Üniversitemiz Uluslararası Havacılığın Liderlerini Bir Araya Getirdi

"Havacılıkta Gelecek ve Gelişen Teknolojiler" Uluslararası Çalıştay / “Future an...

Çalıştayın açılış programına T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar katıldı. Açılış programının moderatörlüğünü ise Üniversitemiz Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölüm Başkanı ve İHA Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste yaptı.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açılış konuşmasında, üniversitelerle iş birliği yapmanın, vizyonlarını belirleyen adımlarda önemli bir yaklaşım olduğuna değinerek, “Mutlaka üniversitelerimizle iş birliği yaparak, onların akademik görüş ve bilgilerine başvurarak ilerliyoruz. Dahası, pek çok projemizin inşa süreçlerinde, şantiye ziyaretlerimizde, öğrenci arkadaşlarımızla bir arada oluyor bilgi ve fikir paylaşımında bulunuyoruz” dedi. Karaismailoğlu, “Dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak’ dedik. Bu hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdik. Bugün ülkemiz, özellikle de İstanbul, dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biri haline gelmiş durumdadır” dedi.

Türkiye dünya hava yolu taşımacılığında 6. sırada
Ülkemizin hava yolu yük taşıma kapasitesinin yıldan yıla artış gösterdiğini söyleyen Karaismailoğlu, 2010 yılında 511 bin ton olan hava yolu yük taşıma kapasitesinin 2019 yılı sonu itibarıyla 2 milyon 500 bin tona çıkarıldığını ve kargo uçağı sayısının da 25'e ulaştığını belirtti. Dünya hava yolu kargo firmaları arasında THY'nin 2019 yılı sonu verilerine göre 6'ncı sıraya yerleştiğini ifade etti.