Havacılık Söyleşisi

Havacılık Söyleşi serisi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu'nda Türk Hava Yolları Hat Bakım Başkanlığı Hat Bakım Müdürlüğünde görevli Hüseyin Durgun'un katılımıyla Havacılık Elektrik ve Elektroniği 3 .sınıf öğrencilerimizden Mustafa Mert Tuncer'in moderatörlüğünde gerçekleşti. Değerli bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştıkları için kıymetli misafirimize teşekkür ediyoruz.

Hava Aracı Bakım Sektörü ve Son Dönem Gelişmeleri

"Hava Aracı Bakım Sektörü ve Son Dönem Gelişmeleri" konulu söyleşi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu'nda Pegasus Hava Yolları Ana Bakım İstasyonu Kıdemli Müdürü Atilla Okan Karaman ve Pegasus Hava Yolları Teknik Eğitim Müdürü Ferit Saitoğlu'nun katılımlarıyla üniversitemiz Öğr. Gör. Ramazan Temel moderatörlüğünde gerçekleşti. Değerli bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştıkları için kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Hava Aracı Bakım Sektörü ve Son Dönem Gelişmeleri

"Hava Aracı Bakım Sektörü ve Son Dönem Gelişmeleri" konulu söyleşi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu'nda Ergin Esi (Pegasus Hava Yolları Teknik Eğitim Müdürü) ve Atilla Okan Karaman (Pegasus Hava Yolları Bakım Müdürü) katılımlarıyla gerçekleşti.

Havacılık Sohbetleri’nin konuğu Patrick Ky oldu

Üniversitemizin havacılık sektörünün önde gelen isimlerini ağırladığı Havacılık Sohbetleri Youtube canlı yayın programının konuğu, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) İcra Direktörü Patrick Ky oldu. Üniversitemizden Haydar Yalçın’ın moderatörlüğünde düzenlenen yayında, sivil havacılığın güncel durumu, zorlukları, oluşan fırsatlar ile bölgesel ve küresel konular konuşuldu. Yayını izlemek için tıklayınız.

GENÇUTED Havacılık Söyleşisi

Üniversitemiz Hezarfen Havacılık Topluluğu tarafından Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilen yayın; üniversitemiz Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümü öğrencilerimizden Mustafa Mert Tuncer moderatörlüğünde , Uçak Teknisyenleri Derneği Başkanı Necdet Aksaç'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte gelişen ticari hava endüstrisi iş imkanı ve meslek konuları hakkında bilgiler verildi.

Kağıt Uçak Yarışması

Üniversitemiz Hezarfen Havacılık Topluluğu, ödüllü Kağıt Uçak Yarışması düzenledi. Üniversitemiz Mustafapaşa Yerleşkesindeki yarışmada, öğrencilerimiz yaptıkları kağıt uçaklarla birbirleriyle yarıştılar. Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencimiz Alperen Eker, 27 metre uzaklığa gönderdiği uçağıyla yarışmada birinciliği elde ederken; Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencimiz Bünyamin Kara 2’nci, Uçak Teknolojisi Programı öğrencisi Utku Bora Esen 3’üncü oldu. Yarışmaya katılan uçaklar, etkinlik esnasında müsvedde kağıtlardan yapıldı. Yapım sırasında kağıt dışında (tüm kesici, yapıştırıcı, ölçme aletleri vs.) hiçbir materyal kullandırılmadı.

Öğrencilerimiz Uygulama Eğitiminde!

