Dijital Çağda Kişiler Arası ve Romantik İlişkiler (22.11.2023)

Başkent Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çağ “Dijital Çağda Kişiler Arası ve Romantik İlişkiler” adlı konferansta modern zamandaki insan ilişkileri hakkında psikoloji alanındaki teorileri ve çalışmaları anlatmıştır.

Travmatik Durumlar Sonrası Psikolojik Destek Önerileri - Yetişkinler için

Deprem Sonrası Tepkiler ve Baş Etme - Doç. Dr. Derya Atalan Ergin tarafından yetişkinler için hazırlanan çalışmaya ulaşmak için tıklayınız.

Travmatik Durumlar Sonrası Psikolojik Destek Önerileri - Uzmanlar İçin

Afetzede ile Konuşurken Dikkat Edilecek Noktalar - Prof. Dr. Müge Artar tarafından danışman hocalarımız için hazırlanan çalışmaya ulaşmak için tıklayınız.

Karma Gerçeklik ve Psikoterapi (09.11.2022)

Doç. Dr. Derya Atalan Ergin'nin moderatörlüğünde Dr. Öğr. Üyesi Cemre Erten Tatlı'nın konuşmacı olduğu çevrimiçi seminerde, fobiler gibi psikolojik bozuklukların tedavisinde sanal gerçeklik teknolojilerinin kullanımı aktarılmıştır.

Bireysel ve Toplumsal Boyutlarıyla Travma (28.04.2022)

Prof. Dr. Okan Cem Çırakoğlu'nun konuşmacı olarak konuk olduğu Bireysel ve Toplumsal Boyutlarıyla Travma adlı seminerde travmanın tanımına ilişkin güncel yaklaşımlar, travmatik yaşantıların psikolojik etkileri ile ülkemizdeki toplumsal travmalar ele alınmıştır.

Yeni Nesil Psikoaktif Maddeler Semineri (26.11.2021)

Kapadokya Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Temircan'ın moderatörlüğünde Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmet Çok ''Yeni Nesil Psikoaktif Maddeler'' adlı seminerinde madde bağımlılığı üzerine konuşmasını gerçekleştirmiştir.

Psikanalitik Bağlamda İntihar ve Kendine Zarar Verme Davranışları

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Fazilet Canbolat TPÖÇG (Türkiye Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu) tarafından yayınlanan Psinossa Dergisi'nin Melankoli isimli sayısı için "Psikanalitik Bağlamda İntihar ve Kendine Zarar Verme Davranışları" konulu röportaja konuk olmuş, doktora tezi ve ilgili literatür hakkında bilgi paylaşımında bulunmuştur.

Kapadokya İlkbahar Psikanaliz Buluşmaları (08.05.2021)

Kapadokya Üniversitesi Psikoloji Bölümü ile Freud-Lacan Psikanaliz Derneği ve Association of Lacanienne Internationale işbirliği ile Kapadokya ilkbahar Psikanaliz Buluşmalarının ilki kapsamında Türkçe ve Fransizca simültane çeviri ile gerçekleşen panelde davetli katılımcılar Covid-19 süreci, ölüm ,telekonsultasyon ve özne-kişi konuları çerçevesinde sunumlarını gerçekleştirmiştir.

Çağının Sıradışı Seyyahı ve Yazarı Evliya Çelebi (07.04.2021)

Kapadokya Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Tezcan'ın konuk konuşmacı olduğu seminerde Evliya Çelebi'nin Seyahatname eseri kültürel olgular çerçevesinde tartışılmıştır.

Lacan, Ayna Evresi ve Zelig (1983) (26.02.2021)

ODTÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Faruk Gençöz'ün konuşmacı olduğu seminerde , Lacanyen psikanaliz kuram çerçevesinde Zelig filmini ayna evresi kavramı üzerinden tartışılmış, katılımcıların filme ilişkin sorularını yanıtlanmıştır.

İnsan (Human) Belgeseli Üzerine Tartışmalar (23.11.2020)

Fransız çevreci Yann Arthus-Bertrand'ın 2015 yılında çektiği Human(İnsan) isimli belgesel, Dr. Öğr. Üyesi Ferihan Tanrıkut moderatörlüğünde tartışılmıştır.

