Hava Aracı Bakım Sektörü ve Son Dönem Gelişmeleri

"Hava Aracı Bakım Sektörü ve Son Dönem Gelişmeleri" konulu söyleşi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu'nda Pegasus Hava Yolları Ana Bakım İstasyonu Kıdemli Müdürü Atilla Okan Karaman ve Pegasus Hava Yolları Teknik Eğitim Müdürü Ferit Saitoğlu'nun katılımlarıyla üniversitemiz Öğr. Gör. Ramazan Temel moderatörlüğünde gerçekleşti. Değerli bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştıkları için kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Üniversitemiz mezunlarını hayata uğurladı

Üniversitemiz 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni, Ürgüp Fabrika Yerleşkesinde yapıldı. Programlarını başarıyla bitirmiş 1.726 öğrencinin şed kuşanarak mezuniyet coşkusu yaşadığı törene; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüp İlçe Jandarma Komutanı Buket Ergün, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürü Serdar Bayraktar, öğrenciler, öğrenci velileri, akademisyenler ve davetliler katıldılar. Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı, törene çevrim içi olarak katılım sağlayarak öğrencilerin mezuniyet coşkusuna ortak oldu.

Hava Aracı Bakım Sektörü ve Son Dönem Gelişmeleri

"Hava Aracı Bakım Sektörü ve Son Dönem Gelişmeleri" konulu söyleşi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu'nda Ergin Esi (Pegasus Hava Yolları Teknik Eğitim Müdürü) ve Atilla Okan Karaman (Pegasus Hava Yolları Bakım Müdürü) katılımlarıyla gerçekleşti.

GENÇUTED Havacılık Söyleşisi

Üniversitemiz Hezarfen Havacılık Topluluğu tarafından Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilen yayın; üniversitemiz Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümü öğrencilerimizden Mustafa Mert Tuncer moderatörlüğünde , Uçak Teknisyenleri Derneği Başkanı Necdet Aksaç'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte gelişen ticari hava endüstrisi iş imkanı ve meslek konuları hakkında bilgiler verildi.

Kağıt Uçak Yarışması

Üniversitemiz Hezarfen Havacılık Topluluğu, ödüllü Kağıt Uçak Yarışması düzenledi. Üniversitemiz Mustafapaşa Yerleşkesindeki yarışmada, öğrencilerimiz yaptıkları kağıt uçaklarla birbirleriyle yarıştılar. Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencimiz Alperen Eker, 27 metre uzaklığa gönderdiği uçağıyla yarışmada birinciliği elde ederken; Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencimiz Bünyamin Kara 2’nci, Uçak Teknolojisi Programı öğrencisi Utku Bora Esen 3’üncü oldu. Yarışmaya katılan uçaklar, etkinlik esnasında müsvedde kağıtlardan yapıldı. Yapım sırasında kağıt dışında (tüm kesici, yapıştırıcı, ölçme aletleri vs.) hiçbir materyal kullandırılmadı.

Öğrencilerimiz Uygulama Eğitiminde!

Öğrencilerimiz teorik derslerin yanı sıra tam donanımlı atölyelerimizde ve eğitimde iş birliği yapılan SHY-145 onaylı hava aracı bakım kuruluşlarının (Pegasus Hava Taşımacılığı) gerçek bakım ortamlarında uygulama eğitimleri almaktadır. Gerçek bakım ortamı eğitimleri sayesinde öğrencilerimiz, sektör uzmanları ile bir araya gelerek etkileşim kurmakta ve gerçek iş ortamında daha derin bir bakış açısı kazanabilmektedir. Gerçek bakım ortamı eğitimleri dördüncü akademik yılda bir yıl süresince işbirliği protokolü yapılan Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ’nin bakım tesislerinde gerçekleştirilmektedir. Bölüm öğrencileri Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ’nin belirlediği havaalanı istasyonlarında (İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı, Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Antalya Havalimanı) yardımcı teknisyen olarak görev almakta mesleki ve teknik açıdan elde edilen teorik ve pratik bilgileri gerçek bakım ortamında uygulama fırsatı bulmaktadır.

Mezunlar ile Söyleşi

Uçak Teknolojisi programı ve Uçak Gövde Motor Bakım ile Havacılık Elektrik Elektroniği bölümleri'nin ortaklaşa düzenlediği "Mezunlar ile Söyleşi" etkinliği 12 Kasım 2021 Cuma saat 19.00'da üniversitemiz hocalarından Öğr. Gör. Ramazan Temel moderatörlüğünde Microsoft Teams üzerinden çevrim içi olarak gerçekleşti.

