Kapadokya bölge turuna katılıyoruz...

Üniversitemiz Doğa Topluluğu tarafından 15-21 Nisan Turizm Haftası kapsamında 21 Nisan tarihinde Kapadokya Bölge turu yapılacaktır. Patoloji programı öğrencileri olarak bizde bölgemizi keşfe çıkıyoruz.

öğretmenler günü

Öğretmenler Günü'nde öğrencilerimizden kocaman bir mutluluk....

Dünya Patoloji Günü Kutlamaları

Programımız Dünya Patoloji Günü etkinliğinde, 2. sınıf öğrencimiz Ayşe Kübra Kaçar 'Patolojide Dijital Çağ' başlıklı sözlü sunum yapmıştır.

Dünya Patoloji Günü Kutlamaları

Programımız Dünya Patoloji Günü etkinliğinde, 1. sınıf öğrencimiz Emine Arı 'Atatürk'ün Bilimsel Uygulamaları' başlıklı sözlü sunum yapmıştır.

Kapadokya Üniversitesi II. Sağlık Sempozyumu

İlk ve en önemli adımları çocukluk çağında atılan sağlığın, “Tam bir iyilik hali” çerçevesinde “Multidisipliner Yaklaşımla Yenidoğan” temasıyla ilk kez 2020 yılında gerçekleştirilen Sağlık Sempozyumunun ikincisi bu yıl “Multidisipliner Yaklaşımla Erken Çocukluk Dönemi” temasıyla gerçekleştirilmiştir. Programımız oturumda davetli konuşmacı Doç Dr. Ebru Akay 'Erken Çocukluk Tümörleri' başlıklı sunumuyla öğrencilerimiz ve akademisyenlerimize bilim ziyafeti sunmuştur.

LABORATUVARDA ERGONOMİ

Kapadokya Üniversitesi personeli Öğr. Gör. Uzm. Fizyoterapist Deniz TUĞYAN AYHAN, patoloji laboratuvar teknikleri ve tıbbi laboratuvar teknikleri programları öğrencilerine 'laboratuvarda ergonomi' adlı eğitim semineri vermiştir. Etkinlikte ergonominin tanımı, laborantlarda sık görülen ergonomik sorunlar, sahada rutin işlemlerin yürütülmesi sırasında yaşanan fiziksel güçlükler ve çözüm önerileri ile birlikte iş aralarında yapılabilecek egzersizler hakkında hem görseller üzerinden hem de uygulamalı olarak bilgiler aktarılmıştır.

Mezunlardan öğreniyoruz: Bir kariyer yolculuğu.....

Şuan Özel İzmir Ege Laboratuvarında laboratuvar sorumlusu olarak çalışan programımız 2021 mezunu Tekniker Büşra Özdoğan ve Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde laboratuvar sorumlusu olarak çalışan programımız 2022 mezunu Tekniker Sinem Altun, öğrencilerimizle 'Mezunlardan öğreniyoruz: Bir kariyer yolculuğu’ adlı etkinlikte bir araya geldi. Bu söyleşide öğrencilerimizin kariyer planlamalarına yönelik önemli bilgiler ve deneyimler paylaşıldı.

İmmünohistokimya pratik dersinden....

Pratik derslerde öğrencilerimiz göster yap tekniği ile protokolleri öğrenirler.

Multidisipliner Yaklaşımla Yenidoğan Temalı 'Kapadokya Üniversitesi Sağlık Sempozyumu

“Multidisipliner Yaklaşımla Yenidoğan” temalı Kapadokya Üniversitesi Sağlık Sempozyumu, 7 Mart 2020 tarihinde Ürgüp Yerleşkemizde düzenlendi. Sempozyumun üçüncü oturumda Prof. Dr. Tahir Ercan Patıroğlu “Yenidoğanda Hematopatolojik Anomaliler” başlıklarında sunumlarını yaptılar. Sempozyuma yoğun katılım gerçekleştiren üniversitemiz öğrencileri alanlarından tecrübeli bir çok hoca ve çalışanlarla tanışma ve sohbet etme imkanı buldular.

Multidisipliner Yaklaşımla Yenidoğan Temalı 'Kapadokya Üniversitesi Sağlık Sempozyumu

Sempozyumdaki suunumların ardından konuşmacılara katılım belgeleri ve üniversitenin katılımcılar adına TEMA Vakfına yaptığı fidan bağışı için hazırlanan teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kanserin Adı Çıkmış

Üniversitemiz Patoloji Laboratuvar Teknikleri öğrencileri kanser-kanserogenez temalı 'Kanserin Adı Çıkmış' etkinliğinde buluştular. Uzm. Dr. Gülseren Ünsün, kanser oluşumu ve kanser tanısında Patoloji Laboratuvar Teknikerleri'nden beklentiler hakkında eğitim verdi. Geniş ölçüde katılım sağlanan etkinlikte, öğrencilerimiz sorularıyla katkıda bulundular.

