Multidisipliner Yaklaşımla Yenidoğan Temalı 'Kapadokya Üniversitesi Sağlık Sempozyumu'na Bin Kişilik Katılım

“Multidisipliner Yaklaşımla Yenidoğan” temalı Kapadokya Üniversitesi Sağlık Sempozyumu, 7 Mart 2020 tarihinde Ürgüp Yerleşkemizde düzenlendi. Sempozyum Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vesile Şenol’un açılış konuşması ve prematüre bebek annesi olarak sempozyuma davet edilen Nermin Özmen’in kısa konuşması ile başladı. Farklı iki salonda gerçekleştirilen oturumların ilkinde Neonatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Zeynep Alp Ünkar “NRP ve Yenidoğan Transportu” ve Öğr. Gör. Ayşegül Yıldız “Yenidoğan Periton Diyalizinde Yasal Prosedürler” başlıklı sunumlarını yaparken; kinci oturumda, Op. Dr. Ethem Ayhan Ünkar, “Yenidoğan Kalça Displazisi”, Dr. Öğr. Üyesi Berat Dilek Demirel ise “Yenidoğan Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar” hakkında sunumlar yaptılar. Sempozyumun üçüncü oturumda Prof. Dr. Tahir Ercan Patıroğlu “Yenidoğanda Hematopatolojik Anomaliler”, Prof. Dr. Selma Gökahmetoğlu “Konjenital Viral Enfeksiyonlar”, Opr. Dr. Hilal Nalcı “Yenidoğanda Göz Taraması”, Öğr. Gör. Nedim Uğur Kaya ise “Yenidoğan İşitme Taramaları ve İşitme Cihazı Yaklaşımları” başlıklarında sunumlarını yaptılar. Son oturumda ise Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ergün “Yenidoğanda İnfantil Kolik Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları”, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kale “Ebeveynliğe Geçiş”, Arş. Gör. Dr. Gökçe Aslan “Yenidoğan Geleneksel Beslenme Uygulamaları” ve Öğr. Gör. Zehra Filiz Karaman “Yenidoğanda Radyoloji Uygulamaları” başlıklarında konuştular. Sempozyum oturumları arasında, altı sözlü bildiri de katılımcı akademisyenler tarafından sunuldu. Sempozyuma yoğun katılım gerçekleştiren üniversitemiz öğrencileri alanlarından tecrübeli bir çok hoca ve çalışanlarla tanışma ve sohbet etme imkanı buldular. Sunumların ardından konuşmacılara katılım belgeleri ve üniversitenin katılımcılar adına TEMA Vakfına yaptığı fidan bağışı için hazırlanan teşekkür belgeleri takdim edildi.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Mezunu Zehra Biçer Mikrobiyoloji Laboratuvarında

İleride ne olmak sorusunun cevabı benim için hep sağlıkçı olmaktı. 2017 yılında Kapadokya Üniversitesi sayesinde hayallerime bir adım daha attım. Bu hayallerimin bu kadar çabuk gerçekleşeceğine bende o zamanlar inanmıyordum. Ama üniversitemin, çok değerli hocalarımın, bölümümün avantajlarının ve ailemin desteği sayesinde hayallerim gerçek oldu. Aldığım uygulama dersleri, gittiğim stajlar, verilen eğitim mesleki hayatım içinde büyük bir avantaj oldu. Okurken de işin asıl sahasına inebilmeyi gördük aslında. Göz açıp kapayana kadar geçen o iki sene sonunda 2019 yılı mayıs ayında mezun oldum. Ve aradan geçen sayılı günlerde oldu mu olacak mı derken kendimi işimin başında buldum. 2019 yılı Ağustos ayında Kayseri Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Mikrobiyoloji Anabilim Dalında tekniker olarak göreve başladım. Siz siz olun hayallerinizin arkasından koşun. Bunun için; Kapadokya Üniversitesi ailesine, çok değerli hocalarıma ve aileme teşekkür ederim.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğretim Görevlileri ve Öğrencileri 'Tanısal Görüntülemede Radyasyon Güvenliği Sempozyumu'nda

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi tarafından 28.09.2019’da Türk Radyoloji Derneği(TRD) tarafından düzenlenen ‘Tanısal Görüntülemede Radyasyon Güvenliği Sempozyumu’na üniversitemiz Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı öğretim görevlileri ve öğrencileri birlikte katıldılar. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Ceyhan Bilgici’nin başkanlık ettiği sempozyum, Atakum Grand Amisos Otel’de gerçekleşti. Toplantıya, çevre üniversite ve illerden dernek temsilcileri, öğretim elemanları ve sağlık çalışanları katıldı. Toplantıda; tanısal görüntülemede radyasyon güvenliği, radyasyondan korunma, doz alma stratejileri ve kişisel olarak en yüksek dozların alınabileceği floroskopik incelemeler ile çok yaygın kullanıma ulaşan dijital radyografi teknolojileri ele alındı.

