Dışişleri Bakanlığında Kariyer Olanakları

Dışişleri Bakanlığı Tercüme Dairesi Başkanı Büyükelçi Vehbi Esgel Etensel’in kat...

30 Aralık Çarşamba günü Dışişleri Bakanlığı Tercüme Dairesi Başkanı Büyükelçi Vehbi Esgel Etensel’in katılımıyla "Dışişleri Bakanlığında Kariyer Olanakları" başlıklı etkinliği çevrimiçi olarak düzenlendi.

Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Nuran Tezcan, Dekan Yardımcısı, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Akıllı ve Dışişleri Bakanlığı Tercüme Dairesinden Mütercim Özlem Kuruçay'ın da katıldığı etkinlik, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölüm Başkanı (v.) Dr. Öğr. Üyesi Emrah Atasoy moderatörlüğünde yapıldı.

Büyükelçi Vehbi Esgel Etensel, Dışişleri Bakanlığında istihdam koşulları, Tercüme Dairesi Başkanlığı ve ülkemizin yurt dışındaki temsilciliklerinde staj olanakları ve Tercüme Dairesi Başkanlığının çalışmaları hakkında video konferans yoluyla sunum yaparak katılımcılara bilgi aktardı. Etensel sunumunda, genel kültürü geliştirmenin, ulusal ve uluslararası gündemi takip etmenin ve İngilizce dışında başka bir dile daha hâkim olmanın önemi üzerinde durdu.

 

Etkinlik Detayları
Başlangıç Tarihi: 30.12.2020
Saati: 10:00 - 12:00
Yerleşke: Kapadokya Yerleşkesi
Yapılacağı Yer: Zoom
Bitiş Tarihi: 30.12.2020
Etkinlik Türü: Konferans
Düzenleyen Birim: Program

 

Konuşmacı:  Dışişleri Bakanlığı Tercüme Dairesi Başkanı Büyükelçi Vehbi Esgel Etensel

Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Emrah Atasoy (İMT Bölüm Başkan V.)

Etkinliği Düzenleyen Bölüm: İngilizce Mütercim ve Tercümanlık

Etkinlik Puanı: 10 (İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı)

Dışişleri Bakanlığı Tercüman Dairesi Başkanı Büyükelçi Vehbi Esgel Etensel, Dışişleri Bakanlığında istihdam koşulları, Tercüme Dairesi Başkanlığı ve ülkemizin yurtdışındaki temsilciliklerinde staj olanakları ve Tercüme Dairesi Başkanlığının çalışmaları hakkında videokonferans yoluyla sunum yapacaktır. Bu etkinlik, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü lisans/yüksek lisans öğrencilerine yöneliktir.