Nöropsikoloji ve Beyin (17.07.2020)

Davetli Konuşmacı olarak ‘’Nöropsikoloji ve Beyin’’ seminerini veren Psk. Dr. Çiğdem Kudiaki, çevrimiçi düzenlenen etkinlik kapsamında Nöropsikoloji alanını tanıtarak bu alandaki bilimsel gelişmeler ve uygulamalar hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaşmıştır. İnsan beyni ve bilişsel beceriler; öğrenme, bellek ve yürütücü işlevler arasındaki ilişkiler üzerine konuşmasını gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimizin bu alanlara ilişkin merak ettiği soruları yanıtlamıştır.

COVID-19 Günlerinde İlişkiler (16.05.2020)

Psikolog Ceren Pakman’ ın gerçekleştirdiği üniversitemiz akademik personeline yönelik online seminerde Covid-19 salgını nedeniyle evde karantina sürecinden olumsuz etkilenen eş sisteminin desteklenmesine yönelik müdahale ve öneriler ile eşlere bazı pratik yöntemler aktarılmıştır. Seminer boyunca COVID- 19 sürecinin yarattığı psikolojik durumun birey ve eş sistemi üzerindeki duygusal değişikliğe dair bilgilendirme yapılmış olup bu durumun yaratabileceği bireysel ve ilişkisel anlamda duygusal zorluklara değinilmiş, psikolojik sağlığın korunmasının önemi vurgulanmıştır. Eş ilişkisini koruma, iyileştirme ve destekleme yolları ve önerileri paylaşılmıştır.

COVID-19 Günlerinde Bağımlılık (16.04.2020)

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Karakaya gerçekleştirdiği online seminerde Covid-19 sürecinde değişen rutin ve sosyal yaşamın bağımlılıklar üzerine olası etkisi ile baş etme stratejilerine ilişkin bilgi ve tecrübelerini aktarmıştır.

Psikoloji Öğrencileri ICHUS Ankara'da!

23-24 Kasım 2019'da Ankara'da düzenlenen Uluslararası İnsan Çalışmaları Kongresi'ne (ICHUS) Dr. Öğr. Üyesi Ferihan Tanrıkut ve Psikoloji öğrencileri Kapadokya Üniversitesi'nden katılım sağladılar. Önemli araştırmacılar ile bir araya gelerek alandaki yeni bulguları dinleme imkanı bulan öğrencilerimiz, kongreden katılım belgesi de aldılar. Kongrenin Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde organize edilmesi sayesinde, öğrencilerimiz müze ziyareti yaparak tarihi ve entelektüel birikimlerini artırma şansı da buldu. Uluslararası İnsan Çalışmaları Kongresi, sosyal bilimlerin alanlarını kapsayan önde gelen bir uluslararası kongredir.

"Geleneksel Tedavi Yöntemleri: Sağlıkla İlgili İnanışlar" Semineri Prof. Dr. Nuran Elmacı tarafından Kapadokya Üniversitesi'nde verildi

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Elmacı, “Geleneksel Tedavi Yöntemleri: Sağlıkla İlgili İnanışlar” başlıklı seminerde başta Psikoloji bölümü öğrencileri olmak üzere üniversitemiz öğrenci ve akademisyenlerine inanışların oluşumunu etkileyen etkenler, geleneksel toplumlarda hastalık–sağlık anlayışı ve sağlıkla ilgili inanış örnekleri hakkında bilgiler verdi.

Bölüm Pikniği

Psikoloji bölümü öğrencileri ve Dr. Öğretim Üyesi Ferihan Tanrıkut baharın gelişini Damsa Barajı'nda bir piknikle kutladı. Piknikte yerli halktan kişiler de psikoloji öğrencileri ve öğretim üyesi ile sohbet ederek sorunlarını danışma fırsatı buldu.

Kapadokya Üniversitesi Psikoloji Bölümü 20. Ulusal Psikoloji Kongresi'ndeydi!