Üniversitemizde “Radyolojide Yeni Ufuklar ve Radyasyon Güvenliği” Sempozyumu

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı tarafından gerçekleştirilen sempozyuma çeşitli üniversitelerden akademisyenler, sektörden teknikerler, çeşitli dernek ve kuruluşlar ile öğrenciler katıldı. Sempozyumda akademik sunumlar, bilimsel bildiriler ve sektörün gereklilikleri konuşuldu. Sempozyumun sonunda katılımcılara, katılım belgesi ve üniversitemizin katılımcılar adına TEMA Vakfı aracılığıyla yaptığı fidan bağışı için gönderilen teşekkür belgeleri takdim edildi.

28 Nisan Dünya Laborantlar Günü

Üniversitemizin 'Patoloji Laboratuvar Teknikleri' programı öğretim elemanları ve öğrencileri 'Dünya Laborantlar Gününü' kutlamak için pasta kestiler.

''Tıbbi Laboratuvar Teknikleri'' Programı Öğrencileri TÜBİTAK Üniversiteler Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında

Sağlık programları öğrencilerinin, hem laboratuvar pratikleri hem de hastane stajlarında gördükleri klinik uygulamalar; onları kanıta dayalı uygulamalar doğrultusunda çeşitli araştırma projeleri geliştirmeye yöneltmiştir. Bununla ilgili olarak Tıbbi Laboratuvar programı 1. sınıf öğrencilerimiz Kadir Can Kızıloğlu ve Hatice Şener ‘’Porter Koruyucu Kapaklı Enjektör’’ konulu projeleri ile Erciyes Üniversitesi’ nin ev sahipliği yaptığı 2019 yılı 2242 TÜBİTAK Üniversiteler Arası Araştırma Projeleri yarışmasında yarı finale yükselmeyi başarmışlardır.

ERASMUS Hayali Olanlar Buraya!

Kapadokya Üniversitesi, Diyaliz İngilizce Programı öğrencisiyim. 2019 ERASMUS Staj Hareketliliği kapsamında yaz stajımı Litvanya’da yapmaktayım. Litvanya’da yeni bir kültür tanıma ve sağlık alanındaki yeni gelişmeleri gözlemleme fırsatı buldum. ERASMUS’un sağladığı bu imkan ile uluslararası düzeyde eğitim alarak hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Üniversitemin sağlamış olduğu bu imkan için hem üniversiteme hem de bu süreçte destek olan hocalarıma teşekkür ederim. Hayallerinizi gerçekleştirmek Kapadokya Üniversitesinde çok daha kolay.

Diş Fırçalama Eğitimi Küçük Yaşlarda Başlar

Ağız Ve Diş Sağlığı Programı 1. Sınıf Öğrencileri, 2019 Yılı Bahar Döneminde Özel Bir Etkinlik Kapsamında Kreşteki Minik Yavrulara Etkili Diş Fırçalamayı Öğretti.

Sağlıklı Böbrek: Sağlıklı Hayat!

Her yıl Mart ayının ikinci Perşembesi Dünya Böbrek Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Böbrek Günü çerçevesinde böbrek sağlığı ve hastalıkları konusunda toplum bilincini artırmak, erken tanının önemini vurgulamak ve kronik böbrek hastalığının insan sağlığı ve ülke ekonomisi üzerindeki ağır yükü hakkında halkı bilgilendirmek amacıyla "Sağlıklı Yaşam İçin Böbreklerinizi Koruyunuz" teması ile Nevşehir Forum AVM işbirliğinde ''Diyaliz'' Programı öğrencilerimizle etkinlik düzenlenmiştir.

Gerçeğini Aratmayan Ameliyathane Laboratuvarımız

Ameliyathane başka bir mekandır, başka bir tutku! Güneşi görmeyenlerin, dışarıda havanın nasıl olduğunu bilmeyip, havalandırmadan soluduğu oksijeni bile bir maske ardından solumak zorunda olanların ama insanlara bir nebze faydalı olmanın verdiği keyifle ameliyathaneden çıkmak istemeyenlerin dünyasıdır.

Elektronörofizyoloji Programı Öğrencileri, Teknolojiyle İç İçe

Yüksek Teknolojili Cihazlar Eşliğinde, Uygulama Alanında Öğrencilerimiz Mesleğin İnceliklerini Hem Öğreniyor Hem Uyguluyor.