Öğrencilerimiz teorik derslerin yanı sıra tam donanımlı atölyelerimizde ve eğitimde iş birliği yapılan SHY-145 onaylı hava aracı bakım kuruluşlarının (MyTechnic MRO) gerçek bakım ortamlarında uygulama eğitimleri almaktadır. Gerçek bakım ortamı eğitimleri sayesinde öğrencilerimiz, sektör uzmanları ile bir araya gelerek etkileşim kurmakta ve gerçek iş ortamında daha derin bir bakış açısı kazanabilmektedir. Gerçek bakım ortamı eğitimleri onuncu akademik yılda bir yıl süresince işbirliği protokolü yapılan myTECHNIC MRO TEKNİK SERVİS SAN. VE TİC. A.Ş’nin bakım tesislerinde gerçekleştirilmektedir. Bölüm öğrencileri myTECHNIC MRO TEKNİK SERVİS SAN. VE TİC. A.Ş. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonunda yardımcı teknisyen olarak görev almakta mesleki ve teknik açıdan elde edilen teorik ve pratik bilgileri gerçek bakım ortamında uygulama fırsatı bulmaktadır.

Havacılık Konuşmaları; "Okul Sonrası Yolculuk"

Üniversitemiz Hezarfen Havacılık Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşi, Üniversitemiz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Üniversitemiz öğrencileri söyleşi sayesinde merak ettiği sorulara cevap bulabildi.

Öğrencilerimizin Ürettiği Model Uçaklar Ürgüp’te Gökyüzüne Yükseldi.

Üniversitemiz Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencilerimiz, Atölye Uygulamaları kapsamında model uçaklar yaptılar. Pandemi koşulları dikkate alınarak iki ayrı grup halinde yapılan atölye çalışmalarında, 24 öğrencimizin katılımı ile ‘telemaster’ tipi altı adet model uçak yapıldı. Üniversitemiz Öğr. Gör. Emin Tugay Kekeç gözetiminde yapılan uygulama dersi sonunda öğrencilerimiz, yaptıkları model uçakları Ürgüp’te gökyüzüne uçurdular. Uygulama dersi ile ilgili konuşan Öğr. Gör. Emin Tugay Kekeç, “Havacılık bölümlerimizde uygulama eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimizin atölye faaliyetleri içerisinde modern teknoloji alanı olarak benimsenen İHA (İnsansız Hava Aracı) konularında altyapı kazanmaları ve bu alana bir adım daha yaklaşmaları için çalışmalar yapmaktayız. Bu amaçla öğrencilerimiz kendi emekleri ile planlı ve ölçekli model uçak üretimini öğrenmektedir. Ayrıca model uçak ve İHA uçuşları konusunda da öğrencilerimize gerekli desteği sunmaktayız.” diye konuştu. İzlemek için tıklayınız...

Mezunlarla 24 Mayıs Teknisyenler Günü

Teknisyenler Gününe özel yayınımız Öğr. Gör. Ramazan Temel moderatörlüğünde 24 Mayıs Pazartesi günü saat 19:00'da Microsoft Teams üzerinden yapılacaktır. Konuklar ise mezunlarımızdan; Abdulkadir Tunçerdem (THY Teknik A.Ş.), Mustafa Çağlar (THY Teknik A.Ş.), Burç Oral (Türk Motor Sanayi (TEC)), Rahman Bayram (Pegasus Teknik), Cüneyt Fıçı (Pegasus Teknik) olacaktır.

Havacılık Sohbetleri: Küresel Havacılık İçin ANC ve Covid-19

Havacılık Sohbetleri: Küresel Havacılık İçin ANC ve Covid-19

Havacılık Sohbetleri'nin konukları, ICAO Hava Seyrüsefer Komisyonu Başkanı Nabil Naoumi ve Büyükelçi ICAO Daimi Temsilcisi Suat Hayri Aka oldu. Yayın, Haydar Yalçın moderatörlüğünde 5 Mayıs Çarşamba günü saat 20:00'da canlı olarak Youtube kanalımızda gerçekleşti. İzlemek için tıklayınız...

Havacılık Sohbetleri: Türkiye ICAO İlişkileri

Havacılık Sohbetleri'nin konuğu Büyükelçi, ICAO Daimi Temsilcisi Suat Hayri Aka. Yayın, Haydar Yalçın moderatörlüğünde 6 Nisan Salı günü saat 20:00'da canlı olarak Youtube kanalımızda. Katılmak için tıklayınız...