Türk Psikologlar Derneği tarafından 15-17 Kasım 2018'de Ankara'da TED Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 20. Ulusal Psikoloji Kongresi'ne Kapadokya Üniversitesi Psikoloji bölümünden öğrenciler ile birlikte Dr. Öğretim Üyesi Ferihan Tanrıkut katıldı.

Belgesel Gösterimi

Dr. Öğretim Üyesi Ferihan Tanrıkut tarafından verilen Psikolojiye Griş ve Genel Biyoloji ve Psikoloji derslerinde gösterilen "Çığır Açan Buluşlar", "Ne Biliyoruz Ki" belgeselleri öğrenciler tarafından merakla izlendi. "Çığır Açan Buluşlar" belgeselinin kazanımı olarak öğrenciler geçmişi tartışmamayı, çünkü her durumun her birey tarafından farklı hatırlandığını öğrendi.

Psikoloji Bölümü Sinema Etkinlikleri

2018-2019 Akademik yılında Psikoloji Bölümü Sinema Etkinlikleri kapsamında Ölü Ozanlar Derneği, 8 Saniye, Kelebek Etkisi ve Bipolar filmleri izlendi. Psikoloji bölümü öğrencilerinin yanısıra diğer bölüm öğrencilerinin de katıldığı etkinliklerin ardından Psikoloji bölümü öğretim üyeleri tarafından filmler psikolojik açıdan tartışıldı. Tartışma kısmında öğrenciler sorularını da yöneltme şansı buldu. Sinema Etkinlikleri yeni akademik yılda birbirinden ilgi çekici birçok film ile devam edecek!

"Psikiyatri ve Psikoloji" Semineri

Psikiyatrist Dr. Ümit Boz Kapadokya Üniversitesi'nde Psikoloji bölümü öğrencileri ile buluştu ve "Psikiyatri ve Psikoloji" konulu bir seminer verdi. Öğrenciler seminer esnasında ve seminerden sonra Dr. Ümit Boz'a kendi problemlerini danıştılar.

II. Uluslararası Ergenlik ve Gençlik Araştırmaları Kongresi ( 6-8 Eylül 2023)

Üniversitemiz ve Ergenlik ve Gençlik Araştırmaları Derneği iş birliğiyle düzenlenen, uluslararası katılımcıların yer aldığı, ‘Değişen Dünyada Ergen ve Genç Olmak’ temalı II. Uluslararası Ergenlik ve Gençlik Araştırmaları Kongresi başladı. Kongre, 6-8 Eylül tarihleri arasında Mustafapaşa’da yapıldı.

Travmatik Durumlar Sonrası Psikolojik Destek Önerileri - Çocuklar İçin

Ebeveynler çocuklarla doğal afet hakkında nasıl konuşmalı?  Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürümüz Öğr. Gör. Cansu Bozer'in hazırlamış olduğu çalışmaya ulaşmak için tıklayınız.

Psikoz Hastasıyla İyi İletişim Nasıl Kurulur? (28.10.2022)

Psikoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Temircan'ın moderatörlüğünde Prof. Dr. Bora Baskak'ın konuşmacı olduğu çevrimiçi seminerde psikoz hastaları ile sağlıklı iletişim kurulmasının yolları aktarılmıştır.

2021-2022 Bahar Dönemi Kapanış Etkinliği (25.05.2022)

2021-2022 Bahar Dönemi kapanış etkinliğinde Psikoloji Bölümü 1.2. ve 3. sınıf öğrencilerimiz dönem boyunca derslerde gerçekleştirdikleri canlandırma, role-playing uygulamalarını tekrar sahneleyerek bölüm öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimize sunmuşlardır. Aynı zamanda dönem içerisinde gerçekleştirilen öğrenci araştırmalarının sunumları gerçekleştrilmiştir. Psikoloji bölümü laboratuvarının açılışının duyurulduğu etkinlikte öğrencilerimiz Asch deneyini gerçekleştirerek bulgularını sunmuşlardır. Son olarak bu yıl bölümümüzün ilk mezunları olacak 4.sınıf öğrencilerimizin mezuniyetleri duyurulmuş ve tebrik edilmiştir.

