Uygulama Eğitimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kapadokya Üniversitesi ve Pegasus Hava Yolları arasında imzalanan protokol kapsa...

Her yıl olduğu gibi 2020-2021 eğitim-öğretim yılında da öğrencilerimiz eğitimlerinin son yılındaki uygulama eğitimlerini gerçek bakım alanlarında gerçekleştirmektedirler. Gerçek bakım ortamı, SHY-145 yetkisine sahip organizasyonları kapsamaktadır. SHY-145 yetkisi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından bakım kuruluşlarına verilen yetkiyi ifade etmektedir. Bu yetki kapsamında, bakım kuruluşlarının amacı hava araçlarının uçuşa elverişliğinin sürekliliğini sağlamaktır.

SHT-147'de "İlgili pratik eğitimin en az % 30’luk kısmı, gerçek bir bakım çalışma ortamında gerçekleştirilmelidir" ifadesi yer almakatadır. Bir çok bilimsel çalışma, uygulama eğitimlerinin en verimli eğitim metodu olduğunu ortaya koymaktadır. SHY-147 gerekliliklerini sağlamak ve daha yetkin uçak bakım teknisyenleri yetiştirmek için her öğrencimiz 1 yıl süre ile Pegasus Hava Yollarında gerçek bakım ortamında eğitim almaktadır.