Kapılarını Tekrar Açan Kapadokya Montessori Anaokulumuzda Sıkı Önlemler Alındı

Minik öğrencilerimizin okul hasreti bitti. Nevşehir Kapadokya Montessori Anaokul...

Minik öğrencilerimizin okul hasreti bitti. Nevşehir Kapadokya Montessori Anaokulumuz koronavirüs tedbirleri ile açıldı. Salgına karşı alınan önlemler daha kapı önünden başlıyor.

  

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında mart ayında geçici olarak kapatılan kurumlarımız minik öğrencilerini yalnız bırakmayıp her gün Youtube üzerinden Evde Kal ama Sıkılma dedi ve Sağlıklı Yaşam ve Spor, Montessori, Sanat Atölyesi, Hikaye Vakti, İngilizce ve Storytelling for Kids dersleriyle minik öğrencilerinin yanındaydı. Eylül ayı itibariyle kapılarını yeniden açtı ve yeni dönem koronavirüse karşı alınan yüksek önlemlerle başladı.

Yeni Koronavirus salgını danışma komisyonu (Kov Kom) 17.08.2020 tarihinde saat 13:30’da Rektör Yrd. Prof. Dr. Vesile Şenol, Kurumsal İletişim ve Öğrenci Koordinatörü Öğr. Gör. Arda Çakır, Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap ve Dr. Öğr.Üyesi Pelin Özmen’in katılımı ile toplanmıştır. Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr.Gör.Cansu Bozer’in konuk olarak katıldığı toplantıda Eylül ayında yeniden faaliyete geçen Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Nevşehir Montessori Anaokulu'nda kayıt kabul ve eğitim süreci boyunca alınacak pandemiye yönelik önlemler Sağlık Bakanlığı'nın 14 Ağustos 2020'de yayınladığı "COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi (Bilimsel Danışma Kurulu Çalışması) Bölüm 43: Kreşlerde, gündüz bakımevlerinde ve okul öncesi eğitim kurumlarında alınması gereken önlemler” kısmında yer alan usul ve esaslara uygun olarak kararlar alınmıştır.

Virüs tehlikesine karşı öğrencilerin hijyeninden oyun alanlarının dezenfekte edilmesine, yemekhane düzeninden tuvalet temizliğine kadar akla gelebilecek her konuda bir dizi yenilik söz konusu. Günlük hayatın her alanında olduğu gibi anaokullarında da sosyal mesafeyi sağlamak büyük önem taşıyor. Öğrencilerin yaşları küçük olduğu için, dikkatlerini çekecek eğlenceli çıkartmalarla sosyal mesafe kuralları anlatılıyor. Okulun her alanının sosyal mesafe ve hijyen kuralları gözetilerek dizayn ediliyor. Yeni dönemde öğrencilerin hava koşulları müsait olduğu sürece bahçede vakit geçirmesine özen gösteriliyor. Ekinlikler de bahçede olacak şekilde düzenleniyor.

 

Anaokulunda temas çok fazla olacağından hijyenin olabildiğince üst seviyede tutulmasına özen gösteriliyor. Çocuklar her iki saatte bir bahçede ya da sınıfta, her nerede olurlarsa olsunlar bulundukları yerden alınıyor. Oynadıkları her oyuncak, her grup oynadıktan sonra sınıf ortamındaki her şey dezenfekte ediliyor. Yeni gelen sınıf grubu dezenfekte edilmiş araçlarla çalışmalarına devam ediyorlar.

Olası bir pozitif vaka şüphesine karşı da hazırlıklar yapıldı. Eğer bir öğrencide halsizlik, ateş gibi belirtiler görülürse diğer arkadaşlarından ayrılarak izolasyon için ayrılan bölümde personel eşliğinde bekletilecek.