“Multidisipliner Yaklaşımla Yenidoğan” temalı Kapadokya Üniversitesi Sağlık Sempozyumu, 7 Mart 2020 tarihinde Ürgüp Yerleşkemizde düzenlendi. Sempozyum Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vesile Şenol’un açılış konuşması ve prematüre bebek annesi olarak sempozyuma davet edilen Nermin Özmen’in kısa konuşması ile başladı. Farklı iki salonda gerçekleştirilen oturumların ilkinde Neonatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Zeynep Alp Ünkar “NRP ve Yenidoğan Transportu” ve Öğr. Gör. Ayşegül Yıldız “Yenidoğan Periton Diyalizinde Yasal Prosedürler” başlıklı sunumlarını yaparken; kinci oturumda, Op. Dr. Ethem Ayhan Ünkar, “Yenidoğan Kalça Displazisi”, Dr. Öğr. Üyesi Berat Dilek Demirel ise “Yenidoğan Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar” hakkında sunumlar yaptılar. Sempozyumun üçüncü oturumda Prof. Dr. Tahir Ercan Patıroğlu “Yenidoğanda Hematopatolojik Anomaliler”, Prof. Dr. Selma Gökahmetoğlu “Konjenital Viral Enfeksiyonlar”, Opr. Dr. Hilal Nalcı “Yenidoğanda Göz Taraması”, Öğr. Gör. Nedim Uğur Kaya ise “Yenidoğan İşitme Taramaları ve İşitme Cihazı Yaklaşımları” başlıklarında sunumlarını yaptılar. Son oturumda ise Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ergün “Yenidoğanda İnfantil Kolik Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları”, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kale “Ebeveynliğe Geçiş”, Arş. Gör. Dr. Gökçe Aslan “Yenidoğan Geleneksel Beslenme Uygulamaları” ve Öğr. Gör. Zehra Filiz Karaman “Yenidoğanda Radyoloji Uygulamaları” başlıklarında konuştular. Sempozyum oturumları arasında, altı sözlü bildiri de katılımcı akademisyenler tarafından sunuldu. Sempozyuma yoğun katılım gerçekleştiren üniversitemiz öğrencileri alanlarından tecrübeli bir çok hoca ve çalışanlarla tanışma ve sohbet etme imkanı buldular. Sunumların ardından konuşmacılara katılım belgeleri ve üniversitenin katılımcılar adına TEMA Vakfına yaptığı fidan bağışı için hazırlanan teşekkür belgeleri takdim edildi.
İleride ne olmak sorusunun cevabı benim için hep sağlıkçı olmaktı. 2017 yılında Kapadokya Üniversitesi sayesinde hayallerime bir adım daha attım. Bu hayallerimin bu kadar çabuk gerçekleşeceğine bende o zamanlar inanmıyordum. Ama üniversitemin, çok değerli hocalarımın, bölümümün avantajlarının ve ailemin desteği sayesinde hayallerim gerçek oldu. Aldığım uygulama dersleri, gittiğim stajlar, verilen eğitim mesleki hayatım içinde büyük bir avantaj oldu. Okurken de işin asıl sahasına inebilmeyi gördük aslında. Göz açıp kapayana kadar geçen o iki sene sonunda 2019 yılı mayıs ayında mezun oldum. Ve aradan geçen sayılı günlerde oldu mu olacak mı derken kendimi işimin başında buldum. 2019 yılı Ağustos ayında Kayseri Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Mikrobiyoloji Anabilim Dalında tekniker olarak göreve başladım. Siz siz olun hayallerinizin arkasından koşun. Bunun için; Kapadokya Üniversitesi ailesine, çok değerli hocalarıma ve aileme teşekkür ederim.
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi tarafından 28.09.2019’da Türk Radyoloji Derneği(TRD) tarafından düzenlenen ‘Tanısal Görüntülemede Radyasyon Güvenliği Sempozyumu’na üniversitemiz Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı öğretim görevlileri ve öğrencileri birlikte katıldılar. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Ceyhan Bilgici’nin başkanlık ettiği sempozyum, Atakum Grand Amisos Otel’de gerçekleşti. Toplantıya, çevre üniversite ve illerden dernek temsilcileri, öğretim elemanları ve sağlık çalışanları katıldı. Toplantıda; tanısal görüntülemede radyasyon güvenliği, radyasyondan korunma, doz alma stratejileri ve kişisel olarak en yüksek dozların alınabileceği floroskopik incelemeler ile çok yaygın kullanıma ulaşan dijital radyografi teknolojileri ele alındı.
