TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışları DDK Toplantısı Üniversitemizde Düzenlendi

Teknofest bünyesinde 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı yarışı Düzenleme ve Değerlendirme kurulu üyeleri üniversitemiz Mustafapaşa yerleşkesinde bir araya geldi. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi yetkilileri, ülkemizin önde gelen İHA üreticisi kuruluşlarının yetkilileri ve Türkiye genelinde İHA ile ilgili çalışmalar yürüten akademisyenlerden oluşan kurul, yarışma öncesi son hazırlıkları görüşmek üzere toplantı düzenlediler. Yarışma alanındaki yerleşim, teknik kontrol ve uçuş süreçlerinin detaylı görüşüldüğü toplantı kurul üyelerinin görev dağılımlarının yapılması ile sonuçlandı.

Toplantı sonrası kurul üyelerinden oluşan bir grup üniversitemizin İHA Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlenen İHA-0 Ticari pilot sertifika eğitimlerine katıldılar. İki gün 12 saat süren eğitimlerde katılımcılar Kapadokya bölgesini, Kapadokya Üniversitesini ve eğitim olanaklarını yakından tanıma fırsatını da buldular. Katılımcılar Kapadokya Üniversitesinin konumu, vizyonu ve eğitim olanakları konusunda beğenilerini dile getirerek üniversitemizden ayrıldılar.