Alanda Çalışan Klinisyen Olmak (16.05.2022)

Dr. Bahar Köse Karaca, psikoloji öğrencilerinin klinik alandaki lisansüstü eğitim süreci ile klinik uygulamalarda şema terapi yaklaşımına ilişkin sorularını yanıtladı. Aynı zamanda terapötik ilişki kapsamında terapist ve danışan ilişkisi, klinisyen olarak çalışma pratikleri ve gerekliliklerine ilişkin bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmuştur.

Her Yönü ile Gençlik (28.03.2022)

Prof. Dr. Nermin Çelen'in gerçekleştirdiği Her Yönüyle Gençlik adlı seminerde gençlik ve ergenliğin tanımı yapıldıktan sonra bu dönem farklı kuramlar perspektifinden değerlendirildi. Ayrıca, bu dönemde ortaya çıkması olası mental tanılar(yeme bozuklukları) ve ortaya çıkan sosyal sorunlar(zorbalık ve siber zorbalık) anlatıldı.

Peki Ya Gündelik Hayatta Nörobiyoloji Ne İşime Yarayacak? (30.12.2021)

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bora Baskak, Psikoloji Bölümü ve diğer bölüm öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının katılımları ile '' Peki Ya Gündelik Hayatta Nörobiyoloji Ne İşime Yarayacak? konulu seminerini vermiştir. Hem hocamıza hem de tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Madde Bağımlılığı Seminerleri ( 26.11.2021)

Prof. Dr. İsmet Çok ve Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Temircan, Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen madde bağımlılığı seminerinde ''Yeni Nesil Psikoaktif Maddeler'' sunumunu gerçekleştirmiştir.

Yetişkinliğe Geçiş Semineri (26.11.2021)

Kapadokya Üniversitesi Psikoloji Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Müge Artar'ın moderatörlüğünde Başkent Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Figen Çok, ''Yetişkinliğe Geçiş '' adlı seminerinde yaşam boyu gelişim perspektifinden beliren yetişkinlik kavramı üzerine konuşmasını gerçekleştirmiştir.

Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Madde Bağımlılığı Seminerleri ( 23.11.2021)

Kapadokya Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Temircan ve Dr. Öğr. Üyesi Fazilet Canbolat, Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde madde bağımlılığı üzerine seminerlerini gerçekleştirmiştir.

Şiddetin Nöro-Biyolojik Nedenleri (29.05.2021)

Kapadokya Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ferihan Tanrıkut, konuşmacı olduğu seminerde şiddet davranışı ile ilişkili nöro-biyolojik süreçler ve bu alanda yapılmış çok sayıda araştırma bulgularını aktarmıştır.

Kapadokya'da Ders Deneyimi - Psikoloji ve Beyin (20.05.2020)

Kapadokya Üniversitesi, üniversite adayları için Kapadokya'da ders deneyimi yaşatıyor. Üniversite öncesi hayalindeki meslek hakkında bilgi almak, merak ettiklerini hocalarımıza sormak isteyen liseli öğrencilere yönelik hazırlanan “Kapadokya'da Ders Deneyimi” etkinliği, farklı ders konularıyla öğrenci adayları ile buluştu. Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ferihan Tanrıkut ''Psikoloji ve Beyin'' konulu seminerini gerçekleştirmiştir.

Doğan Cüceloğlu Anısına: Kendin Olmak (17.03.2021)

Eğitimci, TV programcısı, yazar ve sosyolog Polat Doğru'nun konuk konuşmacı olduğu söyleşide ülkemizde psikoloji alanında önemli bilim insanlarından olan ve yakın zamanda kaybettiğimiz Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu' nu anma etkinliği gerçekleştirilmiştir. 

Klinik Psikolog Olmak (27.02.2021)

Klinik Psikolog Dr. Çiğdem Kudiaki, psikolojinin alt alanlarından olan klinik psikoloji ve uygulamalarına ilişkin bilgilerini aktardığı söyleşide klinik psikoloji alanında çalışan uzman psikologların eğitim süreçlerini, görev tanımlarını ve mesleki pratiklerine dair ayrıntılı bilgiler paylaşmıştır.