Üniversitemiz Uluslararası Havacılığın Liderlerini Bir Araya Getirdi

Üniversitemizin 16-18 Mart 2021 tarihlerinde düzenleceği “Future and Emerging Technologies in Aviation” (Havacılıkta Gelecek ve Gelişen Teknolojiler) başlıklı uluslararası çalıştayı başladı. Çalıştayın açılış programına T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar katıldı. Açılış programının moderatörlüğünü ise Üniversitemiz Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölüm Başkanı ve İHA Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste yaptı. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açılış konuşmasında, üniversitelerle iş birliği yapmanın, vizyonlarını belirleyen adımlarda önemli bir yaklaşım olduğuna değinerek, “Mutlaka üniversitelerimizle iş birliği yaparak, onların akademik görüş ve bilgilerine başvurarak ilerliyoruz. Dahası, pek çok projemizin inşa süreçlerinde, şantiye ziyaretlerimizde, öğrenci arkadaşlarımızla bir arada oluyor bilgi ve fikir paylaşımında bulunuyoruz” dedi. Karaismailoğlu, “Dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak’ dedik. Bu hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdik. Bugün ülkemiz, özellikle de İstanbul, dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biri haline gelmiş durumdadır” dedi.

Üniversitemiz Uluslararası Havacılığın Liderlerinin Buluşacağı Çalıştay Düzenliyor!

10' dan fazla ülkeden konuşmacı ile ülkemizde ve dünyada havacılığa ışık tutacak "Future and Emerging Technologies in Aviation" (Havacılıkta Gelecek ve Gelişen Teknolojiler) başlıklı etkinlik, 16-18 Mart 2021 tarihlerinde Üniversitemiz Youtube kanalından canlı yayımlanacak. Detaylı bilgi için üniversitemiz internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Hangi Bölüm, Program, Meslek?: Uçak Teknisyenliği

Bölüm, program ve meslek tanıtım yayınlarımız, Uçak Teknisyenliği Programımız ile 28 Ocak Perşembe günü saat 17:00'da Üniversitemiz Öğr. Gör. Ramazan Temel'in katılımıyla gerçekleşti.Üniversite adaylarımız yayınlar sayesinde programlar/bölümler ve meslekler hakkında merak ettiği sorulara cevap bulabildi. Video için tıklayınız...

HER YAYIN BİR BİLGİ

Havacılık Sohbetleri Yayın Serimiz Başladı.

Üniversitemizin yeni yayın serisi “Havacılık Sohbetleri”nin ilk yayını, TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi)’ın önde gelen isimleriyle yapıldı. Üniversitemiz tarafından yayımlanan “Havacılık Sohbetleri” Youtube canlı yayınına TUSAŞ İHA Sistemleri Gn. Md. Yrd. Ömer Yıldız ve TUSAŞ İHA Sistemleri Technical Fellow Erhan Solakoğlu katıldı. Programın moderatörlüğünü Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste yaptı. Yayında, TUSAŞ’ın üretmekte olduğu ve gelecek için tasarlanan projeleri anlatıldı. Havacılık alanında günümüz gelişmelerinin, yerli üretimin ve teknolojilerinin yanı sıra, iş kollarının dağılımı ve havacılıkta personel gereksinimlerinde aranan şartlar, yayının öne çıkan başlıkları oldu.

HER YAYIN BİR BİLGİ

Rolls-Royce, Dünya'nın En Büyük Test Tesisinde İlk Test Çalışmasını Gerçekleştirdi.

