Hava Kargo Taşımacılığında Ticaret Departmanı

ULS Havayolları Ticaret Başkanı Yasin Ata'nın katılımı ve Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Atioğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, Havacılık Yönetimi ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencileri havayollarındaki farklı departmanlarda yürütülen faaliyetler hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldular.

Havayolu Yönetimi ve Kariyer Planlaması

Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Atioğlu'nun moderatörlüğünde Corendon Havayolları Operasyon ve Anlaşmalar Müdürü Kemal İbiş'in katılımıyla gerçekleşen söyleşide Havacılık Yönetimi ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencileri havayolu yönetiminde önemli olan yönetsel işlevsel ve kariyer planlaması hakkında bilgi sahibi olup kendilerini mesleki anlamda nelerin geliştirebileceği konusunda sorularını sorma fırsatı buldular.

Kapadokya Havalimanı Gezisi

Havacılık Yönetimi öğrencilerine verilen teorik eğitime destek olmak amacıyla Kapadokya Havalimanı'na düzenlenen gezide, öğrencilerin havacılıkla ilgili mesleki terimleri yerinde öğrenmeleri amaçlandı.

Aviation Talks

Son 25 yıllık dönemde; havacılık emniyetiyle ilgili birçok konuda çalışmalarda bulunmuş olup, Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığı, Sektörel Düzenleme ve Eğitim Daire Başkanlığı, Uçuş Operasyon Daire Başkanlığı, Nevşehir Temsilciliği, ICAO ve EUROCONTROL’den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlenen Haydar Yalçın’ın moderatörlüğünde daha önce Sivil Hava Seyrüsefer Hizmetleri Organizasyonu (CANSO) Başkanlığı, COOPANS Alliance Yönetim Kurulu Başkanlığı, Airen LLc' Yönetim Kurulu Üyeliği, EUROCONTROL Hava Seyrüsefer Hizmetleri Kurulu Başkanlığı gibi pek çok önemli görevde bulunan ve şu anda da EUROCONTROL'da Genel Müdürlük yapmakta olan Eamonn Brennan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlik Youtube kanalımızda canlı yayınla gerçekleştirildi.

Havayolu İşletmelerinde Uçuş Operasyon Faaliyetleri

TUI Havayolları Uçuş Operasyon Mühendisi Bektaş Düdükçü ile Havayolu İşletmelerinde Uçuş Operasyon Faaliyetleri etkinliği Havacılık Yönetimi ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Havacılık Sohbetleri: Türkiye ICAO İlişkileri

Havacılık Sohbetleri'nin konuğu Büyükelçi, ICAO Daimi Temsilcisi Suat Hayri Aka. Yayın, Haydar Yalçın moderatörlüğünde 6 Nisan Salı günü saat 20:00'de canlı olarak Üniversitemiz Youtube kanalında öğrenciler tarafından izlendi.

Sully Filmi Üzerine Tartışmalar

2016 yapımı Tom Hanks'in oynadığı Sully filmi Arş. Gör. Nazlı Ebru Akdeniz'in moderatörlüğünde Havacılık Yönetimi bölümü öğrencileri ile tartışıldı.

Kapadokya Konuşmaları: Havacılık Sohbetleri

Son 25 yıllık dönemde; havacılık emniyetiyle ilgili birçok konuda çalışmalarda bulunmuş olup, Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığı, Sektörel Düzenleme ve Eğitim Daire Başkanlığı, Uçuş Operasyon Daire Başkanlığı, Nevşehir Temsilciliği, ICAO ve EUROCONTROL’den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlenen Haydar Yalçın ile Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar moderatörlüğünde söyleşi, Youtube kanalımızda canlı yayınla gerçekleştirildi.

Uçuş Ağında 17 Yılda İmzalanan 600 Havacılık Anlaşmasıyla Artış Sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 17 yılda 600'ün üzerinde ikili havacılık müzakeresi gerçekleştirdiğini, ayrıca Türkiye'nin dünyada en gelişmiş uçuş ağına sahip ülke konumuna geldiğini bildirdi. THY'nin, günlük sefer sayısı bakımından Avrupa'nın en fazla uçuş gerçekleştiren hava yolu şirketlerinden olduğunu anlatan Karaismailoğlu, "Yine Avrupa'da pandemi döneminde yolcusunu en fazla artıran havalimanı, yüzde 7 artışla İGA İstanbul Havalimanı olmuştur." dedi.

Dünya Sivil Havacılık Günü

7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü'nü kutlamak üzere Üniversitemizin Sıcak Hava Balonu ve Hava Gemisi Uygulama ve Araştırma Merkezi desteği ile paraşütle serbest atlayış yapıldı.

Havacılık Konuşmaları "Okul Sonrası Yolculuk"

“Havacılık Konuşmaları ‘Okul Sonrası Yolculuk’” konulu etkinlik, Dr. Öğretim Üyesi Rıfat Benveniste ve Kapadokya Üniversitesi Hezarfen Havacılık’ın öncülüğünde Havacılık Yönetimi ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Sektörle alakalı bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı etkinlikte öğrenciler, mezun olduktan sonra kendilerini nelerin beklediğiyle alakalı sorular sorma fırsatı buldular.

Üniversitemiz Uluslararası Havacılığın Liderlerini Bir Araya Getirdi

"Havacılıkta Gelecek ve Gelişen Teknolojiler" Uluslararası Çalıştay / “Future and Emerging Technologies in Aviation - Foresight of The Next Decade” International Workshop 10’dan fazla ülkeden konuşmacı ile ülkemizde ve dünyada havacılığa ışık tutan “Future and Emerging Technologies in Aviation” (Havacılıkta Gelecek ve Gelişen Teknolojiler) Uluslararası Çalıştay, 16 - 18 Mart 2021 tarihlerinde Üniversitemiz Youtube kanalından canlı yayımlandı.

Havacılıkta Kariyer Olanakları: Havaalanı ve Terminal İşletmeciliği

T&T Uluslararası Ercan Havalimanı İşletme Müdürü Ali Ahıshalı ile Havaalanı ve Terminal İşletmeciliği konulu etkinlik gerçekleştirildi.

ATAG, COVID-19'un Havacılık Sektörüne Etkilerini İçeren Rapor Yayımladı

Hava Taşımacılığı Eylem Grubu (ATAG) tarafından yayımlanan “Sınırların Ötesinde Havacılık 2020” adlı raporda 2020 Mart'tan beri 46 bin 600 özel kargo uçuşu ile çoğu tıbbı ekipman olan 1.5 milyon ton kargonun ihtiyaç duyulan bölgelere taşındığı, ayrıca 39 bin 200 özel geri dönüş uçuşu ile de yaklaşık 5,4 milyon vatandaşın evlerine döndüğü belirtilmiştir. 2019 yılı ve 2018 yılı havacılık istatistiklerinin de bulunduğu raporda, bölgesel düzeyde 2038 yılına kadar havacılık sektöründe yüzde 2 ila 4 arasında değişen yıllık büyüme öngörülmektedir.

Havacılık Sektöründe Yer Hizmetleri Kuruluşları

Kayseri Havaş İstasyon Müdürü Ercan Yılmaz ile Havacılık Sektöründe Yer Hizmetleri Kuruluşları etkinliği yapıldı.