KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler) Eğitimi / 2023-2024

Öğrencilerimizin Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehlikeler konusunda farkındalığını arttırarak basit kişisel korunma bilgi ve becerisi kazandırmak amacıyla AFAD Uzmanı Mehmet ESKİTAŞ ile teorik ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Kayseri  Üniversitesi ev sahipliğinde PARHAD ve Üniversitemiz iş birliği içerisinde düzenlenen 3. Paramedik Sempozyumu'na Kapadokya Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Programı olarak katılım sağladık.

İKAF2022

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen İç Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı (İKAF'22) Erciyes Üniversitesinin ev sahipliğinde 16-17 Mart 2022 tarihlerinde Erciyes Kültür Merkezi (EKM)'de düzenlendi. Bu fuarda öğrencilerimiz ''Afetlerde Triyaj Uygulaması'' senaryosu ile büyük beğeni toplamıştır.

Paramedik Sempozyumu

Kayseri  Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Paramedik Sempozyumuna Kapadokya Üniversitesi İlk ve Acil Yardım programı olarak katılım sağladık. İki oturum şeklinde gerçekleşen sempozyumda “Türkiye’de Acil Sağlık Hizmetlerinin Yapısı ve Önemi”, “Pandemi Sürecinde Acil Sağlık Hizmetlerinin Karşılaştığı Sorunlar ve Pandemi Sonrası Beklentiler”, “Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde  İzolasyon Önlemleri” “Pandemi Sürecinde Paramedik Olmak”, “Paramedik Mesleğinde Örgütlenmenin Önemi” konularında sunumlar yapıldı. Katılımcıların, bilgi ve deneyimlerinin paylaşılarak öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmayı amaçladık.

KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler) Eğitimi

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) olaylar, küresel güvenlik ve emniyet için giderek artan bir tehdit oluşturmaktadır. Amacımız, İnsan sağlığını önemli ölçüde etkileyen bu olaylarda ön safta olacak Paramediklerimize farkındalık eğitimi kazandırmak oldu.

TAT/DOĞA ETKİNLİĞİ

TATDOĞA Kapadokya kısmı GOMEDA vadisinde İlk ve Acil Yardım programı öğrencilerimiz ile gerçekleştirildi

Ambulans Ekipmanları ve Tanıtımı

Ambulans hizmetleri, sağlık alanında hayati bir rol üstlenirken, zamanında müdahale ve profesyonel sağlık hizmeti sunarak hayat kurtarmaktadır. Bu doğrultuda Kayseri 112 Ekibi içerisinde aktif olarak çalışan Sn Bilal İNCEDAĞ yönetiminde, Öğr. Gör. Gökhan GÖNÜL koordinatörlüğünde öğrencilerimize Ambulans ekipmanları ve kullanımı hakkında eğitim verilmiştir. Eğitim sonunda vaka senaryo uygulamaları ile pekiştirme yapılmıştır.

Epilepsiye Yaklaşım

Üniversitemizin Elektronörofizyoloji bölümü ile ortak düzenlenen etkinliğimizde Epilepsi dair tüm detayları mercek altına aldık. İlk ve Acil Yardım programımızdaki öğrencilerimiz vaka senaryosu düzenler iken, Elektronörofizyoloji bölümü öğrencilerimiz ise EEG çekimi ile senaryomuzu tamamladılar

İlk ve Acil Yardım Sergisi

İlk ve Acil Yardım Sergisi

Olay yeri yönetimi ve organizasyonunda Paramediklerin önemini anlatan maketler hazırlanmış ve sergilenmiştir.

UYGULAMA AMBULANSI

Üniversitemiz uygulama ambulansı, içerisinde bulunan ekipmanları ile öğrencilerimize temel beceri noktasında katkı sağlamaktadır.

Acil Günleri

Bu yıl 4.'sü düzenlenen “Acil Tıp Günleri Oryantasyon Eğitimi” ülkemizin farklı şehirlerinden gelen acil tıp hekimlerinin katılımı ile Kayseri Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 18 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşen programa Kapadokya Üniversitesi İlk ve Acil yardım programı olarak katılım sağladık. Kayseri İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Günümüzde ilk yardım ve acil müdahale konusunda eğitim almak ve bu bilgileri güncellemek büyük önem taşımakta. Bu bağlamda düzenlenen bu özel eğitim katılımcılara faydalı bilgiler kazandıracaktır. Gelenek haline gelen bu eğitimlerin devam etmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Açış konuşmaların ardından  başlayan eğitim programda, kırmızı alan hastalarına yaklaşım, hasta yönetimi, yoğun bakım yatış kriterleri, yeni nesil sokak ilaçları, acilde güncellemeler ve özel acil durumları gibi birçok farklı konuda oturum gerçekleştirdi. 

TEMEL MODÜL EĞİTİMİ

TEMEL MODÜL EĞİTİMİ

Paramedik öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacı ile düzenlenen temel eğitim modülüdür. Eğitimde;  teorik sunumlar, küçük gruplarla parça beceri uygulamaları ve senaryo çalışmaları yapılmıştır. Eğitimin; 1. Günü açılış, tanışma ve beklentilerin alınması ile  başlar. Öğrencilerin, eğitim öncesi bilgi düzeyini ölçmek amacıyla yapılan ön testin ardından Acil Olgu Yönetimi, Solunum Yetmezliğine Yaklaşım, Hava Yolu Açılması Ventilasyonun Sağlanması, teorik dersleri, derslerle ilgi malzeme tanıtımı ve parça beceri uygulamaları ile vaka tartışmaları ve Temel Yaşam Desteği teorik anlatımı ve parça beceri uygulamaları ile gün tamamlanır. 2. Gün: Şok ve Damar yolu, Temel EKG ve Ritim Tanıma, Periarrest ve Arrest Ritimlerin Yönetimi teorik dersleri, derslerle ilgi malzeme tanıtımı ve parça beceri uygulamaları ile vaka çalışmaları, Travmalı hastaya yaklaşım teorik anlatımı ve oyunlaştırma vaka çalışmaları ve taşıma ekipmanlarının anlatımı, gösterimi ve uygulaması,  3. Gün: Vaka simülasyonları ve son testin ardından katılım belgelerinin teslimi ve kapanış programı ile kurs tamamlanmıştır.

Pandemide İlk ve Acil Yardım Programı Öğrencileri Yüzyüze Uygulama Eğitiminde

İlk ve Acil Yardım programı 2.sınıf öğrencileri pandemi önlemleri alınarak uygulamalı eğitimler kapsamında açık havada travmalı hastaya müdahale ve transport konularını uygulamalı şekilde gerçekleştirmişlerdir.

İlk ve Acil Yardım Programı Öğrencilerimiz Doğa Sporları Dersi Kapsamında Kamp Yaparken

Doğa sporları dersinde doğada yaşama becerisi, zorlukların üstesinden gelebilme, birlikte hareket edebilme, grup içi uyum, doğada uygun malzemeleri kullanma gibi becerilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.