İngiliz motor üreticisi Rolls-Royce, şirketin önümüzdeki aylarda resmi olarak açmayı planladığı en büyük kapalı havacılık test tesisinde ilk motor çalışmasını tamamladı. Şirket, Trent XWB motoruyla ilk çalışmasını 14 Ocak 2021'de Birleşik Krallık'ın Derby kentindeki bir test tesisi olan Testbed 80'de gerçekleştirdi. Büyük güçlü uçak motorlarını test etmek için tasarlanan devasa tesis, en gelişmiş test teknolojilerinden bazılarını içeriyor. Rolls-Royce'un yaptığı son açıklamaya göre , Testbed 80'in 7.500 metrekareyi kapsayan iç alanı, tesisi Premiership futbol sahasından (7.140 metrekare alan) daha büyük hale getiriyor. Testbed 80, Trent XWB ve Trent 1000 dahil olmak üzere bir dizi uçak motorunu test etmek için tasarlanmıştır. Ayrıca UltraFan göstericinin yanı sıra hibrit veya tamamen elektrikli uçuş sistemlerini test etme yeteneğine de sahip olacaktır. Yeni test tesisinin içindeki veri sistemleri, "saniyede 200.000 örneğe varan hızda en küçük titreşimleri bile" algılayan karmaşık bir sensör ağı kullanarak bir motordaki 10.000'den fazla farklı parametreden veri toplayabilecek.

Pegasus Hava Yolları 2021 yılına 'Milena' ve 'Nazende' ismini verdiği iki yeni uçakla giriyor.

Pegasus Hava Yolları, 2020 yılının son günlerini yaşadığımız bugünlerde filosuna iki yeni uçak daha kattı. 'Milena' ve 'Nazende' ismi verilen yeni nesil çevreci motorlara sahip Airbus 321neo tipi uçaklar filoya katıldı. Pegasus böylece yaş ortalaması 4.9 olan toplam 92 uçaklık bir filoya ulaşmış oldu.

Pandemi dönemine rağmen THY operasyon sayısı bakımından liderliğini sürdürüyor

Eurocontrol verilerine göre ceçtiğimiz hafta Covid19 mutasyonu tedbirleri yüzünden uluslararası uçuşlar %54 düştü ancak bayrak taşıyıcımız THY hala en fazla uçuşla lider durumda.

TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışları DDK Toplantısı Üniversitemizde Düzenlendi

Teknofest bünyesinde 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı yarışı Düzenleme ve Değerlendirme kurulu üyeleri üniversitemiz Mustafapaşa yerleşkesinde bir araya geldi. Detaylar için tıklayınız...

Öğrencilerimiz TÜBİTAK Uluslararası İHA Yarışması İçin Kolları Sıvadı

Geleceğin uçak bakım teknisyenleri TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı yarışmasında Gökkuzgun adlı İHA ile okulumuz adına yarışacaklardır. 17-22 Eylül 2019 tarihinde Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek olan yarışma için çalışmalar devam etmektedir. Geliştirmekte oldukları İHA ile yarışma dahilinde belirtilen görevleri yerine getirmeye çalışacaklardır.

2. Hava Bakım Fabrikası Teknik Gezisi

Uçak Elektrik-Elektronik ve Uçak Gövde Motor Bakım öğrencilerimiz, Kayseri'de bulunan 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü teknik gezisi kapsamında NDT (Tahribatsız Muayene) atölyesi, Boya atölyesi, Aviyonik atölye ve Motor atölyesi başta olmak üzere birçok atölyeyi gezerek uçak üzerinde ve atölyelerde yapılan işlmeler hakkında bilgi sahibi oldular. 

Öğrencilerimiz TUSAŞ Gezisinde

Uçak Elektrik Elektronik ve Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü öğrencileri katılmış oldukları Uluslararası TÜBİTAK İnsansız Hava Aracı yarışması kapsamında, TÜBİTAK tarafından düzenlenen TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) gezisine katılmışlardır. Bu gezi esnasında TUSAŞ'ın üretim bandında gözlem yapma fırsatı bulmuşlardır.

TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması Eğitimi

Uçak Elektrik-Elektronik ve Uçak Gövde Motor Bakım bölümü öğrencilerimiz, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından dördüncüsü düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Araçları yarışmasına sabit kanat kategorisinden katılmaya hak kazanmışlardır. Bu yarışma kapsamında öğrencilerimize, Gebze'de bulunan TÜBİTAK TÜSSİDE'de İnsansız Hava Araçları ile ilgili temel bilgiler verilmiştir ve üretim aşaması anlatılmıştır.

