğunda iyi bir rehber olmanız dileklerimizle….

Montessori Duyu Araçları - 2 | Renkli Silindirler

Montessori Duyu Araçları - 2 | Renkli Silindirler

Çocuklarda Davranış Sorunları ve Davranış Yönetimi

Üniversitemizin Ürgüp Yerleşkesi Konferans solonunda, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü   Dr. Öğr. Üyesi Mustafa EŞKİSU tarafından ‘Çocuklarda Davranış Sorunları ve Davranış Yönetimi’ başlıklı bir seminer verildi.  Çocuk gelişimi ve psikoloji bölümü başta olmak üzere farklı bölümlerden öğrencilerin, velilerin ve akademik personelin katıldığı seminerde çocuklarda en sık görülen davranış sorunlarının çözümünde öğretmenlere ve ailelere düşen rol ve sorumluluklar ele alındı.