Patoloji Laboratuvarından Renkli Kareler

Mikroskobik İncelemelerin Kuruboya ile Resmedilmesi, Ortaya Eğlenceli Görseller Çıkarabiliyor.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu Doğa Sporları Dersi

'Doğa Sporları' dersi kapsamında 09.04.2019 ve 16.04.2019 tarihinde 40 kişi ile gerçekleştirmiş olduğumuz bisiklet turu etkinliği kapsamında Damsa Barajı (5km) ve Üzengi Vadisi (3km) bölgesinde bisiklet turu gerçekleştirildi.

İşe Alım Mülakatlarında Önde Olmak İsteyenler Buraya!

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programında bulunan Klinik Mikrobiyoloji, Klinik Biyokimya, Hematoloji, İmmünolojik Yöntemler, Patoloji dersleri teorik olmanın yanında uygulamalı olarak yürütülmektedir. Bu derslerin uygulamaları sağlık sektörününklinik laboratuvarlarında uygulanan manuel tektik ve protokollerle birebir örtüşmektedir. Kapadokya Üniversitesi öğrencilerimiz hastanelere giriş mülakat sınavlarında rakiplerine göre çok daha avantajlı olarak mezun olmaktadır.

Tıbbın Gören Gözü 'Radyoloji' Bizimle Daha Keskin Görebilmekte!

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı öğrencilerimiz, 2 yıllık eğitim süresince teorik olarak edineceği radyoloji ve temel tıp bilgilerini, tıbbi görüntüleme laboratuvarımızda ve anlaşmalı olduğumuz hastanelerin radyoloji birimlerinde, öğretim görevlilerimizin kontrolünde pratiğe dönüştürmektedirler. Üniversitemizin Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programında, ileri teknolojiye sahip tıbbi görüntüleme cihazlarını (Radyografi cihazları, Bilgisayarlı Tomografi, Manyetik Rezonans Görüntüleme, Mamografi, Kemik Dansitometri, Anjiografi, vb.) kullanabilecek teknik bilgiye ve donanıma sahip, hasta ve hasta yakınları ile kaliteli iletişim kurabilen, bilgiyi sentezleme yeteneğine sahip ve bunları yaparken kendisini, hasta ve hasta yakınını x-ışınlarının biyolojik etkisinden koruyan, hekim ile iyi bir koordinasyon kurabilen “Profesyonel Tıbbi Görüntüleme Teknikeri” yetiştirilmektir. Tıbbi görüntüleme teknikleri programında öğrencilerimiz; Tıbbi görüntüleme cihazları tıbbi görüntüleme uygulamaları, radyasyon güvenliği ve korunma, anatomi, fizyoloji gibi temel derslerin yanında sağlıklı yaşam, güzel sanatlar gibi sosyal dersleri de almaktadırlar. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programından “Önlisans Diplomasi" ile mezun olan öğrencilerimiz devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler, şehir hastaneleri ve özel görüntüleme merkezlerinin Radyoloji birimlerinde, tıbbi görüntüleme teknikeri unvanıyla çalışabilmektedirler.

SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR!

Psikolog Sinem ÖZHAZİNEDAR, sağlık çalışanlarının en büyük problemlerinden biri olan sağlıkta şiddet konulu konferansında 'Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı' öğrencilerine şiddet olaylarını önlemek için yapabileceklerinin yanı sıra; öfke kontrolü, stres yönetimi, kaliteli yaşam becerileri, iş ortamında iletişim ve beden dili ile motivasyon konularında uygulamalı anlatım gerçekleştirmiştir.

Mezun Öğrencimiz Hocalarımız Tarafından Ziyaret Edildi

Kapadokya Üniversitesi Optisyenlik Programından 2018 yılında mezun oldum. 2019 yılının Ocak ayında kendi mağazamı açtım. Zaman zaman zorluklarla karşılaşmama rağmen, aldığım eğitim ve azmimle bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardım. Mağazamızı açtıktan sonra hocalarımız ziyarette bulundu. Kapadokya Üniversitesine ve tüm hocalarımıza teşekkürü bir borç bilirim.

Optisyenlik Program Mezunu Öğrencimizin Başarı Hikayesi

Kapadokya Üniversitesi Optisyenlik Programından 2018-2019 yılında mezun oldum. Sektörde bu alanda uzun yıllar alaylı olarak çalıştım. Kişisel ve mesleki gelişimime katkı sağlayacağını düşünerek bu programı okumaya karar verdim. Sektördeki tecrübelerimi akademik başarıyla da destekleyerek hizmetimi daha nitelikli sunmaya başladım. Bu anlamda gelişimime destek veren üniversitemizin akademik, idari çalışanlarına ve hocalarıma teşekkür ederim. İyi ki bana yön verdiniz.