Üniversitemiz ilk lisans mezunlarını hayata uğurladı

Üniversitemiz 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni, Ürgüp Fabrika Yerleşkesinde yapıldı. Uçak Elektrik- Elektronik ve Uçak Gövde Motor lisans programlarımız ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı. Programlarını başarıyla bitirmiş 1.726 öğrencinin şed kuşanarak mezuniyet coşkusu yaşadığı törene; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüp İlçe Jandarma Komutanı Buket Ergün, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürü Serdar Bayraktar, öğrenciler, öğrenci velileri, akademisyenler ve davetliler katıldılar. Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı, törene çevrim içi olarak katılım sağlayarak öğrencilerin mezuniyet coşkusuna ortak oldu.

Uçak Bakımında Kariyer: Güneydoğu Havacılık

Havacılık Programları Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa Samet Gençağ moderatörlüğünde; Güneydoğu Havacılık Bakım Müdürü Salih Unuk Bey'in katılımlarıyla Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Uçak Gövde ve Motor Bakımı, Uçak Teknolojisi programı öğrencilerimiz için gerçekleştirilen Uçak Bakımında Kariyer etkinliği kapsamında öğrencilerimizin sorularını yanıtladık. Kıymetli tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşarak yol gösteren Salih Unuk Bey'e teşekkür ediyoruz.

SHY-66 Modül Kredilendirmesi

Modül kredilendirmeler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple kredilendirme yapmak isteyen adayların Genel Müdürlüğe başvuru yapmaları gerekmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 20 Ekim 2021 tarihinde yeni genelge yayınlanmıştır. “SHY-66 Kredilendirme başvurularının sadece SHY-66 Hava Aracı Bakım Lisansı tanzim, kategori ilave ya da sınırlama kaldırma başvuruları ile birlikte yapılmasına yönelik “SHY-66 Kredilendirme Başvuruları” konulu genelge yayımlanmıştır.” Genel Müdürlüğe bundan sonraki süreçte yapılacak kredilendirme başvuruları sadece lisans tanzim, kategori ilave ve sınırlama kaldırma başvuruları ile beraber ilgili başvuru kategorisinde yapılabilecek olup bunun haricinde yapılacak kredilendirme başvuruları kabul edilmeyecektir. Genelge için tıklayınız...

Mezunlar ile Söyleşi

Uçak Teknolojisi programı ve Uçak Gövde Motor Bakım ile Havacılık Elektrik Elektroniği bölümleri'nin ortaklaşa düzenlediği "Mezunlar ile Söyleşi" etkinliği 12 Kasım 2021 Cuma saat 19.00'da üniversitemiz hocalarından Öğr. Gör. Ramazan Temel moderatörlüğünde Microsoft Teams üzerinden çevrim içi olarak gerçekleşti.

Havacılık Sohbetleri’nde ICAO’nun Rolü ve Covid-19 Konuşuldu

Üniversitemizin havacılık sektörünün önde gelen isimlerini ağırladığı Havacılık Sohbetleri Youtube canlı yayın programında havacılığın devleri bir araya geldi. Üniversitemizden Haydar Yalçın’ın moderatörlüğünde düzenlenen yayına, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Başkanı Salvatore Sciacchitano, Büyükelçi ICAO Daimi Temsilcisi Suat Hayri Aka, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü ve TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane ve TAV Havalimanları CEO’su Sani Şener katıldı. Katılımı beklenen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ise programında ortaya çıkan son dakika değişikliği nedeniyle söyleşiye katılım sağlayamadı. Konuklar, hava yolu taşımacılığının tüm hatlarıyla ele alındığı programda, özellikle küresel pandemi sürecinde sorunların tespitine ve görüş önerilerine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundular. İzlemek için tıklayınız...