28 Nisan Dünya Laborantlar Günü

Üniversitemiz Patoloji Laboratuvar Teknikleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri öğrencileri ile 28 Nisan Dünya Laborantlar günü etkinliği düzenledik. bu etkinliğin poster yarışması etabında kendi branşında 1. olan öğrencimiz Sılanur Tunçkanat'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mezun Gözüyle Patoloji Laboratuvar Teknikerliği

Şuan Yozgat Şehir Hastanesi Patoloji Laboratuvarında laboratuvar sorumlusu olarak çalışan programımız 2019 mezunu Tekniker Merve Özüpak öğrencilerimizle 'Mezun Gözüyle Patoloji Laboratuvar Teknikerliği' adlı etkinlikte bir araya geldi. Bu söyleşide öğrencilerimiz sektör beklentileri, iş görüşmeleri, özlük haklar vb konularda fikir sahibi oldular.

KÜN Sanat Günleri'ne katılıyoruz

Üniversitemiz Sanat Topluluğu tarafından öğrencilerin, güz yarıyılı boyunca ürettiği eserler 20 Nisan Cumartesi günü KÜN Sanat Günlerinde sergilenecektir. Biz sanatsever Patoloji öğrencileri olarak sanatı doyasıya yaşayacağız.

Dünya Patoloji Günü Kutlamaları

Programımız Dünya Patoloji Günü etkinliğinde, 2. sınıf öğrencimiz Görkem Kölgeli 'Patolojinin Ülkemizdeki Tarihçesi' başlıklı sözlü sunum yapmıştır.

Dünya Patoloji Günü Kutlamaları

Programımız Dünya Patoloji Günü etkinliğinde, 1. sınıf öğrencimiz İrem Nisan Köse 'Atatürk ve Bilim' başlıklı sözlü sunum yapmıştır.

Dünya Patoloji Günü Kutlamaları

Programımız Dünya Patoloji Günü etkinliğinde, 1. sınıf öğrencimiz Aygül Buse Taşkın 'Atatürk'ün Bilim Anlayışı' başlıklı sözlü sunum yapmıştır.

Mezunlarımızdan Kariyer Desteği III

Programımız 2022 mezunu Tekniker İlknur Çoker, öğrencilerimizle 'Mezunlarımızdan Kariyer Desteği: III’ adlı etkinlikte bir araya geldi. Mezunumuz DETAGEN-Kayseri patoloji laboratuvarında tekniker olarak çalışmakta olup, söyleşide öğrencilerimizin kariyer planlamalarına yönelik önerilerde bulundu ve deneyimlerini paylaştı.

Patolojide Geleneksel ve Güncel Teknikler

Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Ebru AKAY, öğrencilerimize 'patolojide geleneksel ve güncel teknikler' adlı eğitim semineri vermiştir. Etkinlikte rutin histokimyasal teknikler, immünohistokimyada sık kullanılan antikorlar, sitolojik örneklerin (özellikle eksfoliatif örnekler) rutindeki incelenmesi gerçek hastane laboratuvarında yapılan video çekimleri ile anlatılmıştır.  Ek olarak HPV tanısı için patoloji laboratuvarındaki PCR işlemi hakkında bilgi verilmiştir.

Kanserin Adı Çıkmış

Kanserin Adı Çıkmış etkinliğinden.......

Patoloji Uygulamaları

Pandemiye rağmen.....

28 Nisan Dünya Laborantlar Günü

28 Nisan Dünya Laborantlar Günü etkinliğinden kareler....

Patoloji Uygulamaları

Patoloji Uygulamaları Patoloji Laboratuvar Teknikleri programı öğrencileri mesleki bilgi ve becerilerini Kapadokya Üniversitesi bünyesinde yer alan patoloji laboratuvarında öğrenmektedir. Laboratuvarımızda yer alan ekipmanlarla öğrenciler birebir uygulama yapma fırsatı bulmaktadır.

Patoloji Uygulamaları

Patoloji Laboratuvar Teknikleri programı öğrencileri mesleki bilgi ve becerilerini Kapadokya Üniversitesi bünyesinde yer alan patoloji laboratuvarında öğrenmektedir. Laboratuvarımızda yer alan ekipmanlarla öğrenciler birebir uygulama yapma fırsatı bulmaktadır.

Smear Tarama Eğitimi

Üniversitemiz Patoloji Labotaratuvar Teknikleri öğrencileri 'Smear Tarama Eğitimi' adlı eğitim seminerinde buluştular. Konuğumuz Uzm. Dr. Gülseren Engin, konuşmalarında Human papilloma virüs ve tanısı, smear örnek takip ve tanısı hakkında bilgiler vermiştir.