TEMEL MODÜL EĞİTİMİ

Paramedik öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacı ile düzenlene...

Paramedik öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacı ile düzenlenen temel eğitim modülüdür. Eğitimde;  teorik sunumlar, küçük gruplarla parça beceri uygulamaları ve senaryo çalışmaları yapılmıştır.

Eğitimin;
1. Günü açılış, tanışma ve beklentilerin alınması ile  başlar. Öğrencilerin, eğitim öncesi bilgi düzeyini ölçmek amacıyla yapılan ön testin ardından Acil Olgu Yönetimi, Solunum Yetmezliğine Yaklaşım, Hava Yolu Açılması Ventilasyonun Sağlanması, teorik dersleri, derslerle ilgi malzeme tanıtımı ve parça beceri uygulamaları ile vaka tartışmaları ve Temel Yaşam Desteği teorik anlatımı ve parça beceri uygulamaları ile gün tamamlanır.

2. Gün: Şok ve Damar yolu, Temel EKG ve Ritim Tanıma, Periarrest ve Arrest Ritimlerin Yönetimi teorik dersleri, derslerle ilgi malzeme tanıtımı ve parça beceri uygulamaları ile vaka çalışmaları, Travmalı hastaya yaklaşım teorik anlatımı ve oyunlaştırma vaka çalışmaları ve taşıma ekipmanlarının anlatımı, gösterimi ve uygulaması, 

3. Gün: Vaka simülasyonları ve son testin ardından katılım belgelerinin teslimi ve kapanış programı ile kurs tamamlanmıştır.