Havacılığın Liderleri Havacılık Sohbetleri’nde Buluştu

Üniversitemizin havacılık sektörünün önde gelen isimlerini ağırladığı Havacılık Sohbetleri Youtube canlı yayın programında havacılığın liderleri buluştu. Haydar Yalçın’ın moderatörlüğünde düzenlenen yayına, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü ve TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane ve MNG Hava Yolları Genel Müdürü Ali Sedat Özkazanç katıldı. Hava yolu taşımacılığının tüm hatlarıyla ele alındığı programda, konuklar, özellikle küresel pandemi sürecinde sorunların tespitine ve görüş önerilerine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundular. Programın hemen başında Moderatör Haydar Yalçın tarafından havacılık sektörüne yönelik bazı istatistiklerin yer aldığı bir sunum paylaşıldı. Buna göre, İstanbul Havalimanı’nın, Nisan 2021 itibariyle 644 toplam iniş trafiği ile Avrupalı hava yolları arasında birinci sırada yer aldığı dikkat çekti. İzlemek için tıklayınız...

“Önümüzdeki On Yılda Havacılığın Vizyonu ve Zorlukları”

Açılış konuşmalarının ardından havacılık sektörünün duayenlerinden Haydar Yalçın moderatörlüğünde yapılan “Yönetici Bakışı: Önümüzdeki On Yılda Havacılığın Vizyonu ve Zorlukları” oturumuna, Avrupa Komisyonu Ulaştırma Genel Müdürü Henrik Hololei, EUROCONTROL Genel Müdürü Eamonn Brennan, ACI EUROPE Genel Müdürü Olivier Jankovec ve Gürcistan Sivil Havacılık Ajansı Genel Müdürü Levan Karanadze katıldı. Video için tıklayın...

Havacılıkta Eğitim, Üretim ve Bakımın Yenilikçi Çözümleri

Çalıştayın ikinci oturumuna; Mitsubishi Aircraft Corporation Kıdemli Sertifikasyon Müdürü Rafaela Caillaux, Romaero Sa Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Mühendisi Radu Cirligeanu, Sosyal ve Ekonomik Girişimler Enstitüsü (ISEI) Genel Müdür Dr. Olena V. Cherniavska, VGTU Dekan Yardımcısı ve VGTU AGAI Uçak Bakım kuruluşunun Kalite Denetçisi (PART-145) ve Sürekli Uçuşa Elverişlilik Yönetim Organizasyonu (CAMO) Dr. Darius Rudinskas katıldı. Programın moderatörlüğünü ise Uçak Sertifikasyon Kanalı Kıdemli Sistem Güvenliği ve Belgelendirme Uzmanı Clarissa Fedel yaptı. Video için tıklayınız...

Havacılıkta Gelecek Teknolojiler

Çalıştayın üçüncü oturumuna; Waterloo Üniversitesi Havacılık Profesörü ve Yazar Dr. Suzanne Kearns, Ulusal Havacılık Üniversitesi Pazarlama Bölüm Başkanı Dr. Serhii Frantsovych Smerichevskyi, ICAO Asya Pasifik UAS Görev Gücü Başkanı Dr. Hao Liu, Boryspil Uluslararası Havaalanı Stratejik Gelişim Danışmanı Kyryl Astakhov, CIVATAglobal Genel Müdür Andrew Charlton katıldı. Programın moderatörlüğünü ise Üniversitemiz Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölüm Başkanı ve İHA Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste yaptı. Video için tıklayınız...

Hezarfen Havacılık Topluluğu ile "Teknofest Yarışmaları"

Üniversitemiz Hezarfen Havacılık Topluluğu tarafından Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilen yayın; Erdoğan Çatal moderatörlüğünde , Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste'nin katılımıyla gerçekleştirildi.Yayında Teknofest yarışmaları hakkında bilgiler verildi.

HER YAYIN BİR BİLGİ

"Uçak Bakım Teknisyenliğine Giden Yol" Etkinliği düzenlendi.