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı tarafından gerçekleştirilen sempozyuma çeşitli üniversitelerden akademisyenler, sektörden teknikerler, çeşitli dernek ve kuruluşlar ile öğrenciler katıldı. Sempozyumda akademik sunumlar, bilimsel bildiriler ve sektörün gereklilikleri konuşuldu. Sempozyumun sonunda katılımcılara, katılım belgesi ve üniversitemizin katılımcılar adına TEMA Vakfı aracılığıyla yaptığı fidan bağışı için gönderilen teşekkür belgeleri takdim edildi.
Üniversitemizin 'Patoloji Laboratuvar Teknikleri' programı öğretim elemanları ve öğrencileri 'Dünya Laborantlar Gününü' kutlamak için pasta kestiler.
Sağlık programları öğrencilerinin, hem laboratuvar pratikleri hem de hastane stajlarında gördükleri klinik uygulamalar; onları kanıta dayalı uygulamalar doğrultusunda çeşitli araştırma projeleri geliştirmeye yöneltmiştir. Bununla ilgili olarak Tıbbi Laboratuvar programı 1. sınıf öğrencilerimiz Kadir Can Kızıloğlu ve Hatice Şener ‘’Porter Koruyucu Kapaklı Enjektör’’ konulu projeleri ile Erciyes Üniversitesi’ nin ev sahipliği yaptığı 2019 yılı 2242 TÜBİTAK Üniversiteler Arası Araştırma Projeleri yarışmasında yarı finale yükselmeyi başarmışlardır.
Kapadokya Üniversitesi, Diyaliz İngilizce Programı öğrencisiyim. 2019 ERASMUS Staj Hareketliliği kapsamında yaz stajımı Litvanya’da yapmaktayım. Litvanya’da yeni bir kültür tanıma ve sağlık alanındaki yeni gelişmeleri gözlemleme fırsatı buldum. ERASMUS’un sağladığı bu imkan ile uluslararası düzeyde eğitim alarak hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Üniversitemin sağlamış olduğu bu imkan için hem üniversiteme hem de bu süreçte destek olan hocalarıma teşekkür ederim. Hayallerinizi gerçekleştirmek Kapadokya Üniversitesinde çok daha kolay.
Ağız Ve Diş Sağlığı Programı 1. Sınıf Öğrencileri, 2019 Yılı Bahar Döneminde Özel Bir Etkinlik Kapsamında Kreşteki Minik Yavrulara Etkili Diş Fırçalamayı Öğretti.
Her yıl Mart ayının ikinci Perşembesi Dünya Böbrek Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Böbrek Günü çerçevesinde böbrek sağlığı ve hastalıkları konusunda toplum bilincini artırmak, erken tanının önemini vurgulamak ve kronik böbrek hastalığının insan sağlığı ve ülke ekonomisi üzerindeki ağır yükü hakkında halkı bilgilendirmek amacıyla "Sağlıklı Yaşam İçin Böbreklerinizi Koruyunuz" teması ile Nevşehir Forum AVM işbirliğinde ''Diyaliz'' Programı öğrencilerimizle etkinlik düzenlenmiştir.
Ameliyathane başka bir mekandır, başka bir tutku! Güneşi görmeyenlerin, dışarıda havanın nasıl olduğunu bilmeyip, havalandırmadan soluduğu oksijeni bile bir maske ardından solumak zorunda olanların ama insanlara bir nebze faydalı olmanın verdiği keyifle ameliyathaneden çıkmak istemeyenlerin dünyasıdır.
Yüksek Teknolojili Cihazlar Eşliğinde, Uygulama Alanında Öğrencilerimiz Mesleğin İnceliklerini Hem Öğreniyor Hem Uyguluyor.
Mikroskobik İncelemelerin Kuruboya ile Resmedilmesi, Ortaya Eğlenceli Görseller Çıkarabiliyor.
'Doğa Sporları' dersi kapsamında 09.04.2019 ve 16.04.2019 tarihinde 40 kişi ile gerçekleştirmiş olduğumuz bisiklet turu etkinliği kapsamında Damsa Barajı (5km) ve Üzengi Vadisi (3km) bölgesinde bisiklet turu gerçekleştirildi.