Boşanma Kuramları ve Boşanma Sürecine Ülkemizden Vaka Örnekleriyle Kültürel Bir Bakış (17.02.2021)

Psikolojik Danışman Dr. Fatma Kırımlı Taşkın, çift terapisi pratiklerinde boşanma sürecine ilişkin kurumsal yaklaşımlara değinmiştir. Bunlarla birlikte boşanma sürecini kültürel bir bakış açısıyla değerlendiren vaka örneklerini tartışmıştır.

Erkekliğin Kırılganlığı ve Saldırganlık (28.12.2020)

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Melis Çelik Ok'un moderatörlüğünde Düzce Üniversitesi, Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yaşın Tekizoğlu ile yapılan konferansta toplumsal cinsiyet rolleri temelinde erkeklik kavramı üzerine konuşulmuştur. Erkekliğin kırılganlığı ile saldırganlık, şiddet arasındaki ilişki tartışılmıştır.

Çamurla Terapi: Psikanalitik Psikoterapinin Çamurla Entegrasyonu (14.12.2020)

Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç.Dr. Devran Tan Çamurla terapi, çamurun ‘’dokunma’’ komponenti ile psikanalitik temelli yaklaşımı birleştirerek geçmiş olumsuz veya travmatik yaşantıların ve duyguların sözel olmayan iletişim yoluyla sözel bir hale gelmesine olanak sağlayan bir terapi olduğunu aktarmıştır. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen seminerde çamurla terapi yapılan çalışmalardan bahsedilerek psikanalitik yaklaşımlı formülasyon ve yorumla ile terapi sürecinin nasıl işlediği anlatılacak, entegrasyonun iyileştirici etkisinden bahsetmiştir.

Çocuk İhmal ve İstismarı (04.11.2020)

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları A.B.D. öğretim üyesi Doç. Dr. Gülin Evinç’ in çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği seminerinde çocuk ihmali, istismarı ve türleri hakkında bilgiler vermiştir. Çocuk ihmal ve istismarının gelişimsel süreçler ve psikolojik sağlık üzerindeki etkilerine değinmiştir. Bu alanda çalışan bir uzman olarak tecrübelerini paylaşmış konuya dair farkındalığın altını çizmiştir.

Gençlerin Aile İlişkilerinde Yaşadıkları Sorunlar (07.08.2020)

Dr. Psikolojik Danışman Fatma Kırımlı Taşkın, ergenlik dönemi ve aile ilişkilerinin özellikleri üzerine gerçekleştirdiği çevrimiçi seminerinde  ergen-anne ve baba arasında sağlıklı iletişim biçimleri hakkında bilgi vermiştir. Bunun yanı sıra üniversite öğrencilerinin ebeveynleriyle yaşadığı ilişkisel güçlükleri ele almış ve  bu konuda katılımcı öğrencilerin sorularını yanıtlamıştır.

Genç Psikologlarla Psikoloji Sohbetleri (22.07.2020)

Psikolog Tuna Kadıoğlu ve Psikolog Esra Ece Taşkın’ın konuşmacı olarak gerçekleştirdiği çevrimiçi söyleşide psikoloji öğrencilerinin lisansüstü eğitim, başvuru ve kabul süreçleri, yurtdışında lisansüstü eğitim, kariyer fırsatları hakkında sorularını yanıtladılar. Psikolog Tuna Kadıoğlu, psikoterapi yaklaşımları, uygulamaları ve çalışma alanları hakkında deneyimlerini paylaşımında bulundu.

Piyanonun Tuşları: Kişilik Melodinize Kulak Verin (09.07.2020)

Psikolog Ceren Pakman, bölümümüz işbirliği ile davetli konuşmacı olarak katıldığı çevrimiçi gerçekleştirilen seminerde bireysel özellikler, kişilik kavramı ve özgünlüğü üzerine bilgilerini paylaştı.

Psikoloji: İnsanı Anlamak (02.06.2020)

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Melis Çelik Ok Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalında gerçekleştirdiği canlı yayında insanı anlamak söyleminden yola çıkarak psikoloji bilimini, kendi uzmanlık alanı olan sosyal psikolojinin yanında klinik, bilişsel, gelişim, adli, sağlık, endüstri-örgüt ve deneysel olmak üzere psikolojinin çeşitli alt alanlarını tanıtmış aynı zamanda bölümümüz eğitim programı hakkında bilgi vermiştir. Mezuniyet sonrası alınan unvan, kariyer imkanları ve iş alanlarını aktarmıştır.

