Prof. Dr. İlber Ortaylı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı Seminer Dersleri Kapsamında Öğrencilerimizle Buluştu (13.12.2018)

Ünlü tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı Seminer Dersleri kapsamında öğrencilerimizle buluştu. 

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar seminer dersini bu hafta  Prof. Dr. İlber Ortaylı ile birlikte işledi. 

Anadolu Coğrafyası ve medeniyetleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktardıktan sonra Kapadokya bölgesi özelinde Nevşehir, Ürgüp ve Mustafapaşa halklarıyla ilgili konuşan ve bölgede yaşayan Karaman Rumlarıyla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. İlber Ortaylı, daha sonra gençleri sosyal medya paylaşımları hakkında uyararak, “Elinize aldığınız dijital aletlerle her duyduğunuzu sosyal medyada ve internette paylaşmayın çünkü ağzı olan konuşuyor. Sosyal medya kullanan birçok kişi yanlış bilgilerle dedikodu yapıyor ve gerçek dışı hoş olmayan bilgileri gerçek gibi paylaşıyor bunlar çok ayıp. Yıllar sonra birileri bunları incelerse aziz milletimiz için iyi not vermez bunun için lütfen dikkatli olun” dedi. Seminerin sonunda öğrencilerimizin sorularını cevaplayan Ortaylı, öğrencilerimizle bir hatıra fotoğrafı çekildi.