Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı Seminer dersleri kapsamında Siyaset Bilimci Barış Doster öğrencilerimizle buluştu.  (03.12.2019)

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı Seminer dersleri kapsamında Siyaset Bilimci Barış Doster öğrencilerimizle buluştu. 

Siyaset Bilimci Barış Doster "Türk Jeopolitiği ve Avrasya" konulu seminere öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz yoğun ilgi göstediler. Konuşmasına “Biz, coğrafyamızdan dolayı her zaman dış politika ajandası yoğun olan ilk on ülkelerden birisiyiz. Hangi parti iktidarda olursa olsun, hangi dış işleri bakanı dış politikayı yönetirse yönetsin bu değişmez bir gerçektir. Bu, Türkiye’nin çok kimlikli yönüyle, çok farklı kaynak, kültür ve coğrafyadan beslenmiş ve beslemiş olmasıyla yakından alakalıdır” şeklinde başlayan Doç. Dr. Barış Doster, Türkiye’nin sosyal ve kültürel yapısından bahsederek geçmişten günümüze Rusya ve Batı ile ilişkilerimizi değerlendirdi.

Soru-cevap kısmı ardından Seminer sona erdi.