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrenci ve Öğretmenleri ile Samsun ve İzmir deki Havacılık liselerinin öğrencilerinin de yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte üniversitemiz havacılık programları, pandemi dönemi istihdam imkanları gibi konular üzerine bilgilendirilmelerde bulunulmuştur.

TUSAŞ Personel Arıyor...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) çok sayıda personel alım ilanı yayımladı. TUSAŞ tarafından yayımlanan ilanlara göre 8 farklı pozisyonda alım yapılacağı duyuruldu. TUSAŞ'ın aradığı personel pozisyonları şu şekilde: Hava Aracı Montaj Teknisyeni, Hava Aracı Teknisyeni (Elektrik Elektronik), Hava Aracı Teknisyeni (Mekanik), Uçuş Test Mühendisi, Emniyet Yönetimi Mühendisi, Mühendislik Eğitimleri Mühendisi (Analiz), Mühendislik Eğitimleri Mühendisi, Mühendislik Eğitimleri Mühendisi (Diploma Prog.).

Hezarfen Havacılık Topluluğu ile "Havacılık Sohbetleri 3" etkinliği düzenlendi.

Hezarfen Havacılık Topluluğu tarafından düzenlenen, Gülhani Başkan moderatörlüğünde THY Teknik A.Ş. Başteknisyeni Tunahan Küçük ile Havacılık Sohbetleri Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirildi.

Takımlarımız TEKNOFEST'te Yarıştı

TEKNOFEST kapsamında Gaziantep'te düzenlenen 5'inci Uluslararası İHA Yarışmasına Kapadokya Üniversitesi adına döner kanatlı kategoride 2, sabit kanatlı kategoride 1 takım olmak üzere 3 takım yarıştı. 336 takımın başvurduğu ve 112 takımın katılmaya hak kazandığı yarışmada döner kanatlı kategoride bir takımımız 17'nci olarak büyük bir başarı elde etmiştir.

Hayal et, inan, başar.

Kapadokya Üniversitesi 3 Takım ile TEKNOFEST'e Hazırlanıyor

2020 TEKNOFEST kapsamında düzenlenen TÜBİTAK Uluslararası İHA yarışmasına okulumuz adına üç takım katılmaktadır. Kavramsal tasarım aşaması başarıyla geçen takımlarımızın araçları uçuşa hazır bir şekilde beklemektedir.

SHY-147 Temel Eğitimi ve Modül Sınavları İle İlgili Açıklamalar

Yetkili uçak teknisyeni olabilmek için izlenmesi gereken yolların anlatıldığı videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Teknofest'e Gidiyoruz

Öğrencilerimiz, Teknofest kapsamında yapılacak olan TÜBİTAK Uluslararası İHA Yarışmasında detaylı tasarım aşamasını geçerek yarışmaya katılmaya hak kazanmışlardır. Yarışma 16-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecektir. Bu yıl 380 takımın başvurduğu Sabit Kanat ve Döner Kanat kategorisinde kavramsal tasarım ve detaylı tasarım süreçlerini başarıyla geçerek ilk 50 takım arasına giren öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz...

SHGM İçin Okulumuz Tarafından İHA Kayıt ve Takip Sistemi Geliştirilmiştir

Okulumuz tarafından geliştirilen bu sistemde SHT-İHA talimatı gereği 500 Gr. üstü İHA sahibi bireysel kişi veya ticari kuruluşların bu sistem üzerinden İHA’larını kayıt ettirmeleri ve sistem üzerinden izin alarak uçuş yapmaları gerekmektedir. Bu sistem sayesinde İHA kullanıcılarının uzun süre beklemede kalan izin talepleri yeşil alanlarda uygun görüldüğü takdirde sistem tarafından onay verilmektedir. Ayrıca uçuşa yasaklı bölgeler belirtilerek o bölgelerde uçuş izni alınmasına imkan vermemektedir.

İnsansız Hava Aracı (İHA) Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Video için tıklayınız...

"Ben başarısız olmadım. Sadece başarısızlıkla sonuçlanan 10.000 yöntem buldum." Thomas EDİSON