Hemodiyaliz Uygulamaları

Diyaliz programı öğrencileri hemodiyaliz tedavisi ile ilgili gerekli bilgi ve becerileri Kapadokya Üniversitesi bünyesinde yer alan diyaliz laboratuvarı içerisinde öğrenmektedir. Diyaliz laboratuvarında yer alan ekipmanlarla öğrenciler birebir uygulama yapma fırsatı bulmaktadır.

Multidisipliner Yaklaşımla Erken Çocukluk Kapadokya II. Sağlık Sempozyumu

Multidisipliner Yaklaşımla Erken Çocukluk Kapadokya II. Sağlık Sempozyumunda İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefrolojisi Dr. Öğr. Üyesi Caner ALPARSLAN sempozyumumuza katılarak öğrencilerimize ve katılımcılara "Erken Çocukluk Döneminde Diyaliz Uygulamalarının Uzaktan Yönetimi" başlıklı konu ile diyaliz programı oturumunda güncel bilgiler ile katkıda bulunmuştur.

Diyaliz Vaka Sunumları Etkinlikleri

2023-2024 Bahar Döneminde Diyaliz Uygulamaları dersi kapsamında öğrencilerimize diyaliz hastaları için hazırlanmış vaka formu dağıtılarak hastanın kuru ağırlığına göre diyalize girişte fazla uf nin hesaplanması, yeme-içme payının eklenmesi, antikoagülasyon yöntemi, kullanılan ilaçlar, tedaviler, laboratuvar sonuçlarını yorumlayabilme, diyaliz esansında gerçekleşen komplikasyonlar, beslenme eğitimi, damar erişim yollarına göre hasta eğitimi, ilaç eğitimi ve hastanın gereksinimine göre broşür hazırlayarak hastaları bilgilendirerek hem hastane uygulamalarının daha aktif hale gelebilmesi için hem de çalışma hayatında bir diyaliz hastasında hangi konulara hakim olması gerektiğini kavrayabilmek ve bütünleştirebilmek için diyaliz laboratuvarımızda öğrencilerimiz vaka sunumlarını gerçekleştirmektedirler .

Periton Diyalizi ve Diyalizde Kariyer

2023-2024 Güz döneminde FMC Evde Tedaviler Müdürü Perihan MOZAKOĞLU ile periton diyalizinin nasıl uygulandığı, hangi hastaların tercih edildiği, periton diyalizi çeşitleri, periton diyalizi hasta eğitimleri hakkında ve FMC Türkiye Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Rabia PAPİLLA ile diyalizde çalışmanın önemi, diyaliz makinalarının kullanımı, vasküler erişim bakımı, vital bulguların takibi, komplikasyonların yönetimi, hasta eğitimi, empati, ekip içi iletişim ve hasta-diyaliz teknikeri iletişiminin önemini vurgulayarak Diyaliz programı etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Türkiye'de Ev Hemodiyalizi ve Diyaliz Teknikerinin Rolü

Hemodiyaliz çeşitlerinden biri olan ev hemodiyalizinin günümüzde nasıl uygulandığı, hastalar üzerindeki avantajları ile ilgili 2023-2024 Bahar Döneminde Dr. Sinan ERTEN hocamız ile Diyaliz programı etkinliğimizi gerçekleştirdik.