Yerel Yönetimler ve İklim Değişikliği

Öğrencimiz Gülnur Ataklı'nın Hazırladığı Çalışma

Kent, Çevre ve Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı çatısı altında,  9 Nisan 2020 tarihinde yaptığımız Ekolojik Bunalım ve İklim Siyaseti dersinde, yüksek lisans öğrencimiz Gülnur ATAKLI, Yerel Yönetimler ve İklim Değişikliği konusunu anlattı. Yerel yönetimlerin iklim değişikliği politikaları doğrultusunda, hem azaltım hem de uyum stratejileri oluşturma, uygulama ve işbirliği geliştirme açısından kritik önemine değinen öğrencimiz, iklim değişikliği ile mücadele açısından bu birimlerin oynadığı kritik rolün altını çizdi. Bunun yanında, dünyadan ve ülkemizden başarılı örnekler de 'iklim değişikliği eylem planları' özelinde ayrıntılı olarak incelendi. Öğrencimize, yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederiz.