Optisyenlik Programı öğretim elemanlarımız Silmo-İstanbul Optik Fuarına Katıldı Yurtiçi ve yurt dışı birçok firmanın ortak olarak düzenlediği Silmo-İstanbul Optik Fuarı İstanbul Yeşilköy fuar merkezinde 23-26 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.  Ülkemiz ve yurt dışında bulunan optik müesseselerinin sahipleri, yöneticileri, optisyenler, gözlükçüler, optik mağaza personelleri ve optisyenlik öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği fuara Kapadokya Üniversitesi Optisyenlik Programı öğretim elemanlarımız Öğr. Gör. Neslihan Sorgucu ve Optisyen Raşit Akar’da katılarak Kapadokya Üniversitesi Optisyenlik Programını tanıttılar.

OPTİSYENLİK PROGRAMI OLARAK SİLMO OPTİK FUARINA KATILDIK.

Optisyenlik Programı öğretim elemanlarımız Silmo-İstanbul Optik Fuarına Katıldı Yurtiçi ve yurt dışı birçok firmanın ortak olarak düzenlediği Silmo-İstanbul Optik Fuarı İstanbul Yeşilköy fuar merkezinde 23-26 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. Ülkemiz ve yurt dışında bulunan optik müesseselerinin sahipleri, yöneticileri, optisyenler, gözlükçüler, optik mağaza personelleri ve optisyenlik öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği fuara Kapadokya Üniversitesi Optisyenlik Programı öğretim elemanlarımız Öğr. Gör. Neslihan Sorgucu ve Optisyen Raşit Akar’da katılarak Kapadokya Üniversitesi Optisyenlik Programını tanıttılar.

Optisyenlik Programı, 13 Ekim Cuma günü “Yeni Nesil Cam Teknolojileri” başlıklı konferans düzenledi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan ADELLENS Optik Ege Bölge Direktörü Şenol EMERCE,  güncel teknolojiler hakkındaki gelişmeleri öğrencilerimize aktardılar. Moderatörlüğü Öğr. Gör. Neslihan SORGUCU tarafından yapılan etkinlikte, öğrencilerimizin soruları katılımcılar tarafından yanıtlandı.

YENİ NESİL CAM TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI

Optisyenlik Programı, 13 Ekim Cuma günü “Yeni Nesil Cam Teknolojileri” başlıklı konferans düzenledi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan ADELLENS Optik Ege Bölge Direktörü Şenol EMERCE,  güncel teknolojiler hakkındaki gelişmeleri öğrencilerimize aktardılar. Moderatörlüğü Öğr. Gör. Neslihan SORGUCU tarafından yapılan etkinlikte, öğrencilerimizin soruları katılımcılar tarafından yanıtlandı.

“Bugünün öğrencilerine dün öğrettiğimiz gibi öğretirsek, yarınlarından çalmış oluruz”.

Kapadokya Üniversitesi'nde optisyenlik eğitimi tebeşirli siyah tahtalardan, dokunmatik siyah ekranlara doğru uzanan ve her gün farklı bir teknolojiyle tanışılan yenilikçi yolculuğun değerli bir parçasıdır. Bu yolculukta eğitimciler olarak, geleneksel eğitim yöntemleriyle sınırlı kalmadan güncel araç-gereç ve yöntemleri özümseyip kullanarak öğrenciler için birçok faydayı onlara sağlamaktayız. Bu faydalar, öğrencilerin problem çözme yeteneklerinin ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi, ders içi ve ders dışı başarıların ölçümlenmesi, ilgi, dikkat ve güdülenme düzeyinin artırılması, soyut kavramların somutlaştırılarak anlamlandırılması, anlık geri bildirim verilmesi, etkinliklerin öğrencinin seviyesi ve ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmesi, içeriğin daha eğlenceli ve tekrarlanabilir olmasına olanak sunulması, derse etkin katılımın sağlanması ve zamanın verimli kullanılmasına olanak vermektedir.

Üniversitemiz 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreni, Ürgüp Fabrika Yerleşkesinde yapıldı.

2023 SINIFI MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KOSGEB BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ETKİNLİĞİ

Üniversitemiz “Kariyer Etkinlikleri” kapsamında 29.03.2023 tarihinde  Nevşehir Kosgeb İl Müdürlüğü tarafından  “KOSGEB Destekleri Bilgilendirme” semineri düzenlendi. Optisyenlik Program Başkanı Neslihan SORGUCU'nun moderatörlüğünde Microsoft Teams üzerinden Çevrim içi gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak KOSGEB İl Müdürü Ali Usta ve Uzman Fatma Güven katıldı. Konuşmasına KOSGEB’in desteklediği sektörler hakkında bilgi vererek başlayan Sayın Ali Usta, Kobilerin ekonomideki önemi üzerinde durdu. Kobi Uzmanı Fatma Güven, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Kobi Proje Destek Programı, İş Birliği Destek Programı, Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı ve Tematik Proje Destek Programı gibi programlarla KOSGEB’in girişimcilere ve işletme sahiplerine hizmet sunduğunu kaydetti. GÜVEN “Girişimciler ve İşletme Sahipleri bizimle iletişime geçerek devletin hibe ve kredilerinden nasıl yararlanabileceklerini öğrenebilirler. Biz bu hizmet için bizden destek almak isteyenlerden herhangi bir ücret almıyoruz. Kurumumuza doğru zamanda ve doğru şekilde başvurulduğunda herkesin yararlanabileceği destek programları sunuyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı. Sunumun ardından soru-cevap bölümüne geçilerek öğrencilerimizin merak ettikleri sorular değerlendirildi.

ÜTS&MEDULA SİSTEMİ ONLİNE EĞİTİMİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI.

Moderatörlüğünü Optisyenlik Program Başkanı Öğr. Gör. Neslihan Sorgucu'nun yürüttüğü Optisyenlik Mesleği Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Uyar'ın konuşmacı olarak katıldığı "Medula&UTS Sistemi Online Eğitimi" Optisyenlik öğrencilerimizin yoğun katılımı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

IX. KAYSERİ OPTİSYEN GÖZLÜKÇÜLER ODASI MİSAFİRİMİZ OLDU

IX. Kayseri Optisyen Gözlükçüler Odası tarafından optisyenlik programında öğrenim gören öğrencilerimize sektöre yönelik bilgiler aktarılarak, öğrencilerin sektör açısından merak ettiği sorular cevaplandırıldı.

test

test