Kün 101: Seyirlik Dersler ‘‘Hayalindeki Mesleğe İlk Adım’’: Psikolojiye Giriş (02.05.2020)

Dr. Öğr. Üyesi Ferihan TANRIKUT  Psikoloji Bölümü aday öğrencilerine yönelik olarak uzaktan öğretim sistemi üzerinden gerçekleştirilen “Kün 101: Seyirlik Dersler: Psikolojiye Giriş” dersinde, Psikoloji bilimi ve alt alanları, akademik araştırma alanları, unvan, kariyer imkanlarının yanında bölümümüzün eğitim ve ayrıcalıkları hakkında ayrıntılı bilgi vermiştir.

COVID-19 ve PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK (28.03.2020)

Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Ferihan TANRIKUT, üç ayrı oturum olmak üzere gerçekleştirdiği online seminerde Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19 virüsü nedeniyle pandemi ilan etmesinin ardından ülkemizin de salgına karşı başlattığı tedbirlerle kısıtlanan fiziksel yaşam, eğitim ve iş alanında değişen rutinlerimizin psikolojik sağlığımız üzerindeki etkisini ele almıştır. Enfeksiyonu önlemek adına yaşamımıza yeni giren temizlik ve sosyal mesafe kurallarına uyumda psikolojik sağlığımızın rolü ve bu yeni rutinlerin etkisini ele almıştır. Enfeksiyona yakalanmaya dair kaygılarımız ile hem kendimiz hem de sevdiklerimizin sağlığı hakkında endişelerimizle baş edebilmemize yardımcı olacak kas gevşetme ve nefes alma egzersizlerinin işlevi ve uygulama adımlarından bahsederek ev içi etkili zaman geçirmenin önemini vurgulamıştır. Bu süreçte ev içi günlük rutinlerin oluşturulmasının kaygı ve korkularla baş etmedeki önemini aktarmıştır.

"Psikanalizde Ne Çalışılır" Semineri

ODTÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve AYNA Klinik Psikoloji Destek Ünitesi Yöneticisi Prof. Dr. Faruk Gençöz, Psikoloji bölümü öğrencilerimize yönelik düzenlenen "Psikanalizde Ne Çalışılır?" başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılarak öğrencilerimizin aklındaki soruları cevaplandırdı.

Kapadokya Üniversitesi Psikoloji Gününü Ürgüp Halkıyla Kutladı

Üniversitemiz öğrencileri Dünya Psikoloji Günü etkinlikleri kapsamında hafta sonu Ürgüp ilçe merkezinde çeşitli etkinlikler düzenledi. Pusula Psikoloji Topluluğu üyesi öğrenciler Ürgüp ilçe meydanında ve Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek Ürgüp halkıyla hem eğlendi hem de onlara ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi.

Beyin Farkındalığı Haftası

Beyin Farkındalığı Haftası 2019 etkinlikleri kapsamında üniversitemiz Psikoloji Bölümü öğrencileri, beyin sağlığına dikkat çekmek için Ürgüp ilçe merkezinde çeşitli çalışmalar yaptı. Beyinde yeni yolaklar oluşması için kaldırımda geri geri yürüyen öğrencilerimiz, ayrıca halkı bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı

Sevgi ve Disiplin

Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ferihan Tanrıkut tarafından çocuk yetiştirme sanatı hakkında kaleme alınan "Sevgi ve Disiplin" makalesi için tıklayınız.

"Genç Beyni ve Başarıda Doğru Bilinen Yanlışlar"

Üniversitemiz Psikoloji Bölüm Başkanı Ferihan Tanrıkut, eğitimde işbirliği protokolü yaptığımız Ürgüp Tesan Fen Lisesi öğretmen ve öğrenci velilerine "Genç Beyni ve Başarıda Doğru Bilinen Yanlışlar" konulu seminer verdi.