Havacılık Konuşmaları; "Okul Sonrası Yolculuk"

Üniversitemiz Hezarfen Havacılık Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşi, Üniversitemiz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Üniversitemiz öğrencileri söyleşi sayesinde merak ettiği sorulara cevap bulabildi.

Öğrencilerimizin Ürettiği Model Uçaklar Ürgüp’te Gökyüzüne Yükseldi.

Üniversitemiz Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencilerimiz, Atölye Uygulamaları kapsamında model uçaklar yaptılar. Pandemi koşulları dikkate alınarak iki ayrı grup halinde yapılan atölye çalışmalarında, 24 öğrencimizin katılımı ile ‘telemaster’ tipi altı adet model uçak yapıldı. Üniversitemiz Öğr. Gör. Emin Tugay Kekeç gözetiminde yapılan uygulama dersi sonunda öğrencilerimiz, yaptıkları model uçakları Ürgüp’te gökyüzüne uçurdular. Uygulama dersi ile ilgili konuşan Öğr. Gör. Emin Tugay Kekeç, “Havacılık bölümlerimizde uygulama eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimizin atölye faaliyetleri içerisinde modern teknoloji alanı olarak benimsenen İHA (İnsansız Hava Aracı) konularında altyapı kazanmaları ve bu alana bir adım daha yaklaşmaları için çalışmalar yapmaktayız. Bu amaçla öğrencilerimiz kendi emekleri ile planlı ve ölçekli model uçak üretimini öğrenmektedir. Ayrıca model uçak ve İHA uçuşları konusunda da öğrencilerimize gerekli desteği sunmaktayız.” diye konuştu. İzlemek için tıklayınız..

Havacılık Sohbetleri: ICAO'nun Rolü ve COVID-19

Üniversitemizin havacılık sektörünün önde gelen isimlerini ağırladığı Havacılık Sohbetleri Youtube canlı yayın programında havacılığın devleri bir araya geldi. Üniversitemizden Haydar Yalçın’ın moderatörlüğünde düzenlenen yayına, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Başkanı Salvatore Sciacchitano, Büyükelçi ICAO Daimi Temsilcisi Suat Hayri Aka, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü ve TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane ve TAV Havalimanları CEO’su Sani Şener katıldı. Katılımı beklenen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ise programında ortaya çıkan son dakika değişikliği nedeniyle söyleşiye katılım sağlayamadı. Konuklar, hava yolu taşımacılığının tüm hatlarıyla ele alındığı programda, özellikle küresel pandemi sürecinde sorunların tespitine ve görüş önerilerine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundular. İzlemek için tıklayınız...

Havacılık Sohbetleri "Hava Yolu Taşımacılığı"

Üniversitemizin havacılık sektörünün önde gelen isimlerini ağırladığı Havacılık Sohbetleri Youtube canlı yayın programında havacılığın liderleri buluştu. Haydar Yalçın’ın moderatörlüğünde düzenlenen yayına, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü ve TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane ve MNG Hava Yolları Genel Müdürü Ali Sedat Özkazanç katıldı. Hava yolu taşımacılığının tüm hatlarıyla ele alındığı programda, konuklar, özellikle küresel pandemi sürecinde sorunların tespitine ve görüş önerilerine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundular. Programın hemen başında Moderatör Haydar Yalçın tarafından havacılık sektörüne yönelik bazı istatistiklerin yer aldığı bir sunum paylaşıldı. Buna göre, İstanbul Havalimanı’nın, Nisan 2021 itibariyle 644 toplam iniş trafiği ile Avrupalı hava yolları arasında birinci sırada yer aldığı dikkat çekti. İzlemek için tıklayınız....

Havacılık Sohbetleri: Türkiye ICAO İlişkileri

Havacılık Sohbetleri'nin konuğu Büyükelçi, ICAO Daimi Temsilcisi Suat Hayri Aka. Yayın, Haydar Yalçın moderatörlüğünde 6 Nisan Salı günü saat 20:00'da canlı olarak Youtube kanalımızda. Katılmak için tıklayınız...

Üniversitemiz Uluslararası Havacılığın Liderlerinin Buluşacağı Çalıştay Düzenliyor!

