Mütevelli Heyeti Üyemiz Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Programı Seminer derslerinde öğrencilerimizle bir araya geldi (16.11.2018)

 
 

Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün Fakültemizde "Düşünmek, Bilmek ve Yapmak" Temalı Konferans Verdi (16.11.2018)

 

 

Başbakan Eski Başdanışmanı, Gazeteci, Yazar ve Akademisyen Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün yüksek lisansn öğrencilerimizle buluştu ve onlara “Düşünmek kutsal değil, değerlidir” mesajını veridi.

“Düşünmenin kutsal olduğunu söylemek, insanın diğer varlıklardan kendini ayırırken geliştirdiği bir egodan ibarettir. Zira düşünmek insanın ayırt edici bir özelliği değildir. Ayrıca yalnız insanlar değil yunus balıkları da kendilerine göre düşünüyor, kargalar da çok zeki varlıklardır ve dokuza kadar sayabilirler. Yani niteliksel bir farklılık ya da üstünlük yok, kıyaslamalı bir farklılık ya da üstünlük var. Zaten düşünmek özel bir yetenek ya da kabiliyet gerektirmez” şeklinde konuştu.

“Bir şeyi bilme değil, niçin bildiğini bilmek maharettir. Bu bağlamda bilgi yarışmaları bilgiye yapılan en büyük hakarettir çünkü bu yarışmalar metotlu bir bilgi istemez. Üstelik bu yarışmalar bilgiyi ölçmediği gibi kopyaya dayalı bilme kepazeliğini de bu sisteme sokup anlamsız bilmeyi alkışlatır. Tüm bu olanlar yanlıştır” dedi.

Öğrencilerimizin sorularını cevapladıktan sonra onlarla hatıra fotoğrafı çekilen Öğün, semineri sona erdirdi.