Fizyoterapi Uygulama Eğitimi

Fizyoterapi Programı öğrencileri, ağrı kesici fizik tedavi yöntemlerinden olan TENS'in (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) etkilerini sahaya çıkmadan önce donanımlı laboratuvarlarımızda kendi üzerinde deneyimleme şansına sahip oluyorlar.

Mehtap BİLGİN, Nida VAYVAYLI, Abdurrahman TAŞ & Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Kapadokya Üniversitesi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı 2018 yılı mezunlarıyız. Tıbbi Laborant olarak sağlık sektöründe çalışmaktayız. İşe başladığımız ilk günden itibaren okulda edindiğimiz bilgiler ve beceriler sayesinde çalıştığımız kurumda ön plana çıkmayı başardık. Okulda 2 yıl boyunca aldığımız eğitimlerle ilgili olarak hocalarımız; ‘’ siz mezun olduğunuzda 1 yıl tecrübeli bir laborant olarak işe başlayacaksınız’’ derlerdi. Bunu o zamanlar değil ama çalışmaya başladığımız zaman çok iyi anladık.Çünkü iş hayatına atıldığımız günden itibaren Tıbbi Laboratuarlarda yapılan rutin tetkikleri biz zaten okulda öğrenmiş ve uygulamıştık. Bu bizi diğer laborantlardan farklı kılan en önemli husustu. Bundan dolayı bizi böyle bir bilgi birikimiyle ve beceri ile donatan değerli hocalarımıza ve böyle etkin bir eğitim alma imkanı veren Kapadokya Üniversitesine gönülden teşekkür ederiz.

Patoloji Laboratuvarında ''Mikrobiyoloji Uygulamaları''

Okulumuz Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programında okutulan Mikrobiyoloji Uygulama dersi, ülkemizin diğer üniverisitelerinde var olan Patoloji laboratuvar teknikleri programına göre en güçlü yanlarımızdandır. Çünkü, Patoloji Laboratuvar Teknikleri programı öğrencisi klinik mikrobiyoloji laboratuvarında uygulanan rutin tetkiklere hakim bir şekilde mezun olarak tıbbi laboratuvarlarda çalışabilme avantajına sahip olmaktadır.

Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunumuzun Sizlere Mesajı Var

2017 yılında Kapadokya Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programından mezun oldum. Program sonunda Montessori sertifikamı alarak Montessori eğitimcisi olmaya hak kazandım. Kız Meslek Lisesi’nde çocuk gelişimi bölümünü bitirdiğim için üniversitede de aynı bölümü tercih ettim.  Türkiye Cumhuriyeti’nin saygın ve geniş ağa sahip bir kolejinin Samsun kampüsünde, mesleğimi çok severek ve benimseyerek, çocuklara karşı da anaç duygular besleyerek iki yıl boyunca anaokulu öğretmeni olarak görev yaptım. Üniversiteden edindiğim teorik ve pratik bilgilerle mesleğimin gerekliliklerini keyifle yerine getirdim. Montessori metodunu öğretmen arkadaşlarımla ve velilerle tanıtma, Montessori eğitiminin detaylarını paylaşma fırsatları yakaladım. Şu anda en büyük hedefim kendime ait bir Montessori akademi kurumu açmaktır. Çocukları çok sevmem, onların gelişimlerine önem vermem ve onları geleceğe hazırlayan en önemli meslek elemanları olarak çocuk gelişimi programı mezunlarını görmem, bu mesleği seçmemde önemli etkenlerdir. Çocuk gelişimi programını okumayı düşünen her bireye, çok değerli akademisyenlerimiz ve bölümden mezun arkadaşlarımız ile iletişim kurmalarını tavsiye ediyorum.   Saygılarımla   Saniye TÜRKAY

İlk ve Acil Yardım Programı

Öğrencilerimiz teorik dersler ile edindiği bilgileri Kapadokya Üniversitesine ait uygulama ambulansında pratiğe dökme imkanı bulmaktadırlar.

Eğitim Esnasında İlk ve Acil Yardım Programı Öğrencilerimiz

Aldıkları eğitimi hayatın her alanına uyguluyorlar. Çünkü yapacakları küçük müdahalelerle büyük farklılıklar yaratacaklarının farkındalar.

İlk ve Acil Yardım Programı 1. Sınıf Öğrencilerinin En Sevdiği Kış Aktivitelerinden Biri: Erciyes'te Kayak Yapmak

İç Anadolu'nun Sert Geçen Kış Aylarını Fırsata Çevirmeyi Bilen Öğrencilerimiz, Erciyes Dağında Karın Tadını Çıkarıyor.

Mesleğe Adım Adım

Odyometri Öğrecileri, Sahada Görecekleri Çalışmaları 1. Sınıftan İtibaren Uygulama Laboratuvarında Tatbik Etme İmkanı Buluyor.