10' dan fazla ülkeden konuşmacı ile ülkemizde ve dünyada havacılığa ışık tutacak "Future and Emerging Technologies in Aviation" (Havacılıkta Gelecek ve Gelişen Teknolojiler) başlıklı etkinlik, 16-18 Mart 2021 tarihlerinde Üniversitemiz Youtube kanalından canlı yayımlanacak. Detaylı bilgi için üniversitemiz internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Uygulama Eğitimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kapadokya Üniversitesi ve Pegasus Hava Yolları arasında imzalanan protokol kapsamında öğrencilerimiz, eğitimlerinin son yılında gerçek bir bakım ortamında uygulama eğitimlerini devam ettirmektedirler.

Havacılık Söyleşisi

Havacılık Söyleşi serisi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu'nda Türk Hava Yolları Hat Bakım Başkanlığı Hat Bakım Müdürlüğünde görevli Hüseyin Durgun'un katılımıyla Havacılık Elektrik ve Elektroniği 3 .sınıf öğrencilerimizden Mustafa Mert Tuncer'in moderatörlüğünde gerçekleşti. Değerli bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştıkları için kıymetli misafirimize teşekkür ediyoruz.

Uçak Bakımında Kariyer: Güneydoğu Havacılık

Havacılık Programları Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa Samet Gençağ moderatörlüğünde; Güneydoğu Havacılık Bakım Müdürü Salih Unuk Bey'in katılımlarıyla Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Uçak Gövde ve Motor Bakımı, Uçak Teknolojisi programı öğrencilerimiz için gerçekleştirilen Uçak Bakımında Kariyer etkinliği kapsamında öğrencilerimizin sorularını yanıtladık. Kıymetli tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşarak yol gösteren Salih Unuk Bey'e teşekkür ediyoruz

Havacılık Sohbetleri’nin konuğu Patrick Ky oldu

Üniversitemizin havacılık sektörünün önde gelen isimlerini ağırladığı Havacılık Sohbetleri Youtube canlı yayın programının konuğu, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) İcra Direktörü Patrick Ky oldu. Üniversitemizden Haydar Yalçın’ın moderatörlüğünde düzenlenen yayında, sivil havacılığın güncel durumu, zorlukları, oluşan fırsatlar ile bölgesel ve küresel konular konuşuldu. Yayını izlemek için tıklayınız.

SHY-66 Modül Kredilendirmesi

Modül kredilendirmeler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple kredilendirme yapmak isteyen adayların Genel Müdürlüğe başvuru yapmaları gerekmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 20 Ekim 2021 tarihinde yeni genelge yayınlanmıştır. “SHY-66 Kredilendirme başvurularının sadece SHY-66 Hava Aracı Bakım Lisansı tanzim, kategori ilave ya da sınırlama kaldırma başvuruları ile birlikte yapılmasına yönelik “SHY-66 Kredilendirme Başvuruları” konulu genelge yayımlanmıştır.” Genel Müdürlüğe bundan sonraki süreçte yapılacak kredilendirme başvuruları sadece lisans tanzim, kategori ilave ve sınırlama kaldırma başvuruları ile beraber ilgili başvuru kategorisinde yapılabilecek olup bunun haricinde yapılacak kredilendirme başvuruları kabul edilmeyecektir. Genelge için tıklayınız...

Mezunlarla 24 Mayıs Teknisyenler Günü

Teknisyenler Gününe özel yayınımız Öğr. Gör. Ramazan Temel moderatörlüğünde 24 Mayıs Pazartesi günü saat 19:00'da Microsoft Teams üzerinden yapılacaktır. Konuklar ise mezunlarımızdan; Abdulkadir Tunçerdem (THY Teknik A.Ş.), Mustafa Çağlar (THY Teknik A.Ş.), Burç Oral (Türk Motor Sanayi (TEC)), Rahman Bayram (Pegasus Teknik), Cüneyt Fıçı (Pegasus Teknik) olacaktır.

Hangi Bölüm, Program, Meslek?: Uçak Teknisyenliği

Hangi Bölüm, Program, Meslek?: Uçak Teknisyenliği

Bölüm, program ve meslek tanıtım yayınlarımız, Uçak Teknisyenliği Programımız ile 28 Ocak Perşembe günü saat 17:00'da Öğr. Gör. Ramazan Temel'in katılımıyla gerçekleşti. Üniversite adaylarımız yayınlar sayesinde programlar/bölümler ve meslekler hakkında merak ettiği sorulara cevap bulabildi, doğru meslek seçiminde yol gösterici katkılar sağlayabildiler.Video için tıklayınız...

HER YAYIN BİR BİLGİ