“Ülkemizde Afetler, Kültürel Mirasımız ve 6 Şubat Depremi” başlıklı seminer&panel düzenlendi.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ve Kapadokya Araştırma Merkezi iş birliği ile alanında yetkin akademisyenlerin ve uzmanların davet edildiği 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem özelinde doğal afetler ve kültürel mirasımızı konu alan seminer & panel düzenlendi. Prof. Dr. Ruşen Keleş’in “Ülkemizde Afet Yönetimi” başlıklı açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zeynep Gül Ünal “Kültür Varlıklarına Yönelik Afet Risklerinin Yönetimi” ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Aysun Topaloğlu Uzunel “Çağımızda Afetler ve Kültürel Miras Alanları” başlıklı konuşmalarında doğal afetler karşından kültürel mirasın korunması konularını ele aldı. Etkinliğe Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Emine Görün Arun “Deprem Etkisini Azaltan Geleneksel Yapım Teknikleri” ve Gebze Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Funda Solmaz Şakar “Afetler Karşısında Kapadokya Kültürel Miras Alanları” başlıklı konuşmaları ile çevrimiçin katılarak katkı sağladı.

Kapadokya Üniversitesi ev sahipliğinde “Kapadokya ve Şehircilik Araştırmaları Çalıştayı” düzenlendi

16-17 Kasım 2022 tarihinde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ve Kapadokya Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen ve açılış niteliğinde olan çalıştayların ilki “Kapadokya ve Şehircilik Araştırmaları Çalıştayı” başlığı altında alanında uzman isimlerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kapadokya ve Şehircilik Araştırmaları Çalıştayı’nda Şehir ve Bölge Planlama Bölümünün vizyonunu yansıtan “mekan”, “kimlik”, “koruma” ve “estetik” konuları ele alındı. Prof. Dr. Ruşen Keleş’in açılış konuşması ile başlayan çalıştayı Prof. Dr. Mehmet Tunçer, Restoratör Mimar Aslı Özbay, Harita Mühendisi İrem Yurday ve Turizm Alanları Planlama Uzmanı İdil Üçbaşaran değerli katkıları ile zenginleştirdi.

Şehir ve Bölge Planlama öğrencileri Mustafapaşa En İyi Turizm Köyü Bilgilendirme Semineri ve Turuna katıldı

18 Ekim 2022 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Şükran Ünser’in eşliğinde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü birinci sınıf ile Mustafapaşa Köyü’nü tanıtan bilgilendirme semineri ve tur gerçekleştirildi. Kapadokya Üniversitesi’nin merkezi olan ve 2021 yılında Dünya Turizm Örgütü tarafından dünyanın en iyi turizm köyleri arasında gösterilen Mustafapaşa Köyü’nün hikayesi, hikayeye tanıklık etmiş tarihi yapılar arasında öğrencilere anlatıldı.

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü: 46. Şehircilik Kolokyumu “Toplumda ve Mekanda Adalet”

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında her yıl TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından düzenlenen Şehircilik Kolokyumu 2022 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Şehir ve Bölge Planlama 1. Sınıf öğrencileri “Toplumda ve Mekanda Adalet” teması ile düzenlenen 46. Şehircilik Kolokyumuna katıldılar.

Prof. Dr. Ruşen Keleş'in Katılımıyla "Geleceğin Şehir Plancıları İçin Meslek Tanıtımı" Etkinliği Düzenlendi

11 Ekim 2022 tarihinde Prof. Dr. Ruşen Keleş’in eşliğinde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü birinci sınıf öğrencileri ile "Geleceğin Şehir Plancıları İçin Meslek Tanıtımı" etkinliği düzenlendi.