29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterler Günü: Tıbbi Sekreterliğin Önemi ve Türkiye'deki Gelişimi

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca'nın "her polikliniğe bir sekreter" şeklinde yapmış olduğu açıklama ile Tıbbi Sekreterlik mesleği geniş çaplı bir konu haline gelmiş ve sağlık disiplinleri arasındaki önemi ivme kazanmıştır. Programımız olarak sağlık sektöründeki bu güncel duruma ilişkin Dünya Tıbbi Sekreterler Günü'nde yapmış olduğumuz seminerimizde tıbbi sekreterliğin önemi ve ülkemizdeki gelişimi ele alınmıştır. Kendisi de bir tıbbi sekreter olan değerli konuğumuz Sayın Mustafa Öz Daş tarafından tıbbi sekreterlik mesleğine dair istihdam şartları, çalışma koşulları, ücretlendirme politikalarına ilişkin sayısal ve güncel bilgiler öğrencilerimize aktarılmıştır.

Tıbbi Kayıtların Güvenliği ve Ortaya Çıkabilecek Yasal Sorunlar

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programımız tarafından online olarak gerçekleştirilen etkinliğimizde konuğumuz Av. Şahin KOL'un katılımıyla tıbbi kayıt güvenliğinin mevzuattaki yeri, mahremiyetinin ciddiyeti ve tıbbi kayıtlara ilişkin ortaya çıkabilecek olan yasal sorunlar ele alınmıştır. Gerçekleştirilen bu etkinliğimiz ile öğrencilerimizin, meslek hayatlarında tıbbi kayıtlara ilişkin daha hassas ve yasal bir prosedürle yaklaşmaları gerektiği aktarılmıştır.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TIBBİ SEKRETERLİK

Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunman moderatörlüğünde Konuk Uzm. Mustafa Öz Daş tarafından yürütülen etkinlik Sağlık Programları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Selma Doğanalp Çoban hocamızın da katkılarıyla oldukça verimli geçmiştir. Konuk tıbbi sekreterliğin tanımı, tarihçesi, önemi ve tıbbi sekreterlik mesleği hakkında verdiği bilgiler ve sektörün içinden olması sebebiyle paylaştığı deneyimler ve güncel bilgiler ile öğrenciler için oldukça önemli aktarımlarda bulunmuştur. Daha sonra öğrencilerden alınan geri dönütler değerlendirildiğinde, etkinliğin çok öğretici aynı zamanda da keyifli bir etkinlik olduğu yönünde bildirimler alınmıştır.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Hastane Uygulamaları

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı 2. Sınıf öğrencileri Tıbbi Dokümantasyon Uygulamaları-I dersi kapsamında Nevşehir Devlet Hastanesi'nde uygulama eğitimi almaktadır. Öğrencilerimiz derslerde almış oldukları teorik bilgileri bu sayede sahada da uygulama imkanı bulmaktadırlar.

Hasta (Sicko) Belgeseli Üzerine Tartışmalar

Başlangıç Tarihi: 01.12.2020 Saati: 15:30 Yerleşke: Kapadokya Yerleşkesi Yapılacağı Yer: Microsoft Teams Bitiş Tarihi: 01.12.2020 Etkinlik Türü: Sinema Düzenleyen Birim: Program Moderatör: Öğr. Gör. Selma Doğanalp Çoban Etkinliği Düzenleyen Program: Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Etkinlik Puanı: 5 (tüm sağlık programları) *Michael Moore'un 2007 yılında yazıp yönettiği aynı zamanda oynayıp yapımcılığını da üstlendiği Hasta (Sicko) isimli belgesel, Öğr. Gör. Selma Doğanalp Çoban moderatörlüğünde tartışılacaktır. Etkinliğe katılmak için tıklayınız. Değerlendirme anketi tıklayınız.